Vakantie Paaseiland

Rapa Nui of The Pita o Te Henue

Hier voelt u zich als een ontdekkingsreiziger op de rand van de wereld!

Paaseiland, oftewel Rapa Nui, maakt deel uit van Polynesië en behoort tot Chili. Ontdek de Moai, de onverwoestbare overblijfselen van een samenleving die door de geïsoleerde ligging en natuurlijke uitdagingen geminimaliseerd is.   

Hanga Roa, de (kleine) hoofdstad, huisvest zowel de internationale luchthaven als praktisch alle beschikbare accommodaties op Paaseiland. Een goed punt voor de ontdekking van het eiland!

Rondreis

Rondreis Paaseiland

Rondreis Paaseiland

Ontdek Paaseiland per groep en laat uw fascineren door cultuur en de fantastische natuur die het eiland te bieden heeft.

Hotels Paaseiland

Hotels Paaseiland

Hotels Paaseiland

Boek hier uw hotel op Paaseiland. Langs de hoofdstraat Avenida Atamu Tekena zijn vrijwel alle hotels en restaurants, alsmede de enige supermarkt, apotheek en de kerk van het eiland gelegen.

Bestemming Paaseiland | Easter Island

Bestemming Paaseiland

Vakantie tips voor uw rondreis op Paaseiland (Rapa Nui / Easter Island)

Een overzicht van de diverse hoogtepunten welke u allemaal op Paaseiland kunt bezoeken.

Algemene Informatie Paaseiland | Easter Island

Algemene Informatie Paaseiland

De Moai, bevolking en nog veel meer

Algemene informatie en handige weetjes over Paaseiland. Wij helpen u graag verder bij het samenstellen van een reis naar deze unieke bestemming.

Beste reistijd Paaseiland | Easter Island

Beste reistijd Paaseiland

Beste reistijd Paaseiland

Bekijk hier wat de beste reistijd is voor een bezoek aan deze unieke bestemming.

Paaseiland is een van de meest afgelegen eilanden in de Stille Oceaan en staat vooral bekend om de honderden Moai (beelden) die er te vinden zijn. Een vakantie naar Paaseiland is een adembenemende belevenis, die u altijd zal bijblijven!
 

Tips voor uw vakantie op Paaseiland! 

Op deze pagina vindt u alles over Paaseiland, zoals geografische informatie, bezienswaardigheden en praktische informatie zodat u onbezorgd op vakantie naar Paaseiland gaat.
 

Geografie Paaseiland

Paaseiland is het meest zuidoostelijk gelegen eiland van Polynesië, gelegen halverwege tussen Frans Polynesië en Zuid-Amerika. Het eiland hoort staatkundig bij Chili en vormt een aparte provincie van dat land. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Het eiland is met 163,6 vierkante kilometer ongeveer even groot als het Nederlandse waddeneiland Texel (170 km²). Het is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld: het dichtstbijzijnde bewoonde eiland, Pitcairn, ligt 2075 km van Paaseiland verwijderd.
 

Namen Paaseiland

Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua) wordt ook wel Rapa Nui  of The Pita o Te Henue (navel van de wereld) genoemd.
 

Benaming Paaseiland

Tijdens een vakantie op Paaseiland, zult u merken dat het eiland verschillende benamingen heeft. Zo dankt Paaseiland zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen, de eerste Europeaan die het eiland waarnam (1e Paasdag, 1722). Maar naast de benaming ‘Paaseiland’, wordt het land ook Rapa Nui of Mata ki te rani genoemd.
 

Benaming Rapa Nui

Rapa Nui betekent in het Polynesisch letterlijk de Grote Rots (rapa: rots, nui: groot). Het eiland werd sinds ongeveer 1863 zo genoemd door zeelieden uit Tahiti. De aanduiding wordt tegenwoordig door de inwoners gebruikt voor zowel het eiland zelf, hun taal, als om hun eigen volk (Rapa Nui) aan te duiden.
 

Benaming Mata ki te rani

Een andere inheemse naam voor het eiland is 'Mata ki te rani' of 'Ogen die naar de hemel kijken' (mata: ogen, ki: die, te: kijken, rani: hemel). Deze benaming slaat op de voorouderbeelden of moai met de merkwaardige oogkassen die inderdaad schuin naar de hemel zijn gericht. Een andere naam die de oorspronkelijke bewoners aan hun eiland gaven was Te pito o te henua, wat 'De navel van de wereld' betekent. Volgens een aantal legenden zou de eerste naam van het eiland 'Te pito o te kainga a Hau Maka' zijn geweest, wat staat voor 'Het kleine stukje land van Hau Maka'.
 

Bezienswaardigheden op Paaseiland

Wanneer u op vakantie naar Paaseiland gaat, kunt u niet om de honderden imponerende beelden (Moai), die rondom het eiland langs de kust staan heen. Sommige van deze eeuwenoude beelden zijn zo groot, dat het een mysterie is hoe ze gemaakt, vervoerd en opgericht zijn. Naast de beelden kunt u op het eiland ook veel ruïnes, grotten, steengroeve en andere overblijfselen uit het verleden vinden. Archeologen hebben een groot aantal beelden en ruïnes weer in de oorspronkelijke staat gebracht. Maar desondanks liggen de meeste beelden nog steeds her en der over het eiland verspreid (in omgevallen positie). Het museum in Hanga Roa toont enkele bijzondere beelden en verschaft veel informatie over de beelden en geschiedenis van het Paaseiland.

Kerngegevens van Paaseiland

  • Landoppervlak: 163,6 km²
  • Inwoners: 5.761
  • Inwoners per km²: 35,3
  • Hoofdstad: Hanga Roa

Regionale informatie over Paaseiland

De film 'Rapa Nui'

Het Anakenastrand was in 1994 een locatie voor een voor de film Rapa Nui onder regie van Kevin Reynolds met rollen voor Jason Scott Lee, Esai Morales, Sandrine Holt, George Henare en Cliff Curtis. Deze film werd geproduceerd door Kevin Costner.

Op vakantie naar Paaseiland

Een vakantie naar Paaseiland geeft u het gevoel alleen op de wereld te zijn! Wilt u graag meer informatie over Paaseiland? Download dan de brochure of neem contact met ons op. Onze medewerkers kunnen u alles vertellen over een vakantie op Paaseiland!