Cathay Pacific

Internationale vluchten naar Australië en Nieuw-Zeeland via Hong Kong

Cathay Pacific is de luchtvaartmaatschappij van Hong Kong. Cathay Pacific behoort tot de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld met een moderne vloot van vliegtuigen, een uitgebreid routenetwerk, uitstekende maaltijdkeuze (westers en aziatisch) en prima service aan boord.

De luchtvaartmaatschappij werd op 24 september 1946 opgericht in Shanghai door de Australische piloot Sydney H. de Kantzow en de VS Ex-Air Force Piloot Roy C. Farrell. Cathay Pacific is altijd een westerse maatschappij gebleven en nu in eigendom van de Swire Group, een belangrijke Anglo-Chinese beleggingsmaatschappij. Het heeft een aandeel van 100% in de Chinese luchtvaartmaatschappij Dragonair.

Cathay Pacific is in juni 2013 bekroond met 2 awards die zij gewonnen hebben met de Skytrax World Airline Awards. Die van "World's Best Cabin Staff" en "Best Transpacific Airline". Daarnaast is Cathay Pacific in 2014 uitgeroepen tot ‘World’s Best Airline’ bij de Skytrax awards. De Skytrax staat bekend om hun meest uitgebreide klanttevredenheidsonderzoeken binnen de luchtvaartindustrie.

Routenetwerk

Cathay Pacific vliegt vanuit z'n thuisbasis Hong Kong naar tal van steden in Europa (waaronder Amsterdam) en naar Amerika, AustraliëNieuw-Zeeland en uiteraard naar een groot aantal bestemmingen binnen Azië. In Hong Kong wordt gebruik gemaakt van de nieuwe luchthaven Chek Lap Kok, oftewel Hong Kong International Airport. Op de heenweg van Amsterdam naar CairnsBrisbaneAdelaide en Perth in Australië en naar Auckland/Christchurch in Nieuw-Zeeland dient u een hele dag door te brengen in Hong Kong (zie stopovermogelijkheden). Uw bagage wordt doorgelabeld en u heeft de gelegenheid om met de trein in ca. 23 minuten naar het centrum van de stad te gaan. Op Sydney en Melbourne zijn er aansluitende verbindingen met een overstaptijd van ca. 2 uur. Op de terugweg van Australië en Nieuw-Zeeland naar Amsterdam sluiten de meeste vluchten met een overstap van ca. 2 uur goed op elkaar aan.

Stopover mogelijkheden in Hong Kong

Indien u tijd heeft te overbruggen of u wilt een paar dagen Hong Kong beleven dan bieden wij een aantal mooie hotels aan welke gunstig gelegen zijn in Hong Kong. Gaat uw doorverbinding een halve dag later en u wilt nog wat eten en de mogelijkheid hebben om uzelf op te frissen dan kunnen wij voor u een dagkamer regelen in het Royal View Hotel in Hong Kong.

Economy Class

De stoelafstand in de economy class bedraagt bij Cathay Pacific 32" (81,8 cm). 

Een kantelmechanisme in de rugleuning van de stoel zorgt ervoor dat deze 15 cm kantelt om te kunnen rusten of slapen, maar wat er gelijktijdig ook voor zorgt dat u de ruimte rondom uw onderbenen behoudt wanneer de passagier voor u de rugleuning achterover plaatst. De hoofdsteun kan op 4 manieren worden versteld waardoor uw hoofd en nek maximaal worden ondersteund. Daarnaast zijn er tal van opbergmogelijkheden. U kunt boeken of magazines bewaren in de literatuurzak maar ook uw mobiele telefoon, pen en bril in de nieuwe opbergvoorziening en uw jas of trui aan de kapstok ophangen. De bekerhouder kunt u gebruiken zonder het tafeltje te moeten uitklappen en, wanneer u wilt, kunt u het tweevoudig ontwerp in zijn geheel of voor de helft uitklappen.

Daarnaast hebben alle stoelen de beschikking over een modern entertainmentsysteem (met "audio en video on demand"), stroomaansluiting voor uw laptop en een USB port waarmee u mobiele apparaten kunt opladen. U heeft tevens de mogelijkheid uw iPod, iPhone of iPad hieraan te koppelen, zodat u uw eigen muziek of films kunt bekijken op het scherm.

U beslist zelf welke film u kijkt en wanneer. Vervelen tijdens een vlucht van Cathay Pacific doet u niet. U heeft de keuze uit maar liefst meer dan 100 films en 350 televisieprogramma's in verschillende talen. Daarnaast heeft u ook de beschikking over 22 radiokanalen en bijna 900 CD's. 

Premium Economy Class

Vanaf 4 oktober 2013 biedt Cathay Pacific de nieuwe Premium Economy Class aan op de route Amsterdam – Hongkong. 

De nieuwe Premium Economy Class is speciaal ontworpen om u te voorzien van meer comfort, ruimte en persoonlijke aandacht gedurende de reis. Zo wordt u eerst ontvangen bij één van de speciale check-in balies en krijgt u voorrang bij het boarden aan de gate. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om meer bagage mee te nemen. Tijdens de reis kunt u genieten van honderden keuzes op uw entertainmentsysteem aan boord en kunt u deze afspelen op het nieuwe 10,6 inch breedbeeld scherm met daarbij een geluidswerende koptelefoon om het luisterplezier te vergroten.

De stoelafstand in de Premium Economy Class bedraagt bij Cathay Pacific 97 cm en de stoelen hebben een breder zitvlak met meer comfort. Passagiers ontvangen een milieuvriendelijke reisetui gevuld met toiletartikelen, sokken, een slaapmasker en oordopjes. Bij binnenkomst ontvangen de passagiers een welkomstdrankje en kunnen genieten van een uitgebreide selectie aan maaltijden.

Business Class

De stoelen in de Business Class hebben een stoelafstand van 60" (152,4 cm), gaan in de ligstand vrijwel geheel plat en worden deels omhuld door een cocon. Met één druk op de knop wordt uw stoel omgetoverd tot een compleet bed van maar liefst bijna 2 meter lang!

Naast een aantal praktische opbergruimtes beschikt de stoel ook over een heerlijke massagefunctie. Elke stoel beschikt over een laptop aansluiting. Maar natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de ruime keuze aan entertainment. Kijk op uw persoonlijke 15" breedbeeldscherm een leuke film of luister naar één van de bijna 900 CD's of vele radiokanalen.

First Class*

Vliegen in de first class met Cathay Pacific betekent persoonlijke aandacht en oog voor detail: u wordt op uw wenken bediend. Geef uw wensen door en het cabinepersoneel voorziet u van alle luxe, comfort en gemak. Vliegen in de first class van Cathay is een zeer bijzondere ervaring. Iedereen kent de vliegtuigen met weinig privacy en persoonlijke aandacht. Maar dit geldt zeker niet voor de first class van Cathay. Cathay Pacific laat u genieten van een eigen vertrek in het vliegtuig. U heeft zoveel ruimte dat er zelfs plaats is voor een andere passagier om even bij u te komen zitten in uw eigen 'vertrek'. De stoelafstand in de first class bedraagt 79". Daarnaast kunt u uw stoel in een handomdraai transformeren tot een geweldig comfortabel bed van maar liefst 2.05 meter lang! De First Class stoelen zijn in ligstand zelfs geheel plat.

Elke stoel beschikt over een uitgebreid entertainmentsysteem, laptopaansluiting en een massagefunctie. U ervaart een bijzonder diner aan boord, enorm veel ruimte en een geweldige sfeer binnen de first class van Cathay Pacific. Het cabinepersoneel is enorm vriendelijk en zal u tijdens de reis op uw wenken bedienen.

* First Class is niet beschikbaar op de vlucht Amsterdam naar Hong Kong en vice versa.

Samenwerkingen

Cathay Pacific is partner in de One World Alliance samen met ondermeer Qantas, British Airways en American Airlines. Dit heeft momenteel vooral voordelen als u frequent flyer punten verzameld. Er zijn weinig codeshare vluchten of aantrekkelijke gecombineerde vliegtarieven binnen de alliance. Cathay Pacific heeft een dochteronderneming, Dragon Air, die vooral vluchten binnen China en Azië uitvoerd.

Contactadressen

Cathay Pacific heeft kantoren in alle delen van de wereld. Voor informatie over uw vluchtreserveringen en herbevestigen van vluchten kunt u contact opnemen met deze kantoren. De actuele adressen en telefoonnummers vindt u op de website van Cathay Pacific.

Frequent Flyer System

Asia Miles is, met meer dan 600 programmaparteners wereldwijd, hét toonaangevende reis- en lifestyle beloningsprogramma van Azië. Asia Miles biedt u uitgebreide mogelijkheden om Miles te verdienen via uw standaard bestedingen zoals dineren, winkelen en reizen.

Door de 25 luchtvaartmaatschappijen die bij Asia Miles zijn aangesloten, kunt u als Asia Miles lid miles verdienen wanneer u naar één van de 1000 bestemmingen vliegt. Naast het inwisselen van uw Asia Miles voor vliegtickets en upgrades kunt u ook Miles inwisselen en genieten van meer dan 1800 fantastische reis- en lifestyle awards zoals hotelovernachtingen, heerlijke diners, shopping vouchers, elektronica, tickets voor exclusieve evenementen en nog veel meer. Het lidmaatschap is gratis.

Kilometers verzamelen
Het aantal verzamelde kilometers op uw vlucht is afhankelijk van uw route en de klasse waarin u vliegt. Kijk op de website van Cathay Pacific over het aantal punten dat u kunt verzamelen per gevlogen vluchtsector.

Punten besteden
U kunt online uw puntenoverzicht raadplegen. Kijk op de website van Cathay Pacific over het aantal punten dat u nodig heeft hiervoor.

Omdat Cathay Pacific is aangesloten bij OneWorld Alliantie maakt het frequent flyer programma van Cathay Pacific ook gebruik van extra voordelen bij de OneWorld partner airlines.

De Marco Polo Club is het frequent flyer systeem van Cathay Pacific. Iedereen, ouder dan 12 jaar, kan lid worden. Het lidmaatschap kost US$100. Voor inschrijving dient u het aanvraagformulier in te vullen. Bij aanmelding wordt u automatisch Asia Miles lid indien u dit nog niet bent. Afhankelijk van het type kaart (Green, Silver, Gold of Diamond Membership) variëren de eisen om het lidmaatschap te kunnen verlengen.  

Marco Polo Club-leden krijgen ondermeer prioriteit bij inchecken en stoel toewijzing in het vliegtuig, mogen meer bagage meenemen en kunnen telkens, als zij met Cathay Pacific of One World partnermaatschappijen vliegen, gebruik maken van de speciale comfortabele lounges. Naast het gewone (groene) Marco Polo Club lidmaatschap is er nog een Silver, Gold en Diamond Membership.

Bagage

Elke passagier, ongeacht de klasse waarin hij/zij vliegt (met uitzondering van kinderen), mag kosteloos één stuk handbagage met de maximale afmetingen (56 x 36 x 23 cm) meenemen aan boord. Eventuele wielen, handvaten en zijvakken moeten ook binnen deze afmetingen blijven. Het maximale gewicht van deze handbagage hangt af van de klasse waarin gevlogen wordt:

 • First Class - 15kg
 • Business Class - 10kg
 • Premium Economy Clas - 7kg
 • Economy Class - 7kg *

* Indien u tijdens één reis gebruik maakt van verschillende klassen (mixed class travel), is de bagagevrijdom van de hoogste klasse waarin u reist van toepassing.

In aanvulling op de standaard cabine bagage, mogen passagiers één van de volgende items gratis meenemen:

 • een kleine handtas of
 • een kleine rugzak of
 • een koffertje of
 • een laptop tas, indien deze niet zwaarder is dan 4 kg.

Passagiers die reizen met een kind mogen aan boord een van de volgende items gratis meenemen:

 • Een goedgekeurd autostoeltje
 • Kindervoeding en luiers (alleen voor gebruik tijdens de vlucht)
 • Een 'paraplu soort' opvouwbare buggy (indien er cabine opbergruimte beschikbaar is)

Kinderwagens en rolstoelen dienen als bagage worden ingecheckt.

Alle First en Business Class reizigers mogen naast het hierboven vermelde stuk handbagage ook de volgende zaken meenemen: 1 kledingtas die dubbelgevouwen maximaal 20 cm dik mag zijn of 1 stoffen tas die niet dikker is dan 20 cm. Voor extra veiligheid (voor uzelf en ons cabine personeel) zijn alle passagiers met een stoel op het upper deck van onze B747's, verplicht om al hun bagage op te bergen in de bagagevakken boven en naast de stoelen. Door vernieuwde veiligheidsmaatregelen is het niet langer toegestaan om gebruik te maken van de garderobekast op het upperdeck.

Het gewicht wat u aan overige bagage mag meenemen hangt af van de reisklasse:

 • Economy class: 20 kg
 • Premium Economy Class: 25 kg
 • Business class: 30 kg
 • First class: 40 kg

Indien u reist met een baby, dan mag u 10 kg extra bagage voor het kind meenemen.

NB. Het gewicht van alle handbagage en eventuele duty free items moet binnen het maximale gewicht vallen van de klasse waarin u vliegt. Wees erop attent dat elk stuk handbagage welke niet aan de bagage reglementen voldoet wordt ingecheckt. Indien de bagage de toegestane hoeveelheid overschrijden wordt er een toeslag berekent.

Alle feiten op een rijtje

Opgericht: 24 september 1946
Hubs: Hong Kong International Airport
Sub Hubs: -
Vloot: 147 vliegtuigen
Vloot leeftijd: 10,8 jaar (gemiddeld)
Bestemmingen: 188
Klassen: 4 (First, Business, Premium Economy & Economy)
Alliantie: One World
Dochters: Dragon Air
Eigenaars: Swire Group (Swire Pacific)
Hoofdkantoor: Hong Kong
FF programma: Marco Polo Club
Airport Lounge: Marco Polo Lounge
Website: www.cathaypacific.com

Vervoersvoorwaarden

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert eigen vervoersvoorwaarden waarin de rechten en plichten van de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers zijn vastgelegd. Deze voorwaarden zijn voor u, als passagier, van belang in geval van bijvoorbeeld vluchtvertraging en zoekgeraakte bagage. In principe heeft u dan niet met de ANVR regels te maken, maar die van de luchtvaartmaatschappij zelf. Voor de vervoersvoorwaarden van Cathay Pacific verwijzen we u naar hun website.