Vakantie Papoea-Nieuw-Guinea - Start uw reis hier!

Verwacht het onverwachte! Een lijfspreuk die een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea al direct in een bijzonder licht zet. 

Het grootste gedeelte van Papoea-Nieuw-Guinea wordt bedekt door regenwoud: zo’n 70 procent. Grote stukken natuur waarborgen een rijke flora en fauna. Een waar paradijs voor natuurliefhebbers die zich in een uniek stukje op aarde willen begeven. Het is de combinatie van natuur, een rijke cultuur en spectaculaire onderwaterwereld die deze bestemming zo ontzettend divers en bijzonder maakt. Met wel duizend verschillende bevolkingsgroepen en vele culturele festivals ervaart u diversiteit ten top. 

Tips voor uw vakantie op Papoea Nieuw-Guinea

Op deze pagina vindt u alles over Papoea Nieuw-Guinea, zoals geografische informatie, de grote diversiteit aan flora en fauna en praktische informatie zodat u goed voorbereid op vakantie gaat naar Papoea Nieuw-Guinea.

U kunt uw reis naar Papoea-Nieuw-Guinea geheel naar wens invullen: onze reisspecialisten stellen uw individuele reis op maat voor u samen. U kunt hiervoor onze rondreis 'Wonderen van Papoea-Nieuw-Guinea' als uitgangspunt hanteren, maar u kunt ook uw eigen reiswensen aandragen. Onze reisspecialisten kennen alle ins en outs. Zij weten waar en wanneer u er wilt zijn en zorgen voor een onvergetelijke ervaring!   

De beste reistijd voor Papoea-Nieuw-Guinea is in januari en februari en van april tot en met december. In deze periode vind je de warmste temperatuur en amper tot middelmatige neerslag. In mei tot juni wordt het maximaal rond de 28 graden. In totaal zijn en 2 soorten klimaten, namelijk het tropisch regenwoudklimaat en het zeeklimaat.

Complete rondreis Papoea-Nieuw-Guinea

Over Papoea Nieuw-Guinea

Als u op vakantie naar Papoea Nieuw-Guinea gaat, moet u weten dat dit 's werelds één na grootste eiland (na Groenland) en 's werelds hoogste tropische eiland met bergen tot 5000 meter is. Papoea Nieuw-Guinea (PNG) beslaat het oostelijk deel van het eiland en is een land dat onderdeel is van Oceanië. Het land bestaat voornamelijk uit zeer dicht regenwoud, dat door een groot aantal rivieren wordt doorkruist. Sinds 1975 is Papoea-Nieuw-Guinea onafhankelijk en het ligt ten zuidwesten van de Stille Oceaan.

De hoofdstad Port Moresby

Wanneer u op vakantie naar Papoea Nieuw-Guinea gaat, zult u landen in de hoofdstad Port Moresby. Een aantal andere grote steden in Papoea Nieuw-Guinea zijn: Lae, Arawa, Mount Hagen en Madang. Papoea Nieuw-Guinea heeft ook nog enkele eilandjes waarvan Nieuw-Ierland, Nieuw-Brittannië en Bougainville de bekendste zijn.

Ontdek de diversiteit van Papoea Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw-Guinea staat bekend om zijn wereld aan diversiteit. Er komen wel duizend verschillende bevolkingsgroepen voor, die ieder hun eigen taal, tradities en kledingdracht hebben. De bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het land is voor een groot deel bedekt met dichtbegroeid regenwoud en bergen die tot wel 4500 meter reiken. Er is in het land ook een grote variëteit aan planten en dieren. Er komen ongeveer 250 soorten kleine zoogdieren en maar liefst 12.000 verschillende plantensoorten voor. Daarnaast zijn er circa 6.000 verschillende soorten vlinders. Het land heeft ook een kustlijn met zandstranden waar u tijdens uw vakantie op Papoea Nieuw-Guinea verschillende watersporten kunt beoefenen. Daarnaast kan men duiken naar mooie koraalriffen en meerdere scheepswrakken.

Een land vol contrasten

Flora en fauna hebben zich hier in een enorme variëteit kunnen ontwikkelen. Een vakantie in Papoea Nieuw-Guinea is een mix van comfort en avontuur, maar bovenal exclusief. De magische uitstraling die van dit eiland uitgaat heeft u snel in de greep. Sommige bezoekers zullen zich meer aangetrokken voelen door de onbedorven schoonheid van dit land, anderen door de charme en vriendelijkheid van de inwoners en weer anderen door de bijzonder rijke cultuur en traditie. Papoea Nieuw-Guinea is het laatste door de westerse mens ontdekte land op aarde. In sommige delen van het eiland is de westerse cultuur nog nauwelijks doorgedrongen. Papoea Nieuw-Guinea is een land vol contrasten; ruige, steile bergen en uitgestrekte regenwouden afgewisseld door kleine zandstrandjes en koraalriffen langs de kust.

Ongerepte tropische regenwouden

Maar liefst 70% van Papoea-Nieuw-Guinea is bedekt met tropische regenwoud. Er is een enorme variëteit aan planten en dieren. Zo komen er zo'n 250 soorten kleine zoogdieren en maar liefst 12.000 verschillende soorten bloeiende planten voor.

Ontdek de grote variëteit aan vogelsoorten van Papoea Nieuw-Guinea

Vogels zijn ongetwijfeld de meest markante groep dieren, niet alleen vanwege hun prachtige kleuren, maar vooral door de grote variëteit en aantallen. Er komen bijna evenveel vogelsoorten in Papoea Nieuw-Guinea voor als in Mexico, de Verenigde Staten en Canada samen. Net zo opvallend als de vogels zijn de vlinders, waarvan er zo'n 6.000 verschillende soorten rondfladderen. Tijdens uw vakantie in Papoea Nieuw-Guinea zult u ontdekken dat dit nog een van de weinige landen is waar u nog zulke grote stukken ongerepte natuur, met name regenwoud, tegenkomt.

Geografie Papoea Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw-Guinea ligt ongeveer 150 km ten noorden van Australië en net ten zuiden van de evenaar. Naast het oostelijk deel van het hoofdeiland bestaat Papoea Nieuw-Guinea uit een aantal eilanden die om dit hoofdeiland heen liggen, zoals New Britain, New Ireland en Bougainville.

Kerngegevens van Papoea Nieuw-Guinea

 • Inwoners: 6.057.263
 • Inwoners per km²: 13,1
 • Oppervlakte: 462.840 km², waarvan 9980 km² water
 • Lengte landgrenzen: 820 km (met Indonesië)
 • Kustlijn: 5152 km
 • Hoogste punt: Mount Wilhelm 4.509 m
 • Laagste punt: Grote Oceaan 0 m
 • Delfstoffen: aardolie en -gas, koper, goud, zilver
 • Hoofdstad: Port Moresby

Regionale informatie over Papoea Nieuw-Guinea

Bestemmingen op het hoofdeiland Nieuw-Guinea

 • Alotau, aan de Milne Bay
 • Hooglanden, waar de bevolking nog steeds op traditionele wijze leeft
 • Lae, de grootste havenstad van Papoea Nieuw-Guinea
 • Madang, met zandstranden, koraalriffen, en mangrove bossen
 • Port Moresby, de hoofdstad
 • Sepik Regio - de Sepik rivier is één van de grootste en best bevaarbare rivieren in het gebied
 • Vanimo, hoofdstad van de Sundaun Province (aan de grens met Indonesië)

Bestemmingen in de Bismarck Archipel

Het eiland Bougainville

Reis naar Papoea-Nieuw-Guinea boeken

Uw reis naar Papoea-Nieuw-Guinea boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op. 

Ook voor een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea in combinatie met een andere bestemmingen in de Pacific bent u bij ons aan het goede adres. Een reis naar Papoea-Nieuw-Guinea gecombineerd met een bezoek aan Australië bijvoorbeeld, combinatiereizen zijn ons specialisme!