Yoni ging na jaren weer terug naar Australië

Oostkust Cairns-Brisbane

Afgelopen oktober ben ik met een Britz camper langs de oostkust van Australië gereisd. Wij zijn begonnen in het noorden van Queensland in Cairns. Wij hebben ervoor gekozen om gelijk een stukje naar het noorden te rijden, omdat hier prachtige stranden te vinden zijn. Je kan ervoor kiezen om nog verder te rijden naar het Daintree National Park, een van de oudste regenwouden ter wereld. Hier ben ik een aantal jaren geleden geweest en mocht je genoeg tijd hebben is dit zeker een aanrader! De volgende dag zijn wij via de Atherton Tablelands weer naar het zuiden gereden. Hierdoor is er wat afwisseling in de route. De kustroute is prachtig, maar wij vonden het leuk om een klein beetje de ‘outback’ te ervaren. Hier is namelijk het rode zand te vinden waar het binnenland van Australië bekend om staat. Hierna zijn wij via de kustroute gereden en hebben een aantal eilanden bezocht waaronder Magnetic Island, de Whitsundays en Fraser Island. De stadjes langs de kust zijn leuk maar op dit stuk gaat het wel echt om de prachtige eilanden. De stadjes zijn eigenlijk uitvalbasissen voor de eilanden. We wilden graag koala’s spotten en daarom zijn we naar Magnetic Island, het eiland staat hier namelijk bekend om. En niet voor niets want tijdens ons bezoek hebben we koala’s gezien! Zo leuk om die beestjes in het wild in de bomen te zien zitten. Op dit eiland mogen geen auto’s rijden, maar ‘mokes’. Dit zijn kleine schakelauto’s die opvallen met felle kleuren. Deze kan je huren, maar je kan je ook goed verplaatsen met de bus die op het eiland rijdt. Wij hebben er een gehuurd, zodat we over het eiland konden gaan. Tip: regel het in ieder geval een dag van tevoren. Toen wij aankwamen was het vakantie en waren ze bijna allemaal al verhuurd.

Hierna hebben wij een dagtour gedaan naar de Whitsundays met Cruise Whitsundays. Tijdens deze tour zit je op een grote catamaran wat natuurlijk al een fantastische start van de dag is. Wij gingen gelijk naar de Hill Inlet en Whitehaven Beach. Hier heb je uitzicht over de meest mooie stranden ter wereld die ik ooit heb gezien en Whitehaven Beach valt hier ook onder. Echt FANTASTISCH! Hier hebben wij ook mogen snorkelen met een grote zeeschildpad. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Vervolgens zijn wij doorgereden naar Cape Hillsborough. Dit kwam goed uit op de route om te stoppen en deze plaats staat bekend om het strand wat bij zonsopgang vol met kangoeroes zit. Dit was echt heel leuk om te zien en leverde ook hele mooie foto’s op! De volgende dag zijn wij naar River Heads gereden om vervolgens de ferry te pakken naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Prachtig eiland met veel natuur en verschillende dieren. Hier hebben wij zelfs een dingo mogen spotten! Ook hebben wij een rondvlucht gedaan met een vliegtuigje. Echt een aanrader, omdat het ook maar 40 euro per persoon kostte! De startbaan is op 75 Mile Beach (hoe cool is dat!), daarna vlieg je een groot stuk over het eiland en over de oceaan, zodat je nog wildlife kan spotten. Wij hebben roggen vanuit de lucht gezien! Wij hebben overnacht in het Kingfisher Bay Resort op het eiland, zodat wij alle tijd hadden om het eiland te verkennen maar ook tijd hadden om even te relaxen. Omdat op dit eiland alleen met een 4x4 auto gereden mag worden, hebben wij ervoor gekozen om een dagtour te doen om het eiland te verkennen.

 

Nadat we met de ferry terug naar het vasteland zijn gevaren, zijn wij doorgereden naar Noosa. Een hele leuke kustplaats met een mooi nationaal park. Hier hebben wij een aantal wandelingen gedaan waarbij je prachtig uitzicht hebt. Ook hier zijn schildpadden en dolfijnen te spotten, maar ook koala’s! Helaas hebben wij die hier niet gezien, alleen de ervaren Aussie spot ze hier vaak. Na 2 nachten Noosa zijn wij doorgereden naar Brisbane. Sommige mensen slaan deze stad wel eens over, maar ik was blij verrast! Het centrum vond ik niet heel bijzonder. Wij zijn naar Southbank gelopen, een gezellige wijk met veel restaurants, cafés en kroegen met live muziek. Van vrijdagavond tot zondagochtend is hier een markt (ook in de avond) waar je rond kan wandelen.