Luchtvaartmaatschappijen

Internationale en binnenlandse vluchten naar en in Australië, Nieuw-Zeeland, Hawaii en de Pacific

De Pacific ligt aan de andere kant van de aarde, u moet rekenen op een vliegtijd van circa 24 uur. Deze lang reis kunt u natuurlijk onderbreken voor een paar dagen in Azië of Amerika. Sommige luchtvaartmaatschappijen vliegen via Londen of Frankfurt naar uw bestemming in de Pacific. Hierdoor moet u een extra overstap maken.

Omdat het dus altijd om hele lange vluchten gaat is de juiste keuze van luchtvaartmaatschappijen heel belangrijk. De praktijk is dat veel klanten hun keuze primair laten afhangen van de ticketprijs of vliegduur. Maar realiseer ook dat elk ticket gebonden is aan voorwaarden (in het algemeen geldt hoe goedkoper het ticket, hoe strikter de voorwaarden). Maar elke luchtvaartmaatschappij heeft een eigen vloot met vliegtuigen, waarvan de gemiddelde leeftijd en indeling sterk kan verschillen. Elke maatschappij heeft z'n eigen routenetwerk en vliegschema, die voor gunstiger of minder gunstig kan zijn. Bovendien heeft elke luchtvaartmaatschappij een eigen beleid ten aanzien van service aan boord en op de luchthavens, bagagevrijheid, catering aan boord, frequent flyer programma en samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen.

De keuze van de vluchten is vaak afhankelijk van het vliegtarief, de vliegroute, de reistijd, de beschikbaarheid en de kwaliteit van de luchtvaartmaatschappij. Bij reserveringen zorgen wij ervoor dat de aansluiting tussen vluchten niet onnodig lang duurt, maar ook dat deze niet te krap is (bijvoorbeeld bij wisseling van terminal). Ook bij aansluitingen in de Pacific tussen binnenlandse en internationale vluchten is uiterste zorg geboden. Soms kan een extra overnachting bij de luchthaven verstandig zijn. Onze ervaring wijst u de weg.

Pacific Island Travel verkoopt vliegtickets plus een op maat samengesteld landarrangement. Wij verkopen geen losse vliegtickets.

We raden u sterk af om uw vliegtickets en hotels, campers en andere reisonderdelen apart te reserveren bij verschillende partijen. Zeker voor een reis naar de Pacific geldt dat u daarmee geen prijsvoordeel behaald en dat u een enorm risico aangaat dat u bij tussentijdse wijzigingen in de reis tegen hoge extra kosten aanloopt.

We adviseren u uw reis als één geheel te boeken, een offerte aanvragen daartoe kost u niets en op die wijze vindt u uit wat de voordelen zijn:

 • een voordelige pakketprijs
 • alles gemakkelijk geregeld door één partij
 • bij wijzigingen zorgen wij ervoor dat alles weer op elkaar aansluit
 • u maakt gebruik van onze jarenlange ervaring in maatwerkreizen samenstellen
 • u maakt gebruik van onze specialistische kennis over de bestemmingen en reisonderdelen
 • u kunt langskomen bij ons op kantoor voor een adviesgesprek
 • u maakt gebruik van onze infrastructuur ter plaatse, bij onverziene omstandigheden helpen onze lokale mensen u
 • u heeft de garantie van de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Doe uzelf niet tekort! Maak gebruik van onze kennis en kunde. Elke reis is voor ons uniek.

Onze vertrouwde luchtvaartmaatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen waar wij zaken mee doen:

Algemene en praktische informatie

Discount tickets

Elk van de vermelde luchtvaartmaatschappijen brengt scherpgeprijsde retourtickets uit, die in combinatie met een landarrangement moeten worden geboekt. Het tarief is sterk afhankelijk van de voorwaarden. Dit is meestal de voordeligste manier om naar de Pacific te vliegen.

Rond-de-wereld tickets

Bij rond-de-wereld tickets heeft u altijd te maken met een combinatie van luchtvaartmaatschappijen. Rond-de-wereld tickets zijn over het algemeen duurder dan de discount-tickets van één bepaalde luchtvaartmaatschappij.

Luchtvaartallianties

Luchtvaartmaatschappijen proberen hun netwerken op elkaar te laten aansluiten, waardoor u meer keuze heeft wat vliegverbindingen betreft. De meeste luchtvaartmaatschappijen werken ondertussen samen binnen allianties, waarvan voor de Pacific de OneWorld, Skyteam en Star Alliance de belangrijkste zijn. Binnen de duurdere tickets kunt u vaak gebruik maken van zogenaamde "codeshare" vluchten van partner airlines binnen de alliantie (d.w.z. vluchten met een vluchtnummer van de contract airline die uitgevoerd worden door een andere airline).

OneWorld Alliance

De One World Alliance is een samenwerkingsverband van Qantas, Fiji Airways, British Airways, Cathay Pacific, LAN Airlines en American Airlines. Deze Alliance brengt twee rond-de-wereld tarieven uit, de Global Explorer Airfare (waar met name de vliegafstand bepalend is) en de One World Airfare (waar met name het aantal bezochte continenten bepalend is). U kunt bijvoorbeeld een route via Australië, Nieuw-Zeeland, Frans Polynesië, Paaseiland en Zuid-Amerika creëren.

 • Airlines: Fiji Airways, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malev, Qantas en Royal Jordanian.
 • Bestemmingen: 700
 • Website: www.oneworld.com

Star Alliance

De Star Alliance is een samenwerkingsverband van Air New Zealand, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways, Air Canada, Lufthansa, Air Nippon en SAS. Deze Alliance brengt de Star Alliance Airfare uit, waarmee uitgebreide routes via Azië naar Australië en via de eilanden in de Stille Zuidzee naar Nieuw-Zeeland kunnen worden gecreëerd.

 • Airlines: Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana, Austrian, BMI, LOT, Lufthansa, SAS Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, Swiss, TAP Air Portugal, Thai Airways, United Airlines, US Airways.
 • Bestemmingen: 897 
 • Website: www.staralliance.com

Skyteam Alliance

Het Skyteam is een samenwerkingsverband van Aeroflot, Aeromexico, Air France, Alitalia, China Southern, Continental Airlines, Czech Airlines, Delta, KLM, Korean Air, Northwest. Het Skyteam is minder relevant als het aankomt op rond-de-wereld tarieven en gunstige combinatietarieven naar de Pacific. Het zwaartepunt van deze alliantie ligt veel meer op Europa, dan bij de andere 2 allianties.

 • Airlines: Aeroflot, Aeromexico, Air France, Alitalia, China Southern, Continental Airlines, Czech Airlines, Delta, KLM, Korean Air, Northwest.
 • Bestemmingen: 841 
 • Website: www.skyteam.com

Boomerang Airpass

Met de Boomerang Airpass kunt u voordelig vliegen met Qantas en Air Pacific. De airpass bestaat uit coupons waarmee u bepaalde trajecten binnen Australië, Nieuw-Zeeland en in de Pacific kunt vliegen. Er zijn Single Zone en Multi Zone coupons. Welke u nodig heeft, hangt af van de te vliegen route binnen een zone of tussen twee zones. De zone-indeling ziet u op het kaartje. De airpass kan uitsluitend buiten de Pacific worden gekocht.

Visit South Pacific Airpass

Met de Visit South Pacific Airpass kunt u voor een voordelig tarief vliegen in de Pacific. U bespaart hiermee ongeveer 50% op het normale tarief. U kunt vliegen met Fiji Airways, Qantas, Royal Tongan Airlines, Air Caledonië, Polynesian Airlines, Air Vanuatu, Solomon Airlines, Air Niugini en Air Nauru. De airpass kan uitsluitend buiten de Pacific worden gekocht.

Luchthavenbelasting

Voor het gebruik van luchthavenfaciliteiten betaalt u belasting. Veelal wordt deze belasting door ons vooraf bij uw reissom afgerekend, maar de belasting voor sommige luchthavens dient ter plaatse te worden betaald.

Business Class

De voordelen van Business Class ten opzichte van Economy Class zijn ondermeer 30% ruimere stoelen, 30% meer beenruimte, bijna 180 graden slaapstand van de stoelen, geluidsarme cabine (bijv. voorin of bovenin de Boeing 747), persoonlijk televisiescherm, uitgebreider assortiment maaltijden en dranken. Op de luchthaven heeft u voorrang bij het inchecken en bij het aanboord gaan- en verlaten van het toestel. U kunt tevens gebruik maken van comfortabele business class lounges op de diverse luchthavens. Waar u wordt voorzien van een hapje en drankje, gratis WiFi, en een frisse douche. Resultaat is dat u uiteindelijk uitgerust aankomt en daardoor dus meer rendement haalt uit uw vakantie.

Grofweg kost een Business Class ticket naar de bestemmingen in de Stille Oceaan tussen de € 3.500,- en € 6.000,-.

Gezondheid

De meeste mensen zijn fit genoeg om te vliegen, maar sommige passagiers verdienen bijzondere aandacht omdat hun gezondheidsprobleem verergert onder invloed van hoogte, hypoxie (verminderde zuurstofspanning in de weefsels), spanningen, het sjouwen met bagage, afwijkend klimaat en voeding en andere reisgerelateerde problemen.

Bedenk dat de medische voorzieningen in het land van bestemming minder goed kunnen zijn dan u thuis gewend bent vooral op afgelegen bestemmingen en in ontwikkelingslanden. U kunt dergelijke bestemmingen beter mijden als u in verwachting bent of als uw gezondheidstoestand vereist dat u op korte termijn een beroep moet kunnen doen op moderne gezondheidszorg. Als u een avontuurlijke vakantie onderneemt, overtuig u er dan van dat er op uw bestemming voldoende faciliteiten zijn voor spoedeisende hulp.

Als u onlangs wegens ziekte of ongeval in een ziekenhuis opgenomen bent geweest, of recentelijk bent geopereerd, adviseren wij u voor vertrek contact op te nemen met ons kantoor. We kunnen u verzoeken gegevens over uw toestand op een formulier in te vullen, aan de hand waarvan de geneeskundige dienst van de airline kan bepalen of er voor u speciale voorzorgsmaatregelen of diensten vereist zijn.

Als u aan een ziekte lijdt die ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt, kunt u tijdens het vliegen problemen ondervinden door de ijlere lucht in de cabine. Raadpleeg vooraf uw eigen arts. Uw arts kan contact opnemen met onze geneeskundige dienst om uw geval verder te bespreken, in het bijzonder wanneer het nodig wordt geacht dat u onderweg extra zuurstof krijgt.

Als u lijdt aan stabiele angina en slechts af en toe een aanval krijgt, kunt u zonder problemen reizen. U kunt eventueel een rolstoel bestellen voor gebruik op de luchthaven. Als u last heeft van instabiele angina, of wanneer u gedurende het laatste half jaar een hartaanval heeft gehad, verzoeken wij u uw arts te vragen contact op te nemen met de geneeskundige dienst om uw reis vooraf te bespreken.

We raden u aan voor vertrek uw eigen arts te raadplegen als u enige twijfel heeft over uw gezondheidstoestand.

Bagage

De internationale regel voor lijndiensten dat u op vluchten naar en van Amerika (USA en Canada) plus op vluchten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen wereldwijd per persoon twee stuks bagage mag meenemen van elk 32 kg is onlangs aangepast. Op dit moment geldt veelal dat u 1 stuk ruimbagage mee mag nemen van max. 23kg (l +b + h max. 158 cm). Op de internationale vluchten via Azië naar de Pacific en binnen Australië en in de Pacific mag u 20 kg per persoon meenemen. Op de binnenlandse vluchten in de Pacific mag u vaak maar 16-20 kg per persoon meenemen. Onze agenten kunnen veelal zorg dragen voor tijdelijke opslag van uw koffer terwijl u bijvoorbeeld de buiteneilanden bezoekt. Informeer bij boeking naar de bagagevrijstelling van uw luchtvaartmaatschappij.

TIP: TraceMe bagagelabel
Het is geen pretje wanneer uw koffer kwijtraakt op de luchthaven. Bent u eindelijk op de plek van bestemming, is uw koffer niet gearriveerd. Gemiddeld raken er zo'n 3.000 koffers per uur zoek op luchthavens. Als u een bagagelabel van TraceMe om uw koffer bindt, kan uw kwijtgeraakte bagage in ieder geval in een handomdraai worden getraceerd!

De streepjescode op uw TraceMe bagagelabel kan door alle luchtvaartmedewerkers ter wereld met hun eigen apparatuur worden uitgelezen. Daarna krijgt u via email en sms te horen waar uw koffer zich bevindt. Geeft u deze informatie door aan de luchtvaartmaatschappij, dan zorgen zij ervoor dat de bagage weer bij u terecht komt.

U kunt dit bagagelabel voor 14,95 per stuk kopen bij: www.bagagelabel.nl.

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben hun vliegtuigen ingericht met 2 of 3 cabine klassen, economy, business en first. Elke luchtvaartmaatschappij heeft z'n eigen beleid ten aanzien van de stoelafstand (de zogenaamde "seatpitch" in inches [2,54 cm per inch]) in ieder van die klassen. Maar bij sommige maatschappijen is de stoelafstand ook nog afhankelijk van het vliegtuigtype. In de volgende tabel geven we een indicatie van de stoelafstand per luchtvaartmaatschappij.

Naast de stoelafstand verschillen de stoelen ook in breedte, zit- en ligcomfort en ingebouwd entertainmentsysteem. Daarnaast wordt meestal onderscheid gemaakt in catering, bagagevrijheid en toegang tot wacht-ruimtes (lounges) tussen de cabine klassen. In het algemeen is de first class veel comfortabeler dan de business class, en is deze weer comfortabeler dan de economy class.

Naast deze traditionele cabine klassen bieden sommige maatschappijen ook nog een tussenklasse aan, zoals de economy plus bij Air New Zealand. Het verschil zit 'm dan hoofdzakelijk in de stoelafstand. Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen, waarbij u een stoel bij de nooduitgang kunt boeken, zoals bij KLM/Air France, Delta Airlines, Cathay Pacific en United Airlines/Continental Airlines. Zo'n stoel bij de nooduitgang biedt ook meer beenruimte, maar nadeel is dat u in geval van nood wel instaat moet zijn de nooddeur te openen.

Op de website Seatguru kunt u per luchtvaartmaatschappij en vliegtuigtype zien wat de beste stoelen zijn.

AirlineEconomyEconomy+BusinessFirst
Air Canada31-33"38"58"-
Air China34"-42"-
Air France31"38"61"82"
Air New Zealand31-34"35-40"50-79,5"-
Fiji Airways32"-50"-
Air Tahiti Nui31-32"-55"80"
British Airways31"38"73"78"
Cathay Pacific31"38"60"79"
China Airlines32"-50"83"
China Southern33"35-40"40"70"
Continental31"-55"-
Delta Airlines32"36"60"-
Emirates32-33"-48"69"
Etihad Airways33"-88"-
EVA Air33"38-40"47-61"80"
Hawaiian Airlines31"-54"-
Japan Airlines33"38"62"83"
JetStar29"-50"-
KLM31"35"60"-
Korean Air33"-50"83"
LAN Airlines32"-55"83"
Lufthansa31"-60"90"
Malaysia Airlines34"-58"80"
Northwest Airlines31"-60"-
Qantas31"38"50"78"
Qatar Airways32-34"-52"79"
Royal Brunei32"-57"-
SAS32"37"60"-
Singapore Airlines32"-58"78"
Thai Airways34"42"50"80"
United Airlines31"34-36"55"88"
Virgin Australia30"34"38-62"-

Deze lijst geeft een indicatie, de stoelafstand kan ook per vliegtuigtype iets afwijken. Wijzigingen onder voorbehoud.

Air New Zealand

Air New Zealand

Internationale vluchten naar en binnenlandse vluchten in Nieuw Zealand

Wilt u internationaal en/of binnenlands vliegen met Air New Zealand naar Australië of Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over vliegen met Air New Zealand!

Air Tahiti Nui

Air Tahiti Nui

Internationale vluchten naar Frans-Polynesië (Tahiti)

Wilt u internationaal vliegen met Air Tahiti Nui naar Frans-Polynesië? Lees hier alles over de routes, service en het vliegtarief van Air Tahiti Nui.

Cathay Pacific

Cathay Pacific

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Hong Kong

Wilt u internationaal vliegen met Cathay Pacific naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over de vliegreis, routes en tickets van Cathay Pacific.

China Airlines

China Airlines

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Taiwan

Wilt u internationaal vliegen met China Airlines naar Australië en Nieuw-Zeeland?Lees hier alles over tickets en het vliegtarieven van China Airlines.

Emirates

Emirates

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Dubai

Wilt u internationaal vliegen met Emirates naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over de routes, stoelafmeting en de mogelijkheden bij Emirates.

Fiji Airways

Fiji Airways

Internationale vluchten naar Fiji

Wilt u internationaal vliegen met Fiji Airways (voorheen Air Pacific) naar Fiji? Lees hier alles over de vluchten en het vliegtarief van Fiji Airways.

Hawaiian Airlines

Hawaiian Airlines

Internationale vluchten naar en binnenlandse vluchten in Hawaii

Wilt u internationaal en binnenlands vliegen met Hawaiian Airlines naar Amerika en Hawaii? Lees hier alles over vluchten van Hawaiian Airlines!

KLM

KLM

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland

Wilt u internationaal vliegen met KLM en haar partners naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over mogelijke vluchten en verbindingen van KLM.

Lan Airlines

Lan Airlines

Internationale vluchten naar Chili en Paaseiland

Wilt u internationaal en binnenlands vliegen met LAN Airlines naar Chili en het Paaseiland? Lees hier alles over de vliegreis van LAN Airlines. - boek nu

Qantas Airways

Qantas Airways

Internationale vluchten naar en binnenlandse vluchten in Australië en Nieuw Zealand

Wilt u internationaal vliegen met Qantas Airways naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over vliegtickets en tijden bij Qantas Airways.

Singapore Airlines

Singapore Airlines

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Singapore

Wilt u internationaal vliegen met Singapore Airlines naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over vluchten van Singapore Airlines. - boek uw vlucht

United Airlines

United Airlines

Internationale vluchten naar en binnenlandse vluchten in Amerika en Hawaii

Wilt u internationaal vliegen met United Airlines naar Amerika en Hawaii?Lees hier alles over de vluchten, routes en het vliegtarief van United Airlines.

Virgin Australia

Virgin Australia

Internationale vluchten naar en binnenlandse vluchten in Australië en Nieuw-Zeeland

Wilt u internationaal vliegen met Virgin Australia naar Australië en Nieuw-Zeeland? Lees hier alles over de routes en vliegtarieven van Virgin Australia.