Queensland

Prachtige kustlijn en een Outback

Vakantie Queensland - Australië

Queensland wordt wel de Sunshine State van Australië genoemd, vanwege de aangename temperatuur grote hoe-veelheid zonneschijn gedurende het hele jaar. De deelstaat ligt aan de oostkust van Australië en heeft een kustlijn van meer dan 5000km. U vindt er tal van badplaatsen, zoals Port Douglas, Palm Cove, Mission Beach, Airlie Beach, Noosa en Surfers Paradise.

Queensland is in oppervlakte (1.730.648 km²) de op één na grootste deelstaat en in bevolking (4,5 miljoen) de op twee na de grootste deelstaat van Australië. Queensland heeft ook de snelstgroeiende bevolking van Australië. Naar verwachting zal de staat in 2051 een bevolkingsomvang hebben van 7,5 miljoen (meer dan de staat Victoria).

Queenslands bevolking is minder gecentraliseerd dan de rest van Australië. De hoofdstad Brisbane herbergt 45,5% van de totale bevolking van Queensland (2001). In de rest van Australië herbergen hoofdsteden gemiddeld 63,8% van de totale bevolking in een staat.

De verschillende delen van Queensland
Het noordelijk deel van Queensland ligt in de tropen, dat wil zeggen dat u hier qua klimaat met de regen- en droge tijd te maken heeft in plaats van met winter en zomer. Met name in het noordelijke kustgebied (Townsville en hoger) vindt u veel tropisch regenwoud.

De beste tijd van het jaar om dit deel van Australië te bezoeken is van mei t/m november. Het binnenland van Queensland - ook wel de "Outback" genoemd - heeft een overwegend droog woestijn en savanne klimaat. In dit gebied vindt u weinig wegen en plaatsjes, het is een dunbevolkt agrarisch gebied.

Langs de oostkust van Queensland loopt een bergketen - the Great Dividing Range - waar tal van valleien en kloven bezocht kunnen worden. Hier vindt u een aantal bekende natuurparken, zoals Lammington National Park, Carnarvon Gorge en bij Cairns de Barron Gorge. Voor de kust van Queensland liggen tal van paradijselijke eilanden - zoals de Whitsunday Islands, waar vaak luxe resorts zijn gebouwd voor een aangenaam verblijf. Ter hoogte van Gladstone strekt zich naar het noorden het grootste koraalrifstelsel ter wereld uit - het Great Barrier Reef. Dit prachtige rif kan op een aantal plaatsen met snelle boten worden bezocht, om te duiken en snorkelen.

De grootste- en tevens hoofdstad van Queensland is Brisbane, een levendige metropool met een modern hoog-bouw centrum en uitgestrekte buitenwijken. Het centrum - met een mix aan moderne en historische gebouwen - ligt in een fraaie bocht van de Brisbane River. Ten oosten van de stad strekt zich Moreton Bay uit - geflankeerd door tal van zandeilanden. Op Moreton Island komen 's avonds dolfijnen aan het strand.

Geschiedenis van Queensland
Queensland was oorspronkelijk een Britse kroonkolonie die in 1859 ontstond na afscheiding van New South Wales. De stad Brisbane startte oorspronkelijk als de Moreton Bay strafkolonie, waar convicts werden vastgehouden die opnieuw de fout ingingen, terwijl ze in New South Wales hun straf uitzaten. Na afscheiding werd de staat genoemd naar Koningin Victoria, de monarch ten tijde van de vestiging van de voormalige kolonie.

Leuke tips & trics van onze reisspecialisten

Aboriginal didgeridoo | vakantie australie

Yoni maakt kennis met de Aboriginal cultuur

Authentiek en bijzonder!

Yoni maakt kennis met de Aboriginal cultuur. Lees haar verhaal op het blog van Pacific Island Travel, dé specialist voor uw maatreizen naar Australië!

Hardlopen in Australië | vakantie Australië

Mike was in training voor de marathon in Australië

Een camperreis in Australië gebruiken als onderdeel van een training voor een marathon. Lees het blog van Mike wat tijdens zijn trainingen allemaal zag!

wildlife in Australië | rondreis Australië

Dieren spotten aan de oostkust van Australië

Aan de Oostkust van Australië zijn er heel wat wilde dieren te zien. Waar vindt u volgens onze collega Mike de mooiste dieren?

Geschiedenis van Queensland op een rij

1824    De Moreton Bay strafkolonie wordt gesticht.
1825    Brisbane wordt gesticht.
1839    Vervoer van veroordeelden wordt beëindigd.
1842    Vrije vestiging wordt toegestaan.
1859    De kolonie van Queensland wordt officieel gesticht.
1862    Queenslands westgrens wordt westwaarts van de 141ste naar de 138ste oostelijke lengtegraad opgeschoven.
1863    Eerste Chief Justice wordt aangesteld (Sir James Cockle).
1864    Dit jaar was een rampjaar voor Queensland: Maart - Grote overstromingen van de Brisbane River die het centrum van de stad bereikten. April - Branden verwoesten de westkant van Brisbanes Queen Street (het belangrijkste winkelgebied) December - Een andere brand (Brisbanes ergste ooit) verwoest de rest van Queen Street en aangrenzende straten
1865    De eerste stoomtreinen rijden in Queensland. De eerste rijdt van Ipswich naar Bigge's Camp (nu Grandchester).
1867    Queensland constitutie wordt geconsolideerd vanuit de bestaande wetgeving. Constitution Act 1867. Goud ontdekt in Gympie
1883    Queensland annexeert het zuidoosten van het eiland Nieuw-Guinea. Drie maanden later blijkt dit echter niet te worden toegestaan door de Britse koloniale overheid.
1891    De grote schaapscheerdersstaking leidt tot de formatie van de Arbeiderspartij (Labor Party).
1899    De werelds eerste regering gevormd door een Arbeiderspartij (Labor Party) (Premier Anderson Dawson) blijft één week aan de macht.
1901    Queensland gaat op in het Gemenebest van Australië.
1904    Vrouwenkiesrecht wordt ingevoerd tijdens de staatsverkiezingen.
1909    De Universiteit van Queensland wordt gesticht.
1920    Luchtvaartmaatschappij Qantas wordt opgericht om de outback van Queensland makkelijker te kunnen bereiken.
1922    De Legislative Council (eerste kamer) wordt ontbonden.
1928    De Royal Flying Doctor Service of Australia maakt haar eerste vlucht vanaf Cloncurry.


Bruce Highway
De Bruce Highway, oftewel de Highway 1 tussen Brisbane en Cairns, is één van de belangrijkste wegen in Australië. Op de 1652 km rijdt u van een gematigd klimaat naar een tropisch klimaat. U ziet daarmee ook de natuur en het landschap veranderen. Bij Rockhampton kruist u de Steenbokskeerkring en komt u in de tropische zone terecht, het is ook hier waar het Great Barrier Reef ongeveer begint. De Bruce Highway is vernoemd naar een voormalige politicus van Queensland, Henry Adam Bruce. Hij was de minister van wegenbouw van Queensland toen de weg halverwege de jaren 30 naar hem vernoemd werd.

De Bruce Highway is de grootste verkeersader in Queensland. Het was de bedoeling dat de weg alle belangrijke kustplaatsen met elkaar zou verbinden. Toch zijn er bij een aantal steden afsplitsingen gecreëerd om het verkeer beter te laten doorstromen en de druk op de steden te verkleinen. Hierdoor wordt de weg steeds korter gemaakt. Van Brisbane naar Cooroy loopt er parallelweg langs Gympie. Tot aan de Sunshine Coast is de weg vierbaans. De laatste 100km voor Cairns is ook vierbaans. Het tussen gelegen stuk is hoofdzakelijk tweebaans met af en toe inhaalstroken.

Verschillende belangrijke steden liggen langs de weg zoals Maryborough, Rockhampton, Mackay, Townsville, Thuringowa en Cairns. U kunt onderweg afslaan naar de Noosa (Sunshine Coast) en Hervey Bay (Fraser Island). De weg gaat ter hoogte van de Sunshine Coast langs de Glasshouse Mountains, de Gunalda Range, Mount Larcom, het platteland ten noorden van Rockhampton en daarna door suikerrietvelden, akkers en melkveeboerderijen. Het gebied is subtropisch en tropisch.

Wijnbouw
Wijnbouw vindt alleen in het zuiden van Queensland plaats, in een relatief klein gebied dat bekend staat als the Granite Belt. Maar ook in de omgeving van Mount Tambourine, Ipswich, Toowoomba en South Burnett bij Kingaroy, worden steeds meer wijngaarden aangelegd.

Geschiedenis
Queensland was eind 1800 een wijnproducerend gebied van grote betekenis. De eerste wijngaard met in 1963 aangelegd en in 1890 werd in een document aangegeven dat er in dat jaar 750.000 liter wijn geproduceerd was. Een lokale wijnproducent wint in 1901 11 medailles voor de kwaliteit van zijn wijnen. Helaas verdween de interesse voor wijnproductie en stopte het gebied met de wijnproductie. Nu worden hier voornamelijk dessertwijnen gemaakt.

De wijnen
Vroeger werden er in Queensland tafeldruiven geteeld, maar tegenwoordig is het aan kwaliteitsdruiven voor de wijnproductie enorm toegenomen. De druivensoorten Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Semillon domineren in Queensland.

Cayman Villas Port Douglas | Port Douglas hotels

Hotels

Hotels en accommodaties in Queensland

Op zoek naar een leuk verblijf in Queensland? Wij bieden u een ruim aanbod in hotels en appartementen, maar ook farmstays, lodges en cottages behoren tot ons aanbod. Van basic tot luxe, modern en groots tot knus en kleinschalig. Kijk hier voor een greep uit de mogelijkheden!

Agnes Water haven | rondreis Queensland

Agnes Water

Rustig strandplaatsje, populair bij toeristen

Het dorpje is een populaire toeristenbestemming aan de Queensland Discovery Coast en beschikt over vakantieaccommodaties, restaurants, een kleine supermarkt en een kleine haven.

Airlie Beach | rondreis Australië

Airlie Beach

Één van de populairste badplaatsen langs de oostkust van Queensland

Samen met het nabijgelegen Shute Harbour vormt Airlie Beach een opstappunt voor cruises naar zowel de Whitsunday eilanden, als naar het Great Barrier Reef.

Gillies Range | Atherton Tablelands | rondreis Australië

Atherton Tablelands

Prachtige hoogvlakte ten zuidwesten van Cairns

Het gebied bestaat uit grasland, afgewisseld met stukken tropisch regenwoud. Atherton Tablelands staat bekend om de veelzijdige natuur met kristalheldere kratermeren‚ vruchtbare heuvels‚ ongerept regenwoud en woeste watervallen.

Barcaldine | Queensland | rondreis Australië

Barcaldine

"Garden City of the West"

Een plaatsje van grote historische betekenis: Barcaldine's 'moment of fame' was de 'Shearer's Strike' in 1891, dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van de Australische Labor Party.

Birdsville | Outback Queensland | rondreis Australië

Birdsville

Kleine stad aan de rand van de Simpson Desert

Birdsville ligt aan de rand van de Simpson Desert en heeft een zeer droog klimaat.

Brisbane skyline | rondreis Australië

Brisbane

De hoofdstad van Queensland!

Brisbane heeft het hele jaar een aangenaam subtropisch klimaat. Het stadscentrum bestaat uit moderne hoogbouw, afgewisseld door oudere gebouwen in Victoriaanse stijl. Langs de Brisbane river liggen mooie parken en boulevards.

Bundaberg Rumfabriek | rondreis Australië

Bundaberg

Bekend vanwege de Bundaberg Rum

Op toeristisch vlak staat Bundaberg bekend als de 'springplank' naar het Great Barrier Reef. Het ligt in de nabijheid van Lady Musgrave Island en Lady Elliot Island, de meest zuidelijke Australische koraaleilanden, en het wereldberoemde Mon Repos Beach (Turtle Beach).

Cairns | rondreis Australië

Cairns

De belangrijkste stad van Tropical Queensland

Gezellig toeristisch plaatsje dat als uitvalsbasis dient voor o.a. een bezoek aan: het Great Barrier Reef, Atherton Tablelands, Kuranda, Mossman Gorge, Daintree River National Park en Cape Tribulaton.

Cape York Peninsula | rondreis Australië

Cape York Peninsula

Een paradijs voor avonturiers!

Ongerept; de wilde, oorspronkelijke natuur is alleen per 4wd terreinauto toegankelijk. Er wonen ruim 6.000 Aborigines op Cape York Peninsula, daarmee vormen ze 35 procent van de bevolking.

Capricorn Coast schildpad | rondreis Australië

Capricorn Coast

Centraal in Queensland met een aangenaam (sub)tropisch klimaat

De kust loopt van Keppel Sands in het zuiden tot Byfield en Shoalwater Bay in noorden. Bij Rockhampton komt u in de subtropische zone, het is ook hier waar het Great Barrier Reef begint.

Bowinda Gorge | Carnarvon National Park | Rondreis Australië

Carnarvon National Park

Prachtige natuur met zeldzame planten en bomen

Hoofdattractie van het park is de Carnarvon Gorge, maar daarnaast zijn er nog zes andere secties in het park, waaronder Deepdale, Goodliffe en Ka Ka Mundi (een golvende, beboste vlakte met zandsteen-kliffen).

Vissende jongens bij de rivier | Charters Towers

Charters Towers

Historische stad met een kleurrijk verleden

Charters Towers bloeide tijdens de drukke goudkoorts van de late jaren 1800. Tegen het einde van de eeuw was de stad de tweede grootste stad in Queensland. Het levendige erfgoed brengt de stad ook nu nog tot leven.

Cloncurry | rondreis Australië

Cloncurry

Mijnstadje in de Outback

Rond 1916 was Cloncurry de belangrijkste bron van koper in Australië. De mijnbouw nam een grote vlucht, maar ook de veehouderij is een belangrijke activiteit in de regio. Ook tegenwoordig wordt er nog koper (en zink) gewonnen.

Standbeeld Cooktown | rondreis Australië

Cooktown

De noordelijkste plaats aan de oostkust van Cape York Peninsula

Cooktown vormt een perfecte uitvalsbasis om de tropische wildernis in de omgeving van het plaatsje te verkennen, zoals het Lakefield National Park en het Black Mountain National Park.

Cooroy | rondreis Australië

Cooroy

Dorp in het achterland van Noosa Shire

Cooroy heeft een aantrekkelijk klassiek dorpscentrum maar is op sommige punten ook gemoderniseerd. Noosa Botanical Garden ligt vlakbij.

Daintree National park | rondreis Australië

Daintree National Park

Unieke plek op de wereld!

Hier ontmoeten twee werelderfgoederen elkaar: het Daintree Rainforest en het Great Barrier Reef. Nergens op aarde zijn zoveel verschillende planten en diersoorten te vinden als in Daintree Rainforest. Een must see!

Emerald | rondreis Australië

Emerald

Regionaal centrum in een mijnregio

In de buurt van Emerald wordt smaragd gevonden, bij Anakie, Sapphire en Rubyvale. Even ten oosten van Emerald liggen ook enorme kolenmijnen.

Fraser Island Maheno Wreck | rondreis Australië

Fraser Coast

Toegangspoort tot het bekende Fraser Island

Een uur noordwaarts van de Sunshine Coast komt u bij Fraser Coast. Hier vindt u Hervey Bay, met het voor de kust liggende Fraser Island. Het grootste zandeiland ter wereld.

Fraser Island | rondreis Australië

Fraser Island

Het grootste zandeiland ter wereld!

Het grootste zandeiland ter wereld biedt verrassend veel afwisselde highlights: Maheno Wreck, Lake McKenzie, Lake Wabby, Eli Creek, Indian Head, Champagne Pool en 75 Mile Beach. Een must do!

Gladstone haven | rondreis Australië

Gladstone

Drukke industriële havenstad

Gladstone is een drukke havenstad, met allerlei industrieën zoals: aluminiumverwerking, zware chemie en olieverwerking.

Mary Cairncross Lookout | Glasshouse Mountains | rondreis Australië

Glasshouse Mountains

Prachtig landschap van vulkanische oorsprong

Op weg van Brisbane naar de Sunshine Coast kunt u de scenic route volgen door de Glasshouse Mountains, waarbij u langs een aantal magnifieke uitzichtpunten komt.

Gold Coast | rondreis Ausralië

Gold Coast

Één van de populairste vakantiebestemmingen van Australië

Hier ligt de belangrijkste badplaats van Australië, Surfers Paradise. De Gold Coast staat bekend om haar zonnige en subtropische klimaat, haar stranden, haar ruime aanbod van toeristische attracties en een opmerkelijke skyline.

Great Barrier Reef | rondreis Australië

Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif op aarde!

Duiken? Snorkelen? Het Great Barrier Reef vanaf een zeiljacht verkennen? Het Great Barrier Reef is een bestemming die iedereen aanspreekt en die een onuitwisbare indruk maakt!

Texas Longhorn | Charters Towers

Gulf Area

Het binnenland van North Queensland

Afwisselend landschap met echte outback en dichter bij de Gulf of Carpentaria een steeds groener wordend landschap. Er vindt veel mijnbouw en veeteelt plaats in dit gebied. De belangrijkste plaatsen zijn Charters Towers, Mount Isa en Cloncurry.

Gympie | rondreis Australië

Gympie

Historisch goudstadje

Het goudzoeken vormt nog steeds een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners, maar daarnaast zijn landbouw, veeteelt en toerisme ook belangrijk.

Hervey Bay haven | Rondreis Australië

Hervey Bay

Havenstadje en badplaatsje

Hervey Bay heeft een warm subtropisch klimaat zonder extremen. Het is een uitvalsbasis voor cruises om walvissen te kijken en voor dagtochten naar Fraser Island en Lady Elliot Island.

Hinchinbrook Island | rondreis Australië

Hinchinbrook Island

Vrij groot eiland met ongerept regenwoud

Hinchinbrook Island bestaat vrijwel helemaal uit nationaal park en vogelreservaat, en kan uitsluitend wandelend worden verkend.

Home Hill brug | rondreis Australië

Home Hill

Klein slaperig plaatsje

Naast mango en verschillende soorten groente wordt er in de omgeving voornamelijk suikerriet verbouwd. Burdekin Bridge is het bekendste punt in Home Hill zelf.

Ipswich | Queensland | Rondreis Australië

Ipswich

Grote mijnbouwstad

Ipswich is vernoemd naar de Engelse stad Ipswich. De stad werd gesticht in 1827 als mijnbouwstad.

Kewarra Beach

Een bezoekje waard tijdens je rondreis Australië

Vakantie Kewarra Beach? Boek uw maatwerkreis naar Australië bij Pacific Island Travel

Kuranda Scenic Railway | rondreis Australië

Kuranda

Klein bergdorpje in de Atherton Tablelands

Kuranda wordt omgeven door regenwoud. Je vindt hier de Kuranda Scenic Railway en de skyrail Rainforest Cableway waarmee u in een gondelbaan slechts enkele meters boven het regenwoud zweeft.

Lakefield National Park termietenheuvel | rondreis Australië

Lakefield National Park

Een populaire plaats om te kamperen of vissen

Lakefield National Park is beschermd vanwege haar unieke flora en fauna, maar ook vanwege de aboriginal rotstekeningen die hier gevonden zijn.

Lamington National Park waterval | rondreis Australië

Lamington National Park

Één van de mooiste nationale parken van Queensland

Hier kunt u lange en korte wandelingen maken, de prachtige natuur verkennen en talrijke vogels en andere dieren observeren. Het park staat op de werelderfgoedlijst

Lawn Hill National Park | rondreis Australië

Lawn Hill National Park

Rode rotsen en een spectaculaire kloof

De Lawn Hill River heeft een diepe kloof uitgesleten, waarin een mooie oase is ontstaan. U kunt in de gorge wandelingen maken of over de rivier kajakken.

Longreach Toobrack Station | rondreis Australië

Longreach

Kenmerkend voor de Outback van Queensland

Kampeer onder de sterren en adem de frisse nachtlucht. Doe de Sunset River Cruise op de Thomson, compleet met ofwel een drie-gangen "camp oven" diner met entertainment, of een intiem diner bij kaarslicht.

Mackay | Rondreis Australië

Mackay

Klein stadje dat leeft van de suiker- en de kolenindustrie

Aan de westzijde rijzen de bergen van de Great Dividing Ranges op. In het Eungella National Park ziet u in het regenwoud het vogelbekdier (platypus). Voor de kust liggen diverse paradijselijke eilanden, zoals Heron Island.

Magnetic Island kajakken | rondreis Australië

Magnetic Island

Klein en bergachtig eiland

Op het eiland leven naast veel zeldzame vogelsoorten ook koala's in het wild. Magnetic Island is heuvelachtig, heeft mooie strandjes en is overwegend begroeid met eucalyptus bomen, waardoor het er heerlijk ruikt. Een heerlijke bestemming!

Maryborough | rondreis Australië

Maryborough

Karakteristieke gebouwen en veel cultureel erfgoed

De stad heeft veel beschermde gebouwen uit de negentiende en twintigste eeuw. In de omgeving van Maryborough leven allerlei zeldzame en beschermde diersoorten, zoals de Red Crested Black Cockatoo.

Mission Beach | rondreis Australië

Mission Beach

Slaperig stranddorpje

Mooie stranden met prachtige palmbomen en goede snorkelmogelijkheden. Mission Beach is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Bedarra Island, Dunk Island en Tully River.

Moreton Island | rondreis Australië

Moreton Island

Beschermd zeegebied

Afhankelijk van het jaargetijde kan men hier tot 25 % van alle Australische vogelsoorten aantreffen. De baai is tevens het leefgebied van talloze andere diersoorten, waaronder dolfijnen, zeekoeien, haaien en schildpadden.

Mount Isa | rondreis Australië

Mount Isa

Mijnbouwstad in de Outback

Mount Isa is waarschijnlijk één van de productiefste mijnen in de geschiedenis: er wordt lood, zilver, koper en zink gewonnen. De zilver-, en lood-mijnen in Mount Isa zijn de grootste ter wereld.

Nambour big pineapple | rondreis Australië

Nambour

Centrum van achterland Sunshine Coast

Nambour ligt in het achterland van de Sunshine Coast aan de voet van de Blackall Range. De stad ligt op ruim 100 kilometer ten noorden van Brisbane. Nambour heeft ca. 14.000 inwoners.

Noosa Boiling Pot Lookout | rondreis Australië

Noosa

Mooie stranden en ontspannen gezelligheid

Noosa Heads is het toeristische hart van Noosa, met veel restaurants en hotels. In de gezellige hoofdstraat - Hastings Street - vindt u talloze restaurants met terrasjes, cafés en boetieks. Hier vindt u ook enkele stranden, zoals het prachtige Rainbow Beach.

North Stradbroke Island kustlijn | rondreis Australië

North Stradbroke Island

Klein eiland gelegen aan Moreton Bay

Het eiland is 38 km lang en 11 km breed. Er zijn drie nederzettingen op het eiland, waarvan Dunwich de grootste is.

Outback Queensland farm | rondreis Australië

Outback Queensland

Het ruige, droge binnenland van Queensland

Hier vindt u plaatsjes als Birdsville, Emerald en Longreach, maar vooral ook het prachtige Carnarvon National Park.

Palm Cove kustlijn | rondreis Australië

Palm Cove

Rustig plaatsje, direct aan de oceaan gelegen

Palm Cove beschikt over een fraai langgerekt zandstrand, waar u heerlijk kunt relaxen. In tegenstelling tot de hotels in Cairns liggen de accommodaties hier direct aan of bij het strand en de locatie is veel mooier en rustiger.

Port Douglas kustlijn | rondreis Australië

Port Douglas

Toegangspoort tot het Great Barrier Reef en Daintree National Park

Port Douglas is dé plek van waar uit u naar het Great Barrier Reef kunt gaan. Het rif ligt hier relatief dicht voor de kust en er zijn een groot aantal riffen die bezocht kunnen worden.

Riversleigh fossielen | rondreis Australië

Riversleigh

Vindplaats van vele fossielen van grote ecologische en biologische waarde

Riversleigh werd in 1994 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst vanwege haar ecologische en biologische waarde. Het gebied bevat vele fossielen van tussen 15 en 25 miljoen jaar oud.

Rockhampton | rondreis Australië

Rockhampton

De grootste stad in centraal Queensland

De stad ligt op een strategische plek voor toeristen die langs de oostkust van Queensland reizen, halverwege de Fraser Coast en de Whitsunday Coast. Daarnaast ligt de badplaats Yeppoon op zo'n 30 minuten rijden van Rockhampton.

Roma | rondreis Australië

Roma

Kleine stad in het binnenland

Roma is het centrum van een regio waar veel veeteelt en landbouw plaatsvindt. Het gebied heeft tevens wijngaarden en een eigen wijnindustrie.

South Stradbroke Island kustlijn | rondreis Australië

South Stradbroke Island

Het kleinste van de twee Stradbroke Islands

South Stradbroke Island bestaat voornamelijk uit zand, duinen en subtropische bossen. Het eiland is aantrekkelijk voor toeristen die van rust houden. De stranden aan de oostelijke zijde van het eiland zijn een paradijs voor surfers.

Southern Queensland Surfers Paradise | rondreis Australië

Southern Queensland

Het drukst bevolkte deel van Queensland

Hier ligt Brisbane, de levendige metropool. Ten oosten van de stad strekt zich Moreton Bay uit en 100 km ten zuiden vindt u Gold Coast met het polulaire Surfers Paradise.

Springbrook National Park Natural Bridge | rondreis Australië

Springbrook National Park

Subtropische regenwoud

Aan de westkant bevindt zich de "natural bridge", waarbij een rivier zich door de eeuwen heen door de rotsen heeft gesleten en er een brug is ontstaan.

Sunshine Coast | rondreis Australië

Sunshine Coast

Prachtige kust met relaxte dorpjes

De Sunshine Coast wordt gekenmerkt door prachtige stranden, uitgestrekte panorama's over de kust, en vruchtbare landbouwgrond in het achterland.

Tamborine National Park | rondreis Australië

Tamborine National Park

Omvat het plateau van Tamborine Mountain en de omliggende heuvels

Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van mooie rondritten. Voor wie van een meer actieve tijdsbesteding houdt, zijn er verschillende boswandelingen naar uitzichtpunten, kliffen, watervallen, regenwoud en eucalyptusbossen.

Texas Queensland | rondreis Australië

Texas

Dorpje in het zuidelijke binnenland van Queensland

Texas leeft vooral van de landbouw en tegenwoordig ook van het toerisme. Ook zijn er zilvermijnen en bevinden er zich wijngaarden in de omgeving van Texas.

Toowoomba waterval | rondreis Australië

Toowoomba

De op één na grootste stad van het Australische binnenland

De stad ligt op zo'n 700 meter boven zeeniveau, aan de rand van het Groot Australisch Scheidingsgebergte, de Great Dividing Range. Een bijnaam voor Toowoomba is "The Garden City".

Torres Strait Islands | rondreis Australië

Torres Strait Islands

Zeestraat tussen Cape York Peninsula en Papoea-Nieuw-Guinea

De Torres Strait Islands horen bij Australië. Ze liggen verspreid over een gebied van ongeveer 48.000 km². De eilanden zijn zeer divers‚ sommige hebben rotsachtige bergtoppen‚ anderen hebben een vulkanische oorsprong of zijn omringd door een kleurrijk koraalrif.

Town of 1770 | rondreis Australië

Town of 1770

Populaire toeristenbestemming

Gelegen aan de Queensland Discovery Coast. Het wordt aan drie zijden omringd door de koraalzee en de Bustard Bay. Het dorpje beschikt over vakantieaccommodaties, restaurants, een kleine supermarkt en een kleine haven.

Townsville haven | rondreis Australië

Townsville

Grote havenstad in Tropical Queensland

In Townsville zijn nog een groot aantal historische gebouwen bewaard gebleven. Het heeft een gezellig centrum met winkels en restaurants. De grootste attractie van de stad is het Great Barrier Reef Wonderland, waar veel onderzoek wordt gedaan naar het leven op het rif.

Trinity Beach | rondreis Australië

Trinity Beach

Een rustige buitenwijk van Cairns

Trinity Beach beschikt over een fraai langgerekt zandstrand, waar u heerlijk kunt relaxen. Aan de Esplanade liggen tal van cafés en restaurants, waardoor het plaatsje de hele dag een gezellige indruk maakt.

Tropical Queensland | rondreis Australië

Tropical Queensland

Het noordelijkste, tropische, deel van Queensland

Een afgelegen tropisch natuurgebied, met veel uitbundig groen en waar u veel prachtige bloemen en kleurrijke vogels ziet. Ook de oceaan is hier prachtig.

Undarra Volcanic National Park | rondreis Australië

Undarra Volcanic National Park

Bezoek de bijzondere en enorme Lava Tubes

Het park staat bekend om z'n enorme "lava tubes", wel 900 meter lang en 19 meter hoog. Er zijn in totaal 52 lava tubes, de beste manier is om ze te bezoeken is met een lokale gids.

Whitsunday Coast | rondreis Australië

Whitsunday Coast

Oostkust ten noorden van Mackay en ten zuiden van Townsville

Voor de kust liggen talrijke paradijselijke eilanden - de Whitsunday Islands. Wat verder uit de kust ligt het Great Barrier Reef. Een waar paradijs voor zeilers!

Whitsunday Islands | rondreis Australië

Whitsunday Islands

De meest populaire eilandengroep van het Great Barrier Reef!

Het heerlijke klimaat en de schitterende natuur staan borg voor een aangenaam verblijf. Hier vindt u tal van eilandresorts, van middenklasse tot superdeluxe. U kunt hier zeilen, picknicken, vissen, snorkelen en duiken.

Yeppoon haven | rondreis Australië

Yeppoon

De grootste badplaats aan de Capricorn Coast

De 20 km lange kuststrook tussen Yeppoon en Emu Park bevat allerlei grotten, smalle baaien en landtongen. Yeppoon heeft prachtige stranden en is daardoor een geliefde badplaats geworden.