Lan Airlines

Internationale vluchten naar Chili en Paaseiland

LAN Airlines is de leidende luchtvaartmaatschappij in Latijns-Amerika. LAN combineert een lange ervaring van 80 jaar binnen de sector met het hoogste service niveau. Dankzij haar vele dochterondernemingen heeft LAN een leidende positie op de Latijns-Amerikaanse markt bereikt. LAN heeft verscheidene prijzen gewonnen op gebied van comfort en service. 

De luchtvaartmaatschappij werd opgericht door de Chileense luchtmachtcommandant Arturo Merino Benitez (waar ook het vliegveld van Santiago naar werd vernoemd) en begon in 1929 als Línea Aeropostal Santiago-Arica. De naam LAN Chile werd in 1932 aangenomen. In 1989 privatiseerde de Chileense regering de maatschappij door de staatsaandelen te verkopen aan Icarosan en Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. In 2004 werden de LAN Chile, LAN Peru, LAN Ecuador, LAN Dominicana en LAN Express samengevoegd tot LAN Airlines.

In mei 2006 is LAN Airlines voor de zesde maal verkozen tot de beste Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Ook viel het in de prijzen wat betreft de best bestuurde luchtvaartmaatschappij van Zuid-Amerika.

Vloot

LAN Airlines opereert met één van de modernste vloten in de wereld. Alle intercontinentale vluchten worden uitgevoerd met moderne Boeing 767's of Airbus 340's. Zodra in 2012 de bestelde Boeing 787 Dreamliner's worden afgeleverd, zal LAN ook naar Washington D.C. en London-Heathrow gaan vliegen.

LAN is continue bezig met vlootvernieuwing. De nieuwe Airbus A320 vliegtuigen helpen LAN op haar kortere routes haar efficiency te verbeteren en de uitstoot van CO2 beduidend te verminderen. De vlootvernieuwing maakt deel uit van de door LAN aangegane verplichting om het milieu te beschermen.

Routenetwerk

LAN Airlines (voorheen LAN Chile) heeft zijn thuisbasis in Chili, Peru en Equador. Ze vliegt op bestemmingen in Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië en Europa (Madrid en Frankfurt). Ze is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij in Zuid-Amerika.

LAN Airlines bedient meer dan 60 bestemmingen rond de wereld. Ze heeft het meest uitgebreide netwerk binnen Zuid-Amerika en biedt daarnaast verbindingen aan met Noord-Amerika, Europa en de Stille Zuidzee. Door diverse code-share overeenkomsten biedt LAN daarnaast nog 58 extra internationale bestemmingen aan. Ook binnenlands in Chili, Peru, Equador en Argentinië heeft LAN Airlines een uitgebreid routenetwerk.

Vanaf Schiphol kunt u naar Zuid-Amerika vliegen door middel van een samenwerking tussen Iberia en LAN Airlines. Vanaf Madrid vliegt u direct naar Santiago de Chile, Lima (Peru), Guayaquil en Quito (Ecuador).

Samenwerkingsverbanden

LAN Airlines neemt deel aan de OneWorld Alliantie waardoor rond-de-wereld combinaties mogelijk zijn samen met Qantas.

Zuid-Amerika Airpass

De LAN Zuid-Amerika Airpass biedt aan passagiers de mogelijkheid om uit meer dan 50 Zuid-Amerikaanse bestemmingen te kiezen dankzij LAN's uitgebreide netwerk binnen Chili, Peru en Argentinië. De Zuid-Amerika Airpass werkt op basis van individuele vluchtcoupons voor vluchten binnen Zuid-Amerika en geldt voor passagiers die in het bezit zijn van een internationaal ticket (van LAN of een andere OneWorld partnerairline. Prijzen zijn gebaseerd op het aantal gekozen coupons of vluchten. De Zuid-Amerika Airpass kan alleen buiten Zuid-Amerika worden gekocht, tegelijkertijd met uw vlucht naar Zuid-Amerika.

Cabine klassen en service aan boord

Alle LAN vliegtuigen hebben een 2-klasse configuratie. Sinds 2006 biedt LAN Airlines geen First Class meer aan. De oude Business Class en First Class zijn nu samen Premium Business Class. Deze Premium Business Class biedt "full-flat" stoelen met een stoelafstand van 55". Vanwege de constante vlootvernieuwing biedt LAN ook in de Economy Class het modernste cabine interieur en de comfortabelste stoelen aan (met een stoelafstand van 32"). Alle stoelen beschikken over individuele tv-schermen en een uitgebreid entertainmentsysteem.

Bagage

Bij LAN Airlines is zowel het aantal stuks, als het gewicht van de bagage bepalend. De volgende bagageregels gelden per passagier (voor baby's gelden afwijkende regels). Bij LAN Airlines is online check-in mogelijk.

Ruimbagage

  • Economy Class: 2 stuks, maximaal gewicht 23 kg
  • Business Class: 3 stuks, maximaal gewicht 23 kg

Handbagage

  • Economy Class: 1 stuk, max. gewicht 8 kg, de afmetingen mag maximaal 55x25x23 cm zijn
  • Business Class: 2 stuk, max. gewicht 16 kg, de afmetingen mag maximaal 55x35x23 cm zijn per stuk

Ondertussen zijn de luchtvaartmaatschappijen, mede i.v.m. de strenge veiligheidsvoorschriften, erg strikt geworden op de bagage. Houdt er rekening mee dat u extra betaald voor elke kg overgewicht of overmaat.

Frequent Flyer System

Het frequent flyer systeem van LAN Airlines heet LANPASS. U kunt lid worden door zich in te schrijven op de website van LAN Airlines. Het systeem telt op het moment meer dan 2 miljoen leden. U spaart punten elke keer dat u met LAN Airlines of met een partner airline in de OneWorld Alliantie. Er zijn 4 serviceniveaus: Standaard, Premium (Oneworld Ruby), Premium Silver (Oneworld Sapphire) en Commodore (Oneworld Emerald).

Credits verzamelen

Als lid verzamelt u credits op elke vlucht van LAN Airlines. De hoeveelheid verzamelde credits is afhankelijk van de vluchtroute. Bijschrijven van de credits kunt u bij check-in zelf regelen. Op de website van LAN Airlines vindt u meer informatie over het LANPASS programma.

Credits besteden

De verzamelde credits kunt u gebruiken voor gratis tickets, upgrades en companion tickets. Gedeeltelijke upgrades zijn ook mogelijk. Op de website van LAN Airlines kunt u uw puntensaldo en bestedingsmogelijkheden raadplegen.

Contact adressen

LAN Airlines heeft kantoren op alle bestemmingen waar ze heenvliegen. Voor informatie over uw vluchtreserveringen kunt u contact opnemen met deze kantoren. De actuele adressen en telefoonnummers vindt u op de website van LAN Airlines.

Alle feiten op een rijtje

Opgericht: 5 maart 1929
Hubs: Santiago de Chile en Lima (Peru)
Sub Hubs: -
Vloot: 134 vliegtuigen + (151 orders)
Vloot leeftijd: 5,9 jaar
Bestemmingen: 53
Klassen: 2 (Premium Business en Economy)
Alliantie: OneWorld
Dochters: LAN Argentina
Eigenaars: LATAM Airlines Group
Hoofdkantoor: Santiago de Chile
FF programma: LANPASS
Airport Lounge:-
Website: www.lan.com

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden, waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u, als passagier, van belang in geval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van IATA en de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van LAN Airlines verwijzen we u naar hun website.