Fiji Airways

Internationale vluchten naar Fiji

Fiji Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Fiji. Fiji Airways (voormalig Air Pacific) werd opgericht in 1951 door de Australische luchtvaartpionier Harold Gatty. Oorspronkelijk stond het hoofdkantoor bij de luchthaven van Suva (Nausori), maar later werd deze verplaatst naar de internationale luchthaven in Nadi (aan de droge westzijde van het hoofdeiland Viti Levu).

Vloot

Fiji Airways vliegt internationaal met een vloot van 4 Boeing 737's, een Boeing 767 en twee Boeing 747's. In 2011 heeft Fiji Airways 3 nieuwe Airbus A330-200 besteld.

Routenetwerk

Fiji Airways is een moderne luchtvaartmaatschappij die vliegverbindingen onderhoudt in de Stille Zuidzee, naar Amerika (Los Angeles) en naar Azië (Hong Kong en Tokyo) en de reputatie heeft op tijd te vliegen. In 2007 heeft Fiji Airways Sunflower Airlines overgenomen, waardoor het nu ook binnenlandse vluchten uitvoert (onder de naam Pacific Sun).

Met de Visit South Pacific Pass (VSPP) kunt u op voordelige manier met Fiji Airways tussen de eilanden in de Stille Zuidzee vliegen. De vluchtcoupons van deze airpass zijn goedkoper dan de prijs van elke vlucht afzonderlijk. De VSPP kan alleen voorafgaand aan uw reis en buiten de Stille Zuidzee worden gekocht.

Samenwerkingsverbanden

Fiji Airways werkt uitgebreid samen met Qantas en Cathay Pacific, maar is geen partner in de OneWorld Alliance. Fiji Airways is voor 46% eigendom van Qantas. Het heeft combinatietarieven met Cathay Pacific vanuit Europa. Fiji Airways heeft veel codeshare vluchten met Qantas. In de Stille Zuidzee neemt Fiji Airways deel aan de Visit South Pacific Airpass.

Vliegtuigtype en stoelvoorkeur

Elk vliegtuigtype heeft z'n eigen stoelindeling. Veel mensen willen extra beenruimte door bijvoorbeeld bij de nooduitgang te zitten. Helaas is het niet altijd mogelijk deze stoelen vooraf te reserveren.

Cabine klassen en service aan boord

Fiji Airways biedt op haar internationale vluchten twee cabine klassen aan: de Pacific Voyager Class (economy) en de Tabua Class (business). De stoelafstand in de Pacific Voyager Class is 32". Op de vluchten met de Boeing 747's heeft elke stoel een entertainmentsysteem (met 12 videokanalen en 8 audiokanalen).

Bij de Tabua Class zijn de stoelen van een wat ouder type (kunnen niet volledig plat) en beschikt het entertainment-systeem over 21 videokanalen en 8 audiokanalen.

De catering aan boord is ongeveer vergelijkbaar met die van Qantas. Op de luchthaven van Nadi kunnen Tabua Class passagiers de speciale Tabua Lounge gebruiken. Op andere luchthavens wordt veelal de business class lounge gebruikt van Qantas of Cathay Pacific.

Contact adressen

Fiji Airways heeft kantoren op alle bestemmingen waar ze heenvliegen. Voor informatie over uw vluchtreserveringen kunt u contact opnemen met deze kantoren. De actuele adressen en telefoonnummers vindt u op de website van Fiji Airways.

Frequent Flyer System

Fiji Airways neemt deel aan het frequent flyer systeem van Qantas. Als u deelnemer bent aan het frequent flyer systeem van Qantas kunt u ook punten verzamelen voor uw vluchten met Fiji Airways. Kijk hiervoor op de website van Qantas.

Bagage

Bij Fiji Airways is zowel het aantal stuks, als het gewicht van de bagage bepalend. De volgende bagageregels gelden per passagier (voor baby's gelden afwijkende regels). Bij Fiji Airways is online check-in momenteel nog niet mogelijk.

Ruimbagage (voor internationale vluchten):

  • Economy Class: 1 stuk, maximaal gewicht 23 kg
  • Business Class: maximaal gewicht 30 kg (op de route naar de Los Angeles/Canada is 60 kg toegestaan)

Handbagage (voor internationale vluchten):

  • Economy Class: 1 stuk per passagier, 7 kg afmetingen 55x40x23cm
  • Business Class: 2 stuks per passagier, 7 kg afmetingen 56x45x25cm

Binnenlandse vluchten:

  • Ruimbagage: maximaal gewicht 15 kg
  • Handbagage: 7 kg afmetingen 55x40x23cm

Ondertussen zijn de luchtvaartmaatschappijen, mede i.v.m. de strenge veiligheidsvoorschriften, erg strikt geworden op de bagage. Houdt er rekening mee dat u extra betaald voor elke kg overgewicht of overmaat.

Alle feiten op een rijtje

Opgericht: 1947
Hubs: Nadi International Airport (NAN)
Sub Hubs: Suva Nausori Airport (SUV)
Vloot: 7 vliegtuigen +(3 orders)
Vloot leeftijd: 14,5 jaar
Bestemmingen: 17
Klassen: 2 (Business en Economy)
Alliantie: geen
Dochters: Pacific Sun
Eigenaars: Fijische staat (51%) en Qantas (46.32%)
Hoofdkantoor: Nadi, Fiji
FF programma: zie FF systeem van Qantas
Airport Lounge: Tabua Club
Website: www.fijiairways.com

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u, als passagier, van belang in geval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van IATA en de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van Fiji Airways verwijzen we u naar hun website.