Air Tahiti Nui

Internationale vluchten naar Frans-Polynesië (Tahiti)

Air Tahiti Nui is de nationale luchtvaartmaatschappij van Frans-Polynesië en heeft haar hoofdkantoor in Papeete (Tahiti). Air Tahiti Nui heeft haar dienstregeling afgestemd op internationale vakantiegangers uit Europa (vooral Frankrijk), Amerika, Azïë en Australië. De thuisbasis van Air Tahiti Nui is Faa'a International Airport bij Papeete (Tahiti).

Air Tahiti Nui is opgericht op 31 oktober 1996 en de eerste vlucht vond plaats op 20 november 1998. De luchtvaartmaatschappij is gevormd om het inkomend toerisme te ontwikkelen en minder afhankelijk te zijn van Air France, Qantas en Air New Zealand. De regering van Frans-Polynesië is de grootste aandeelhouder (61,7%) samen met andere lokale investeerders.

Vloot

Air Tahiti Nui vliegt met 5 moderne Airbus A340's.

Routenetwerk

Air Tahiti Nui biedt uitsluitend internationale vliegverbindingen aan, zoals naar Parijs (CDG), New York (JFK), Los Angeles (LAX), Tokyo, Osaka, Sydney en Auckland. Er zijn geen vluchten naar andere eilanden in de Stille Zuidzee.

Samenwerkingsverbanden

Air Tahiti Nui werkt samen met Air France, Qantas en Air New Zealand waarmee gezamelijk codeshare vluchten worden uitgevoerd. Vanuit Nederland kunt u gebruik maken van een combinatieticket met KLM. Air Tahiti Nui is lid van geen enkele luchtvaart alliantie.

Vliegtuigtype en stoelvoorkeur

Elk vliegtuigtype heeft z'n eigen stoelindeling. Veel mensen willen extra beenruimte door bijvoorbeeld bij de nooduitgang te zitten. Helaas is het niet altijd mogelijk deze stoelen vooraf te reserveren.

Cabine klassen en service aan boord

Air Tahiti Nui vliegt met 5 Airbus A340's. Ze biedt op haar vluchten drie cabine klassen aan. In de economy class bedraagt de stoelafstand 31", in de business class 51" en in de first class 80". In de business en first class gaan de stoelen in ligstand volledig vlak. De service aan boord is ongeveer vergelijkbaar met die van Air France.

Contact adressen

Air Tahiti Nui heeft kantoren op alle bestemmingen waar ze heenvliegen. Voor informatie over uw vluchtreserveringen kunt u contact opnemen met deze kantoren. De actuele adressen en telefoonnummers vindt u op de website van Air Tahiti Nui.

Frequent Flyer System

Het frequent flyer systeem van Air Tahiti Nui heet Club Tiare (kijk op de website voor meer informatie over Club Tiare).

Bagage

Bij Air Tahiti Nui is zowel het aantal stuks, als het gewicht van de bagage bepalend. De volgende bagageregels gelden per passagier (voor baby's gelden afwijkende regels). Bij Air Tahiti Nui is online check-in momenteel nog niet mogelijk.

Ruimbagage (voor internationale vluchten):

  • Economy Class: 1 stuk, maximaal gewicht 23 kg
  • Business & First Class: maximaal 2 stuks, max. gewicht 32 kg per stuk

De som v/d afmetingen [lxbxh] mag max. 158 cm zijn.

Handbagage (voor alle klassen):

  • 1 stuk per passagier

De som van de afmetingen [lxbxh] mag maximaal 115 cm zijn, max. 10 kg per stuk bagage. Als extra mag u een handdtas of laptoptas meenemen.

Ondertussen zijn de luchtvaartmaatschappijen, mede i.v.m. de strenge veiligheidsvoorschriften, erg strikt geworden op de bagage. Houdt er rekening mee dat u extra betaald voor elke kg overgewicht of overmaat.

Alle feiten op een rijtje

Opgericht: 1996
Hubs: Faa'a International Airport (PPT)
Sub Hubs: -
Vloot: 5
Vloot leeftijd: gem. 9,4 jaar
Bestemmingen: 6
Klassen: 3 (First, Business & Economy)
Alliantie: geen
Dochters: geen
Eigenaars: Regering van Frans-Polynesië (61,7%)
Hoofdkantoor: Papeete , Tahiti , French Polynesia
FF programma: Club Tiare
Airport Lounge: -
Website: www.airtahitinui.com

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden, waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u - als passagier - van belang ingeval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van IATA en de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van Air Tahiti Nui verwijzen we u naar hun website.