Vakantie Vanuatu

Saamhorigheid en kleurrijke tradities

De inwoners van Vanuatu leven diep vertakt in een oude cultuur en in harmonie met de natuur. Ze vieren het leven. Vier samen met een volk dat weinig leden telt, maar toch 108 verschillende talen spreekt. Avontuur gegarandeerd! 

Het is spannend om op de rand van een actieve vulkaan te staan en op Pentecost de Naghol-ceremonie bij te wonen. Duik om een gezonken scheepswrak te verkennen. Geniet van het lauwe water en stranden met palmbomen, diepblauwe watergrotten en donderende watervallen.

Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Vanuatu

Vanuatu is één van de minder bezochte eilanden groepen in de Pacific. Reden hiervan is meer de onbekendheid en moeilijke bereikbaarheid dan gebrek aan bezienswaardigheden. Op het hoofdeiland Efate ligt het charmante stadje Port Vila. Het stadje ligt ingesloten tussen een prachtige baai en een langgerekte lagune. Direct buiten het stadje wordt het landschap overheerst door jungle, cocosplantages en lagunes.

Vanuatu, ook wel de Nieuwe Hebriden

Tijdens uw vakantie op Vanuatu zult u ontdekken dat het een fascinerende eilandengroep is. Dankzij de verschillende bootverbindingen, kunt u hier eenvoudig meerdere eilanden verkennen. Captain Cook, de eerste Europeaan die dit gebied bezocht, noemde de eilanden de Nieuwe Hebriden. De eilanden deden hem denken aan de westelijk van Schotland gelegen Hebriden eilanden. Pas enkele jaren geleden is de naam veranderd in Vanuatu.

Regionale informatie over Vanuatu

Ambea | Vakantie Vanuatu

Ambea

De prachtige natuur van eiland Ambea

Ambae (ook wel Aoba Island genoemd) is een bergachtig en met jungle begroeit eiland, dat behoort tot de Penama Province.

Ambryn | Vakantie Vanuatu

Ambrym

De twee actieve vulkanen van Ambryn

Ambrym is het eiland dat vooral geliefd is bij mensen die geïnteresseerd zijn in actieve vulkanen. Er zijn twee aktieve vulkanen op Ambrym, Mount Marum en Mount Benbow.

Anatom | Vakantie Vanuatu

Anatom

Bezoek traditionele dorpen in Anatom

Anatom (Aneityum) is nog nauwelijks ontwikkeld, heeft geen wegen (alleen wandelpaden) en u vindt er tal van traditionele dorpjes. Het eiland wordt maar weinig bezocht door toeristen.

Banks en Torres | Vakantie Vanuatu

Banks En Torres Eilanden

Off the beaten track naar de Banks en Torres eilanden

Het toerisme op deze eilanden staat in het gebied nog in de kinderschoenen. Er zijn geen hotels, nauwelijks wegen en maar een beperkt aantal vluchten.

Port Vila | Vakantie Vanuatu

Port Vila

Bezoek Port Vila tijdens je rondreis Vanuatu

De hoofdstad van Vanuatu telt slechts een paar straten, het is meer een langgerekt dorp. In de tropische hitte spelen oude heren het Franse "jeu des boules". Op de markt verkopen vrouwen hun koopwaar. Er hangt een warme deken van rust over het leven in de Vanuatu.

Epi | Vakantie Vanuatu

Epi

Het prachtige tropisch eiland van Epi

Epi is een tropisch eiland met mooie witte stranden, lagunes en meertjes waar u veel vogels en wilde zwijnen ziet. De bewoners van Epi hangen een animistisch geloof aan. Bij Lamen Bay kunt u zwemmen met een groep tamme zeekoeien.

Erromango | Vakantie Vanuatu

Erromango

Het afgelegen eiland van Erromango

Erromango is een weinig bezocht eiland. De kust is zeer grillig en er bevinden zich hier een aantal grotten. Erromango behoort tot de zuidelijke Tafea Province, samen met de eilanden Tanna, Aniwa, Futuna, Anatom, Matthew Island en Hunter Island.

Espiritu Santo | Vakantie Vanuatu

Espiritu Santo

De prachtige lagunes en tropische jungle van Espiritu Santo

Een bezoek aan (Espiritu) Santo is een fascinerende ervaring. Op veel plaatsen treft u over-blijfselen aan uit de 2e wereldoorlog. De tanks en vliegtuig-wrakken liggen in de dichte tropische jungle of in het heldere water van de lagune's voor het oprapen. Maar bij duiken gaat het ook om prachtige koralen en vissen.

Malekula | Vakantie Vanuatu

Malekula

Cultuur en eeuwenoude tradities op Malekula

De bewoners op Malekula leven van de jungle, die ze hun tuin noemen. Hier zoeken ze naar gewassen, die ze rond hun rieten hutjes op kleine schaal verbouwen. Kippen, koeien en vooral heel veel varkens scharrelen rond. Kinderen spelen op het strand, terwijl de mannen vanuit hun kano's aan het speervissen zijn.

Pentecost | Vakantie Vanuatu

Pentecost

Bezoek het "land-diving" festival op Pentecost

Pentecost Island staat bekend om zijn "land-diving" festival. Tijdens dit festival kunnen we stoelen reserveren op de extra vluchten tussen Efate en Pentecost. Hotels zijn er niet op Pentecost, maar er zijn wel guesthouses op het eiland.

Tanna | Vakantie Vanuatu

Tanna

Bezoek Tanna en de actieve Yasur Vulkaan

Tanna is een van de grootste eilanden van Vanuatu, wat wordt overheerst door de Yasur Vulkaan, de meest actieve ter wereld. In de meeste dorpjes op het eiland wordt nog steeds geleefd volgens vaak eeuwenoude tradities.

Tips voor uw vakantie in Vanuatu! Uw droomreis, onze specialiteit!

Op deze pagina vindt u alles over Vanuatu, zoals de bezienswaardigheden, de verschillende eilanden en algemene/praktische informatie zodat u goed voorbereid op vakantie naar Vanuatu kunt!

Bezoek het bijzondere eiland Tanna

Zuidelijk van Efate light het eiland Tanna, dat vooral bezocht om de zeer actieve Yasur-vulkaan te zien. Maar ook de in het wild levende witte paarden en de "John From" cultus maken een bezoek aan dit eiland zeker de moeite waard.

Ontdek het avontuurlijke eiland Espiritu Santo

Noordelijk ligt het eiland Espiritu Santo, het grootste en meest bergachtige eiland van Vanuatu. Tussen de weelderige begroeiing ligt nog veel oorlogstuig uit de tweede wereldoorlog. Een onvergetelijke belevenis is het snorkelen of duiken bij het 200 meter lange scheepswrak van de "USAT President Coolidge" voor de kust van Santo.

De overige eilanden van Vanuatu

De overige eilanden van Vanuatu worden sporadisch bezocht door toeristen. Het ontbreekt aan goede hotels en regelmatige vluchtverbindingen. Als u het avontuur niet schuwt, kunt u hier overigens een unieke ervaring opdoen. Op het eiland Malekulaleven nog natuurvolken die nauwelijks in contact zijn geweest met de westerse mens. Op het eiland Pentecost vindt jaarlijks het festijn van de "dustdivers " plaats.

Hoogtepunten van Vanuatu

  • Fascinerende natuur
  • Actieve vulkanen zoals de Yasur vulkaan
  • Traditionele levensstijl

Kerngegevens van Vanuatu

  • Landoppervlak: 12.189 km²
  • Inwoners: 218.519
  • Inwoners per km²: 17,9
  • Hoofdstad: Port Vila

Op reis naar Vanuatu

Kiest u voor een reis naar Vanuatu, dan kiest u voor een unieke reis waar u nog lang over napraat. Wilt u graag meer informatie over Vanuatu? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

Vakantie Vanuatu boeken

Wilt u uw reis naar Vanuatu boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.