Vakantie Tonga

Boek uw droomreis naar Tonga bij Pacific Island Travel

Welkom in het land waar iedere nieuwe dag als eerste wordt begroet! Een Tonga vakantie brengt u onvervalste authenticiteit en een afwisselend landschap. Vulkanisch, tropisch regenwoud, prachtige koraalriffen, witte zandstranden en rijkelijk aanwezige flora en fauna bezorgen bezoekers van dit kleine koninkrijk een afwisselende reis. 

De eilanden Tongatapu, Fafa Island, Vavua, Haapai en Eua hebben ieder een eigen karakter en nodigen uit tot islandhoppen. Uw Tonga vakantie kunt u naar wens inrichten: ontspannen genietend op de witte zandstranden, actief en avontuurlijk of een combinatie van beide. Onderstaand vindt u overzichtelijke informatieblokken waarin wij u meenemen naar de verschillende facetten die belangrijk zijn voor uw Tonga vakantie. Hier vindt u o.a. algemene informatie over Tonga en een overzicht van de verschillende hotels en resorts waar u kunt verblijven.

Reisinformatie Tonga

Tongatapu bultrug | rondreis tonga

Rondreis

Diverse rondreizen in Tonga

U kunt uw vakantie Tonga uitbreiden met meerdaagse tours en rondreizen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw droom rondreis.

Vavau kano kinderen | eilanden tonga

Islands

Ontdek de verschillende eilanden

De eilanden Tongatapu, Fafa Island, Vavua, Haapai en Eua hebben ieder een eigen karakter en nodigen uit tot islandhoppen. Uw Tonga vakantie kunt u naar wens inrichten: ontspannen genietend op de witte zandstranden, actief en avontuurlijk of een combinatie van beide.

Tonga kids | rondreis Tonga

Aanbiedingen

Tonga

Tonga is een prachtige bestemming om ook met andere bestemmingen te combineren, bekijk hier onze aanbiedingen.

Fire Dancers Hina Cave Tonga | vakantie Tonga

Algemeen

Van koning tot aan de natuur van Tonga

Algemene informatie over Tonga? Hier komt u alles te weten over de geschiedenis, de bevolking en de verschillende koningen.

Reisinformatie Tonga

Reisinformatie Tonga

Alle praktische informatie voor uw vakantie

Reisinformatie voor Tonga? Bekijk hier alle informatie die u nodig heeft tijdens uw verblijf op Tonga

The Tongan Beach Resort | vakantie Tonga

Beste reistijd Tonga

Wanneer kunt u het beste gaan?

Of u nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wilt u goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tonga te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.

Real Tonga vliegtuigen | vluchten tonga

Vluchten Tonga

Binnenlands vliegen in Tonga!

Het vervoer naar de buiteneilanden, zoals Vava'u, Ha'apai en Eua gaat per vliegtuig, waarbij u een mooi uitzicht heeft de eilanden.

Geografie Tonga

Het koninkrijk Tonga is de oudste en enige overgebleven Polynesische koninkrijk. Tonga ligt midden in de Stille Zuidzee, het ligt 500 km ten oosten van Fiji, 1.000 km ten zuiden van Samoa, 1.200 km ten westen van Niue (dat weer 1.000 km ten westen van de Cookeilanden ligt) en 2.000 km ten noordoosten van Nieuw-Zeeland. De 170 eilanden van Tonga liggen verspreid over een gebied van 700.000 km², waarvan er slechts 36 permanent bewoond zijn.


De eilanden van Tonga kunnen opgedeeld worden in drie groepen:

 • Tongatapu & Eua (zuidelijke eilandengroep, bestaande uitheuvelachtige schildvulkanen)
 • Ha'apai (centrale eilandengroep, bestaande uit atollen)
 • Vava'u (noordelijke eilandengroep, bestaande uit "raised atols")

Koning George Tupou I voegde de drie groepen samen tot Tonga in 1875.

Het leven in Tonga

De Tonga eilanden liggen vlakbij de 180 graden meridiaan, die de datumgrens bepaalt. Maar in Tonga lijkt de tijd stil te staan. Tijdens uw vakantie op Tonga zult u merken dat het leven van de eilandbewoners zeer eenvoudig is. Geloof, traditie, eten en een dak boven het hoofd zijn de enige belangrijke zaken in het leven op Tonga.

Zondag op Tonga

Alleen op zondag gebeurt er echt wat op Tonga. Dan dragen Tongans hun mooiste kleren. Prachtige gewaden, geweven van palmbladeren. Dan roept de kerk. Voor elke tweehonderd eilandbewoners is er een kerk in Tonga. Vrijwel iedereen is gelovig. Nergens klinken de psalmen harder dan in dit deel van Polynesië

Oase van rust tijdens uw vakantie in Tonga

De rest van de week zijn de eilanden van Tonga een oase van rust. De boten gaan de zee op, de mannen vangen vis voor het avondmaal. De vrouwen weven de gewaden in de hutten gemaakt van palmbladeren. Zodra er genoeg eten is gevangen, doen de Tongans waar ze goed in zijn: genieten van hun eigen paradijs.

Koningen ontmoeten de Zuidzee

Tupou de Zesde, de koning van Tonga, bezit een koninkrijk van 169 eilanden. Ongeveer 40 daarvan zijn onbewoond. De eilanden werden vroeger de 'Friendly Islands' genoemd en zijn adembenemend mooi. Ze zijn onderverdeeld in het hoofdeiland Tongatapu en de eilandengroepen Ha'apai en Vava'u. De Tonganen eten graag en ze eten goed. Groot en rond is hier het gangbare schoonheidsideaal. In dit zeilparadijs treft u ook bultrugwalvissen aan. U kunt deze grote zoogdieren observeren wanneer ze hun jongen ter wereld brengen. 

  Vakantie Tonga boeken

  Uw reis naar Tonga boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis naar Tonga samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op. 

  Combinatiereis

  Tonga is een bestemming die u uitstekend kunt combineren met bijvoorbeeld een vakantie Hawaii of een vakantie Samoa: u krijgt een mooie afwisselende reis, waarbij u twee totaal verschillende bestemmingen tijdens één vakantie kunt ervaren.