Noosa

Mooie stranden en ontspannen gezelligheid

Het plaatsje Noosa ligt aan de noordzijde van de Sunshine Coast, op minder dan 2 rijden ten noorden van Brisbane. Noosa staat bekend om zijn mooie stranden en de nabijgelegen rotsachtige, beboste heuvels. De Noosa River vormt een natuurlijke grens tussen het dorp, de heuvels en het Noosa National Park. Naast Noosa Heads liggen Noosaville en Noosa Junction. Gezamelijk vormen ze de plaats Noosa.

Noosa Heads is het toeristische hart van Noosa, met veel restaurants en hotels. In de gezellige hoofdstraat - Hastings Street - vindt u talloze restaurants met terrasjes, cafés en boetieks. Kort na de Tweede Wereldoorlog groeide het kusttoerisme exponentieel, toen goudzoeker uit Gympie op vakantie gingen aan de kust bij Noosa. Hierom zijn de wegen rond Noosa vernoemd naar Gympie-coördinatiepunten zoals Gympie Terrace en Mary Street.

Tegen het midden van de jaren negentig was Noosa Heads opgebloeid tot een bekende toeristenbestemming, genoteerd in nationale en internationale reisgidsen. Noosa Heads' belangrijkste attracties zijn haar stranden, zoals het prachtige Rainbow Beach.

In tal van baaien wordt gesurfd. Eén van de belangrijkste surfwedstrijden is het Noosa Festival of Surfing. Dit festival trekt grote aantallen surfers aan.

Andere belangrijke evenementen zijn: Rock'n Tewantin, Noosa Long Weekend, Noosa Triathlon en Pomona's King of the Mountain. Het Noosa 'Long Weekend' duurt eigenlijk tien dagen, waarin allerlei culturele activiteiten worden georganiseerd. Met zulke festivals geeft Noosa een relaxte indruk en bevorderen het toerisme. De inwoners van Noosa komen meer relaxed over dan de inwoners van nabijgelegen dorpen. Er wordt gezegd dat nieuwe inwoners lang moeten wennen aan de ontspannen levenswijze.

Hoogtepunten van Noosa

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Noosa:

Noosa National Park

In Noosa Heads leeft een koalapopulatie die vaak gezien wordt in en rond het Noosa National Park. Er zijn vele wandelroutes in het park mogelijk, zoals naar Boiling Pot, Hell's Gates en Paradise Cave. Aan de noordzijde loopt u over een boardwalk, en heeft u een prachtig uitzicht over de baai en de kliffen.