China Airlines

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Taiwan

China Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan. China Airlines behoort tot de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld met zelfs één van de modernste vliegtuig vloten ter wereld. China Airlines biedt een uitstekende maaltijdkeuze (Westers en Aziatisch) en prima service aan boord. China Airlines vliegt vanuit Amsterdam via Bangkok naar Taipei en aansluitend naar diverse bestemmingen in Australië. China Airlines biedt zeer gunstig geprijsde tickets aan naar Australië in de business class.

De check-in balies van China Airlines bevinden zich in Terminal 3. Hier kunt u terecht voor al uw vragen, aanvragen voor het Dynasty Flyer Program, het ophalen en het laten aanpassen van uw e-ticket.

E-check-in
Vooralsnog is deze service voorbehouden aan o.a. Bangkok en Taipei en helaas nog niet mogelijk voor vertrek vanaf Amsterdam. De afhandeling op Schiphol wordt door KLM verzorgd, doch zij gebruiken een andere reserveringssysteem dan China Airlines, waardoor e-check-in (nog) niet mogelijk is.

Om onze frequente vliegers extra service te bieden tijdens de check-in kunnen zij gebruik maken van aparte check-in balies. Beide balies, er is zowel een First Class als een Dynasty Class balie, zijn apart aangegeven en zodoende duidelijk herkenbaar. Ook Paragon, Emerald of Gold Card members mogen van deze incheckbalies gebruik maken.

Geschiedenis
De geschiedenis van China Airlines begint op 16 december 1959 en opende haar route van Taipei via Dubai naar Amsterdam met een Boeing 747sp (vluchtnummer CI 061) op 10 april 1983. Op 11 april 2008 wordt het dan ook precies 25 jaar geleden dat het eerste vliegtuig van China Airlines op Amsterdam Airport Schiphol landde.

Vloot

Momenteel onderhoudt China Airlines een vloot van 66 vliegtuigen. De gemiddelde leeftijd is 6,9 jaar en mag daarmee worden beschouwd als een van de jongste ter wereld:

 • Boeing 747-400 (13)
 • Airbus 340-300 (6)
 • Airbus 330-300 (17)
 • Boeing 737-800 (10)

Routenetwerk

China Airlines vliegt vanuit Amsterdam naar Taipei. Vervolgens kunt u non-stop doorvliegen naar Australië (Sydney en Melbourne) en naar Nieuw-Zeeland (Auckland).

Luxueus reizen

De First Class van China Airlines is de meest luxueuze klasse die wordt aangeboden op vlucht CI 66/65 van/naar Amsterdam.

First Class

Deze klasse is uitgerust met ruime en zeer comfortabele stoelen inclusief een verstelbare hoofdsteun, persoonlijk tv-scherm en leeslampje. De stoelen beschikken over een beenruimte van 210 cm (83 inch), stoelbreedte van 56 cm (22 inch) en de rugleuning is verstelbaar tot 180 graden. Deze klasse biedt 14 stoelen aan op het “main-deck” in de neus van de Boeing 747-400.

De stoelen zijn 2 aan 2 geplaatst. Uw gewenste stoelnummer kan bij uw reservering direct voor u worden vastgelegd. De typisch Aziatische service met de bekende gastvrijheid, gecombineerd met “haute cuisine” First class maaltijden uitgeserveerd op porselein en fijn glaswerk en de met diverse prijzen bekroonde wijnkaart, maakt reizen in deze klasse tot een unieke ervaring.

China Airlines biedt haar First Class passagiers een exclusieve check-in balie, de mogelijkheid om vooraf stoelen te reserveren en het gebruik van VIP-lounges. First Class passagiers genieten van een bagagevrijdom van 40kg. Passagiers beschikken buiten de comfortabele stoel over grote kussens en dekens zodat u zich tijdens de reis volledig kunt ontspannen. Tevens een ruime collectie van internationale kranten, radio programma's, films en nieuwsrubrieken zijn standaard in deze klasse.

Dynasty Class

De Dynasty Class is een zeer comfortabele klasse met ruime en brede stoelen inclusief een verstelbare hoofdsteun, persoonlijk tv-scherm en leeslampje. De stoelen beschikken over een zitcomfort, 119 cm (48 inch), een stoelbreedte van 51 cm (20 inch) en de rugleuning die tot 131 graden te verstellen is.

De 64 Dynasty Class stoelen, waarvan 32 op het upper-deck, staan opgesteld in een 2/2 configuratie (Upper-deck) en een 2/3/2 configuratie op het main-deck. Uw gewenste stoelnummer kan vooraf voor u worden gereserveerd. Passagiers beschikken buiten de comfortabele stoel over grote kussens en dekens zodat u zich tijdens de reis volledig kunt ontspannen.

De dagverse maaltijden worden in porselein uitgeserveerd samen met de Bar Card Service waar uw drankjes in fijn glaswerk worden gepresenteerd. Dynasty Class passagiers genieten van een baggage vrijdom van 30 kg. Tevens een ruime collectie van internationale kranten, radio programma's, films en nieuwsrubrieken zijn standaard in deze klasse.

Economy Class

China Airlines beschikt op de route vanaf Schiphol over een Economy Class aan boord van de Boeing 747-400. Er wordt in deze klasse een totaal van 319 stoelen aangeboden. De comfortabele zitruimte is 82 cm (32 inch), stoelbreedte van 45 cm (17 inch) en de rugleuning kan tot maximaal 110 graden worden versteld.

In deze klasse geniet u tevens van de vriendelijke Aziatische service en gastvrijheid, welke zo bekend is. De met zorg bereidde dagverse maaltijden en een ruime keuze uit alcoholische of non-alcoholische drankjes worden aan u in deze klasse uitgeserveerd.

Lounges

Passagiers die First of Dynasty Class reizen of Paragon, Emerald of Gold Card members zijn, kunnen op de luchthavens die China Airlines aanvliegt gebruik maken van comfortabele lounges. Deze lounges bieden een groot comfort en zijn o.a. voorzien van een bar en een internetverbinding. Op Amsterdam Airport Schiphol hebben deze passagiers toegang tot de drie KLM Crown-lounges. De KLM Crown-lounges 41 (open vanaf 6.15 uur tot 21.00 uur, zaterdag tot 14.30 uur) en 52 (open vanaf 4.45 uur tot het vertrek van laatste vlucht) treft u aan achter de douane in terminal 3. Op de 1e verdieping Lounge 25 (open van 04.45 uur toto 21.00 uur) bevindt zich in het Schengen-gebied achter de douane in terminal 2.

Bagage

Iedere passagier mag een beperkt aantal kilo’s aan bagage meenemen. Naast de (ruim)bagage die wordt ingechecked mag elke passagier ook nog één stuk handbagage mee aan boord nemen met een max. gewicht van 7 kg (toegestane maten 56x36x23cm).

Bagagevrijdom per passagier:

 • First Class passagiers: 40 kg
 • Business Class passagiers: 30 kg
 • Economy Class passagiers: 20 kg
 • Infants (0 tot 2 jaar): 10 kg

Waarvan het maximale gewicht per stuk niet meer dan 32 kilogram mag bedragen (ARBO wetgeving).

Bovenopgenoemde bagagevrijdom mogen passagiers met een China Airlines Paragon Card, Emerald Card of een Gold Card nog eens 10 kg extra bagage inchecken. Indien u meer bagage wilt inchecken zal er overbagage moeten worden betaald.

Overbagage

De overbagage regeling vanuit Europa (Amsterdam, Frankfurt, Rome en Wenen) die per 01 maart 2007 is ingevoerd blijft naast de nieuwe regeling eveneens van kracht:

 • Europa - Zuidoost Azie: Euro 30,- per kg
 • Europa - Japan & Korea: Euro 45,- per kg
 • Europa - Australie: Euro 40,- per kg

Met ingang van 01 januari 2009 heeft China Airlines, naast de huidige van toepassing zijnde overbagage regeling voor sportuitrusting, een nieuwe en aanvullende overbagage regeling. Een voordelige en gemakkelijkere service die wij u aanbieden.

Onder sportuitrusting verstaan wij o.a. skies, surfboard, golftas, duikuitrusting, fietsen, etc.

Vanaf 01 januari 2009 wordt tot en met 15 kilogram overbagage voor sportuitrusting (Euro 200,-) op retourbasis door China Airlines in rekening gebracht. Dit geldt voor de route Amsterdam - Bangkok / Taipei v.v. Deze overbagageregeling kunt u alleen direct bij China Airlines regelen waarbij de verdere procedure op de dag van vertrek aan onze ticketbalie op Amsterdam Airport Schiphol zal worden afgehandeld. Let wel dat deze regeling alleen van toepassing is op retourbasis en op een deelsgebruikte Excess bagage voucher geen restitutie is. Indien de 15 kilogram wordt overschreden zal het normale overbagagetarief worden gehanteerd. Voor enkele reis op overbagage minder dan 4 kilogram kan ook de bestaande overbagage regeling gehanteerd worden.

Hoe kunt u uw stoel reserveren?

Passagiers die reizen in de First of Dynasty Class, Paragon, Emerald of Gold Card members van China Airlines zijn, kunnen een stoel reserveren. Dit kan tot uiterlijk 24 uur voor uw vertrek. Voor passagiers die reizen in Economy Class bestaat er de mogelijkheid om een voorkeur voor een plaats aan te geven, maar dit is geen garantie dat de plaats inderdaad aan u wordt toegewezen. U kunt uw wensen aan de reserveringsagent kenbaar maken.

Nooduitgang stoelen

Voor deze zitplaatsen gelden strenge internationale veiligheidsregels waaraan wij moeten voldoen. Vandaar dat deze plaatsen nimmer mogen worden gereserveerd voor: oudere mensen, kinderen, zwangere vrouwen, volwassenen met baby(s), minder validen, passagiers met medische indicatie etc. Het betreft de stoelnummers op de B747-400: Economy class: 38 ABC/HJK, 47 ABC/HJK en Dynasty (Business) Class: 10 AB/JK (Upper-deck).

Per 1 augustus 2007 is officieel door de Taiwanese overheid een nieuwe verordening van kracht geworden. De zogenaamde 'emergency exit row seats' mogen om strengere ingevoerde veiligheidsredenen (CAA) niet meer van te voren worden vastgelegd. Deze maatregel is van toepassing op alle Taiwanese luchtvaartmaatschappijen. Deze luchtvaartmaatschappijen hebben de mogelijkheid geboden gekregen om een stoelpreferentie in de reservering te zetten, maar kunnen pas tijdens de check-in deze zitplaatsen aan eventuele passagiers toewijzen.

Baby bedje

Om veiligheidsredenen is de zogenaamde 'baby bassinet' niet meer te regelen, maar wel de Wall Mounted Basket (WMCT) ook bekend onder de naam Baby Cot (BSCT). Deze 'baby cot' dient altijd van te voren aangevraagd te worden, is geschikt voor baby's tot ongeveer 6 maanden (max. lengte 71 cm (28 inches) lengte en max. gewicht bedraagt 11 kilogram (24.2 lbs). De zitplaatsen die voor de 'baby cot' geschikt zijn: First Class; 1B, 1J / Dynasty (Business) Class: 5J, 17BDFJ / Economy Class: 28B, 29J, 30EF, 51DG.

E-Check-in

Vooralsnog is deze service voorbehouden aan o.a. Bangkok en Taipei en helaas nog niet mogelijk voor vertrek vanaf Amsterdam. De afhandeling op Schiphol wordt door KLM verzorgt, doch zij gebruiken een andere reserveringssysteem dan China Airlines waardoor e-check-in (nog) niet mogelijk is.

Speciale maaltijden

Indien u een speciaal dieet volgt of om geloofsoverwegingen kunt u bij het boeken van uw reis een speciale maaltijd aan vragen. Informeert u bij het boekingskantoor naar de diverse mogelijkheden. Enkele voorbeelden van speciale maaltijden zijn:

 • Aziatisch- of Westers vegetarisch
 • Kosjer
 • Hindu
 • Baby- of kindermaaltijd
 • Moslim

Ook om medische redenen kan er een speciale maaltijd worden aangevraagd, zoals:

 • Diabetisch
 • Glutenvrij
 • Zoutarm of zoutvrij
 • Vetarm of vetvrij

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u, als passagier, van belang in geval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van China Airlines verwijzen we u naar hun website.