Magnetic Island

Klein en bergachtig eiland

Magnetic Island ligt 8 km uit de kust van Townsville. Het eiland heeft een oppervlakte van 52 km² en is bergachtig. Magnetic Island heeft ruim 2.000 permanente bewoners en is bereikbaar per veerboot vanuit Townsville. Het eiland heeft een beperkt wegennet, het beste kunt u een fiets, scooter of 'minimoke' auto huren om het eiland te verkennen. Het eiland is bereikbaar met een snelle ferry (vaart 14 maal per dag).

De naam van het eiland is terug te voeren op het veronderstelde "magnetisch effect" dat het eiland had op het kompas van kapitein Cook tijdens zijn reis langs de oostkust van Australië. De hoogste berg op het eiland is ook vernoemd naar Kapitein Cook: Mount Cook is 497 meter hoog.

Op het eiland leven naast veel zeldzame vogelsoorten ook koala's in het wild. Magnetic Island is heuvelachtig, heeft mooie strandjes en is overwegend begroeid met eucalyptus bomen, waardoor het er heerlijk ruikt. Het is één van de beste plekken om koala's in het wild te spotten.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten; ruim de helft van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied, waarin tal van wandelroutes zijn aangelegd. Ook de vele baaien en het gunstige klimaat maken het eiland tot een ideale vakantiebestemming. Aan de noordzijde van het eiland ligt het idylische Horseshoe Bay. De beschutte baai heeft een prachtig strand, het is heerlijk zonnebaden hier onder de bomen en zwemmen in de zee.

Hoogtepunten van Magnetic Island

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Magnetic Island:

  • Zeldzame vogelsoorten
  • Een van de beste plekken om koala's te spotten
  • Prachtige wandelroutes
  • Heerlijk strand