Emirates

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Dubai

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten met als thuisbasis Dubai. Emirates is een betrouwbare en sterk groeiende luchtvaartmaatschappij. Emirates heeft een moderne en goed onderhouden vloot van vliegtuigen. Sinds de oprichting in 1985 heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 400 awards voor service ontvangen waarbij het gaat om de meest uiteenlopende prijzen. Van beste First class van de wereld, het beste entertainment systeem aan boord, tot de luchtvaartmaatschappij met het vriendelijkste en kwalitatief beste cabine personeel. Tot slot hebben ze tevens de award gewonnen van allerbeste luchtvaartmaatschappij van de wereld! Als u vliegt met Emirates dan bent u dus verzekerd van kwaliteit, luxe en comfort!

Routenetwerk

Met 111 bestemmingen in Europa, Azië, Amerika, Oceanië en Afrika is het mogelijk om over de héle wereld te vliegen met Emirates. Dagelijks wordt er vanaf Amsterdam op Dubai gevlogen met de A380 superjumbo. Dubai, hoofdstad van de Arabische Emiraten, is de thuisbasis van Emirates. U kunt eventueel ook vanuit Hamburg, Dusseldorf of Frankfurt vertrekken.

De gloednieuwe Terminal 3 op Dubai is exclusief ingericht voor Emirates reizigers. In deze state-of-the-art terminal vindt u talrijke winkels, restaurants, lounges en een spa. Zo vliegt de tijd voorbij totdat uw vlucht vertrekt.

Vloot

De vloot van Emirates wordt constant uitgebreid met meer wide-body vliegtuigen. De vloot bestaat momenteel uit (mei 2012):

 • 3 Boeing B777-200
 • 6 Boeing B777-200ER
 • 10 Boeing B777-200LR
 • 12 Boeing B777-300
 • 42 Boeing B777-300ER (29 orders)
 • 29 Airbus A330-200
 • 0 Airbus A330-300 (30 orders)
 • 8 Airbus A340-300
 • 10 Airbus A340-500
 • 0 Airbus A350-900 XWB (80 orders) (20 opties)
 • 0 Airbus A350-1000 XWB (20 orders)
 • 15 Airbus A380 (43 orders)

Terminal 3

De gloednieuwe Terminal 3 op Dubai is exclusief ingericht voor Emirates reizigers. In deze state-of-the-art terminal vindt u talrijke winkels, restuarants, lounges en een spa. Zo vliegt de tijd voorbij totdat uw vlucht vertrekt.

Service & comfort aan boord

Wanneer u vliegt met Emirates kunt u genieten van de geweldige service aan boord van het vliegtuig. Zo heeft iedere comfortabele economy class stoel haar eigen tv schermpje voorzien van het beroemde ICE systeem. Er kan een keuze gemaakt worden uit de laatste films, series en sportkanalen. Tevens beschikt Emirates over een kinderkanaal en speciale headsets voor kleine kinderen. In de Boeing 777 en A380 kunt u zelfs op uw beeldscherm het opstijgen en dalen vanuit het oogpunt van de piloot bekijken! De stoelafstand in de economyclass bedraagt 32-33".

Tijdens de lange intercontinentale vluchten van Emirates kunt u kiezen uit de vele spannende en uitdagende interactieve spelletjes voor alle leeftijden. Bijvoorbeeld: Vier op een rij, Backgammon en Tetrix. U heeft op deze vluchten zelfs de mogelijkheid om een potje te schaken tegen één van uw medereiziger aan boord van het vliegtuig. 

Business class

Elke stoel in de business class (stoelafstand 48") beschikt u over een extra grote tafel, zoadat u tijdens de vlucht met uw laptop op tafel kunt doorwerken. U kunt onderweg met uw eigen mobiele telefoon bellen of sms'en. Daarnaast kunt u ook e-mailberichten ontvangen op uw eigen televisiescherm of gebruik maken van de satelliettelefoon.

U kunt onderweg drankjes nuttigen uit uw eigen persoonlijke minibar die is ingebouwd in de stoel. Op uw eigen entertainmentsysteem kunt u genieten van zo'n 1.200 verschillende kanalen aan entertainment. Er is een massagefunctie in elke stoel ingebouwd. Als u uw tafel inklapt, verandert uw stoel in een slaapruimte met een volledig horizontaal bed.

Gratis limousine transfer

Kiest u voor Business Class of First Class van Emirates, dan kiest u voor exclusiviteit. Zo wordt u opgehaald en thuisgebracht door uw eigen privéchauffeur. Meer informatie over de Business Class en First Class vindt u op www.emirates.nl.

Maaltijden

Op aanvraag kunt u een aangepaste maaltijd geserveerd krijgen, zoals bijvoorbeeld een vegetarische maaltijd. Voor kinderen en baby’s zijn er ook speciale maaltijden.

Reizen met kinderen

U hebt geen kind aan ze. Reizen met jonge kinderen is bij Emirates geen probleem. Voor baby's hebben ze een speciale wieg (tot ca. 8 maanden, afhankelijk van gewicht en lengte) aan boord en kunt u kiezen uit verschillende soorten babyvoeding. Oudere kinderen vermaken zich met games, muziek en Disney films. Zo kunt u rustig van de vlucht genieten. Maak uw kind (2-16 jaar) lid van Emirates Skysurfers en laat ze mijlen sparen voor leuke cadeaus als boeken, speelgoed of een dagje in het Wild Wadi Water of Ski Park in Dubai. Ook kunt u zelf natuurlijk mijlen sparen met Skywards, het Emirates frequent flyer programma.

Bagage

Bij Emirates is zowel het aantal stuks als het gewicht van de bagage bepalend. De volgende bagageregels gelden per passagier (voor baby's gelden afwijkende regels). Bij Emirates is online check-in mogelijk:

Ruimbagage

 • Economy Class: maximaal gewicht 30 kg (voor specials 20kg)
 • Business Class: maximaal gewicht 40 kg
 • First Class: maximaal gewicht 50 kg

Handbagage (voor internationale vluchten)

 • Economy Class: 1 stuk, max. Gewicht 7kg
 • Business & First Class: 2 stuks

De afmetingen mag maximaal 55x38x20 cm zijn per stuk.

Daarnaast mogen passagiers één aktetas/handtas of een kledingstuk zak meenemen. De aktetas/handtas mag niet groter zijn dan 55 x 38 x 20 cm en de kledingzak kan niet meer dan 8 cm dik opgevouwen. Het totale gewicht van de handbagage mag niet meer dan 12 kg zijn.

Ondertussen zijn de luchtvaartmaatschappijen, mede i.v.m. de strenge veiligheidsvoorschriften, erg strikt geworden op de bagage. Houdt er rekening mee dat u extra betaalt voor elke kg overgewicht of overmaat.

Frequent Flyer Systeem (Skywards)

Met het frequent flyer programma "Skywards" van Emirates kunt u miles sparen. Deze miles spaart u terwijl u vliegt. Het werkt erg eenvoudig: hoe vaker u vliegt en hoe langer de afstand is, hoe meer miles u spaart. Het aantal gespaarde miles bepaalt de hoogte van uw voordelen en privileges. Hoeveel miles u precies spaart hangt af van het aantal mijlen dat u vliegt, de prijs die u betaalt heeft voor de vlucht en de cabine klasse waarin u reist. Hoe hoger de klasse waarin u vliegt, hoe meer miles u spaart tijdens uw vlucht. Het sparen van deze miles gaat overigens automatisch. U dient eenmalig lid te worden van het frequent flyer programma van Emirates. Zodra u lid bent, dient u alleen nog uw Skywards lidmaatschapnummer op te geven aan ons (PIT). Daarnaast dient u uw lidmaatschapkaart te laten zien bij het inchecken. Vervolgens worden de miles, zodra u op uw eindbestemming geland bent, automatisch op uw account gezet. 

Wanneer u zich aanmeld voor het Skywards frequent flyer programma van Emirates begint u op het laagste niveau: blue. Hoe meer miles u verzameld, hoe eerder u een hoge niveau bereikt. De voordelen en privileges die u krijgt met het sparen van deze miles is afhankelijk van het niveau. Wanneer u 25.000 miles gespaard heeft bereikt u het middelste niveau: 'Silver'. Wanneer u in het totaal 50.000 miles gespaard heeft, heeft u het hoogte niveau bereikt: 'Gold'.

Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen van het "Skywards" frequent flyer programma (per niveau).

Skywards Blue

 • Gratis reis- en verzorgingsproducten
 • Persoonlijk geschenk
 • Vooraf je eigen stoel kiezen
 • Voorrang op wachtlijsten
 • Toegang tot services centres

Skywards Silver

Bij het Skywards niveau 'silver' kunt, naast alle voordelen van het Blue niveau, ook gebruik maken van de volgende voordelen:

 • Voorrang bij het inchecken
 • 25% bonus Skywards miles als je vliegt met Emirates
 • Extra bagage meenemen
 • Toegang tot exclusieve lounges in Dubai

Skywards Gold

Als u het Skywards 'gold' niveau heeft bereikt, kunt u, naast alle voordelen van het Blue en Silver niveau, ook gebruik maken van de volgende voordelen: 

 • 50% bonus Skywards miles als je vliegt met Emirates
 • Voorrang bij het afgeven van je bagage
 • Gegarandeerd je eigen stoel kiezen, zelfs wanneer deze al geboekt is
 • Persoonlijk reisassistent
 • Toegang tot eGates in UAE luchthavens
 • Toegang tot lounges van het Emirates netwerk

Contact adressen

Emirates heeft kantoren op alle bestemmingen waar ze heenvliegen. Voor informatie over uw vluchtreserveringen kunt u contact opnemen met deze kantoren. De actuele adressen en telefoonnummers vindt u op de website van Emirates.

Alle feiten op een rijtje

Opgericht: 1985
Hubs: Dubai International Airport (DBX)
Sub Hubs: -
Vloot: 162 vliegtuigen + (225 orders);
Vloot leeftijd: gem. 6,7 jaar
Bestemmingen: 111
Klassen: 3 (First, Business en Economy)
Alliantie: -
Dochters: -
Eigenaars: Emirates Group
Hoofdkantoor: Dubai, Arabische Emiraten
FF programma: Skywards
Airport Lounge: -
Website: www.emirates.com

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden, waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u, als passagier, van belang in geval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van Emirates verwijzen we u naar hun website.