Otago Rail Trail

4-daagse individuele fietstour, vanaf Queenstown tot Queenstown of Dunedin(ID: 157094)

Over de reis

Tijdens deze individuele fietstour ontdekt u de Otago Rail Trail. Aangezien u tussen 20 en 55 km per dag fietst is een gemiddelde conditie vereist. De route is wel iets steiler waardoor het goed is om u vooraf voor te bereiden op zowel beklimmingen als afdalingen. U wordt verwend met mooie panorama’s en maakt kennis met de lokale keuken en gastvrijheid.

In een oogopslag

  • individuele fietstour
  • incl. ontbijt en overnachtingen
  • incl. bagagetransport tussen accommodaties
Vanaf € 826 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Queenstown - Clyde - Lauder.

Vanaf Queenstown is een transfer voorzien naar Clyde. U komt daarbij ondermeer langs de historische Kawarau en Cromwell Gorges. In Clyde krijgt u een briefing, materiaal en deskundig advies voor u op pad gaat. Uw reisdoel vandaag is Lauder. Vanaf Clyde fietst u langs wijngaarden richting Alexandra. Wie wenst kan hier een extra 8 km toevoegen door de Clutha River Centennial Track te volgen. Opties voor de lunch in Alexandra. Vanaf het fietspad ziet u de originele Galloway Sheep Station homestead. De regio staat ook bekend voor zijn zoutpannen. Maak een stop in de Chatto Creek Tavern met een historisch postkantoor voor de deur. Maak eventueel nog een ommetje naar Ophir met o.a. een bijzondere brug. U vertoeft te midden van de historische goudvelden. Fietsetappe: 44 km.

Overnachting: Overnachting: Lauder School B&B.

Dag 2: Lauder - Wedderburn (O).

Lauder staat internationaal bekend bij atmosfeer wetenschappers. De zuivere droge lucht heeft er voor gezorgd dat hier een klimaat onderzoeksinstituut opgericht werd. Rij verder via de Poolburn Gorge met een tunnel en viaduct. Oturehua heeft een leuke typische country pub. Breng optioneel een bezoek aan Hayes Engineering Works and Homestead. U bereikt het hoogste punt met een prachtig uitzicht op de Hawkdun en Ida Mountains. Daarna is het bergafwaarts naar "Big Sky Country". Fietsetappe: 34,5 km.

Overnachting: Overnachting: Wedderburn Cottages.

Dag 3: Wedderburn - Waipiata (O).

De landschappen gaan over in landerijen en rustige riviergebieden. U komt voorbij Ranfurly, gelegen in de droge, ruwe vlakte van Maniototo, op een matig grote hoogte dichtbij een kleine zijrivier van de Taieri-rivier. Het informatiecentrum herbergt een museum en een bijzonder theater. Ontdek de Art Deco invloeden en de Waipiata Man in Waipiata. Fietsetappe: 20 km.

Overnachting: Overnachting: Tussock Lodge.

Dag 4: Waipiata - Middlemarch - Dunedin of Queenstown (O).

Het fietspad wentelt zich rond het verdwenen zoetwatermeer Lake Taieri. De lokale vulkanische basalt rotsen werden naar Dunedin getransporteerd voor de bouw van het treinstation. Hyde herbergt ook de complete geschiedenis van de regio ... van de eerste goudzoekers over schapenboerderijen tot de komst van de spoorweg. Maar naast goud bood Hyde ook andere mineralen. Een aantal van de historische gebouwen in het dorp werden gerestaureerd. De laatste fietsrit brengt u naar Middlemarch waar u de fietsen terug inlevert. Aansluitend is een shuttle bus voorzien naar Dunedin. Alternatief kan vanaf Middlemarch een transfer terug naar Queenstown genomen worden. Fietsetappe: 55,5 km.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

157094

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • fiets, helm, fietscomputer, fietstassen, bagagetransport tussen accommodaties (beperkt tot 1 stuk van 15 kg per persoon), 3 overnachtingen met continentaal ontbijt in vermelde accommodaties (onder voorbehoud van beschikbaarheid; andere accommodatie opties mits prijsaanpassing ), bustransfer vanuit Queenstown naar Clyde, bustransfer naar Dunedin of terug naar Queenstown.

Exclusief

  • overige maaltijden.

Opmerking

Overige bagage kunt u kosteloos in het depot in Queenstown in bewaring geven. Of extra bagage kan doorgestuurd worden naar Middlemarch.