Best of New Zealand

21-daagse autorondreis van Auckland naar Christchurch met vooraf gereserveerde hotels(ID: 387)

Over de reis

Een reis over beide eilanden van Auckland naar Christchurch, die u langs de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland voert. Alle reserveringen voor de huurauto, de hotels en de ferry zijn geregeld. Op deze manier verspilt u geen kostbare tijd met het zoeken naar de geschikte accommodatie. Bij de hotels heeft u de keuze uit de categorieën standaard (STD) en superior (SUP).

In een oogopslag

  • 21 dagen van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • vooraf geboekte accommodaties
  • alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
  • uitvoerig roadbook (Self-Drive-Kit)
Vanaf € 1.974 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland - Paihia (ca. 380 km).

’s Morgens pick up van de huurauto (Budget Car Rental of GO Rentals). Via de Auckland Harbour Bridge rijdt u naar het subtropische noorden van Nieuw-Zeeland. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Waipoua Kauri Forest met de oeroude, reusachtige kauribomen.

Overnachting: 3 overnachtingen: Copthorne Resort (STD =Standard Room, SUP=Seaview Room).

Dag 2: Paihia.

Vandaag heeft u de mogelijkheid om een boottocht te maken naar enkele van de 100 eilanden voor de kust of om een dag aan het strand door te brengen. Wie graag iets onderneemt, kan ook aan een excursie naar Cape Reinga deelnemen of met dolfijnen gaan zwemmen.

Dag 3: Paihia.

Dag ter vrije besteding voor verdere ontdekkingen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het oude dorp Russell of neem de tijd voor een golfpartij.

Dag 4: Paihia - Coromandel schiereiland (ca. 378 km).

Via Auckland rijdt u naar het Coromandel schiereiland. Naast de fantastische stranden zoals ´Hot Water Beach´ biedt het schiereiland ook een romantische, doorkliefde kust en typisch Nieuw-Zeelands regenwoud.

Overnachting: 2 overnachtingen: Aotearoa Lodge (STD), Pauanui Pines Resort (SUP).

Dag 5: Coromandel.

Vandaag heeft u de hele dag om de stranden en de natuur van het schiereiland te verkennen. Neem de tijd voor een wandeling naar Cathedral Cove, een wondermooi strand.

Dag 6: Coromandel - Rotorua (ca. 210 km).

De weg voert u via Tauranga en Te Puke naar Rotorua, het centrum van de Maori-cultuur, waar altijd een lichte zwavelgeur te bespeuren is.

Overnachting: 2 overnachtingen: Sudima Hotel Lake Rotorua (STD), Distinction Rotorua (SUP).

Dag 7: Rotorua.

Benut deze dag om het thermisch gebied van Whakarewarewa en Wai-o-Tapu en de Maori houtsnijwerkschool te bezichtigen. Als optionele excursie raden wij een Maori-zangvoorstelling aan met traditionele Hangi.

Dag 8: Rotorua - Tongariro National Park (ca. 172 km).

Wij raden u aan om vroeg te vertrekken omdat er onderweg veel te zien is. Bij Taupo kunt u de Aratiatia Rapids en de machtige Huka Falls bewonderen en natuurlijk ook Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Langs het meer rijdt u verder naar het Tongariro National Park.

Overnachting: Overnachting: Ruapehu Park Hotel (STD), Tongariro Suites (SUP).

Dag 9: Tongariro National Park - Wellington (ca. 350 km).

Tocht door vruchtbare vlaktes en de gespleten Manawatu-kloof tot aan Wellington, regeringshoofdstad van het land. Daar kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuin, het regeringsgebouw of het Te Papa National Museum.

Overnachting: Overnachting: Travelodge Wellington (STD), Copthorne Hotel Oriental Bay (SUP).

Dag 10: Wellington - Nelson (ca. 110 km).

Check in bij de ferryterminal voor uw overtocht (ca. 3,5 uur) naar het Zuidereiland – een van de mooiste overtochten ter wereld. Bij aankomst ga je verder naar Nelson

Overnachting: 2 overnachtingen: Grand Arden Nelson (STD = Standard Room; SUP = Seaview Room).

Dag 11: Nelson.

Vrije dag om de regio te verkennen. Wij raden een excursie aan naar het Abel Tasman National Park met zijn mooie stranden en wandelmogelijkheden.

Dag 12: Nelson - Greymouth (ca. 327 km).

Bij Westport kunt u de robbenkolonie van Cape Foulwind bezoeken. Ook kunt u, voordat u doorreist naar Greymouth, de Pancake Rocks met de spectaculaire ´blowholes" van Punakaiki bezichtigen. In de namiddag bereikt u Greymouth.

Overnachting: Overnachting: The Ashley Hotel (STD=Standard Room, SUP=Superior Room)

Dag 13: Greymouth - Franz Josef Glacier (ca. 200 km).

Tocht langs de spectaculaire westkust door het indrukwekkende regenwoud aan de voet van de Southern Alps. Uiteindelijk bereikt u het gebied van Franz Josef en Fox Glacier, waar de gletsjers tot aan het regenwoud reiken.

Overnachting: Overnachting: Punga Grove (STD), Glenfern Villas (SUP).

Dag 14: Franz Josef Glacier - Queenstown (ca. 388 km).

Via de Haast Pass rijdt u verder naar Wanaka. Onderweg kunt u een korte wandeling naar Monroe Beach maken (in de buurt van Lake Moeraki) evenals bij de Haast Pass naar de Blue Pools. Voortzetting van de route parallel aan de Cardrona River tot Queenstown.

Overnachting: 2 overnachtingen: Heartland Hotel (STD), Copthorne Hotel & Apartments Lakeview (SUP).

Dag 15: Queenstown.

Queenstown is het toeristische centrum van het Zuidereiland met een breed aanbod aan activiteiten in de ongerepte natuur rondom de stad.

Dag 16: Queenstown - Milford Sound - Te Anau (ca. 427 km).

De lange etappe wordt bekroond met een geweldige rit door de Southern Alps. Na het doorkruisen van de Homer Tunnel bereikt u de fantastische wereld van de Milford Sound, waar u een boottocht kunt maken door de prachtige fjord. Aansluitend rijdt u terug naar Te Anau voor de nacht.

Overnachting: Overnachting: Distinction Luxmore (STD=Standard Room, SUP=Deluxe Room).

Dag 17: Te Anau - Dunedin (300 km).

’s Morgens geniet u nog even van de rust bij Lake Te Anau, voordat u het Zuidereiland oversteekt en naar Dunedin rijdt. De rest van de dag is ter vrije besteding in de oudste universiteitsstad van het land. Voor antiekliefhebbers is een bezoek aan Olveston House zeker de moeite waard.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kingsgate Hotel Dunedin (STD), Scenic Southern Cross Hotel (SUP).

Dag 18: Dunedin.

Dag ter vrije besteding. Een bezoek aan Larnach Castle is alleen al vanwege het uitzicht over het schiereiland de moeite waard. Optioneel kunt u een excursie maken naar het Otago-schiereiland. Inbegrepen is de boottocht langs de albatroskolonie.

Dag 19: Dunedin - Twizel (ca. 259 km).

Reis naar het noorden, langs de bekende Moeraki Boulders, die op het strand liggen. Bij Oamaru gaat het verder naar het binnenland, langs turkooisblauwe meren tot aan het Mt. Cook National Park.

Overnachting: Overnachting: Distinction MacKenzie Country (STD = Standard Room, SUP = Deluxe Room).

Dag 20: Twizel - Christchurch (ca. 266 km).

Bij mooi weer is een rondvlucht over de Southern Alps een aanrader. Verder via Lake Tekapo en over de Canterbury-vlakte naar Christchurch. U brengt de laatste nacht door in de grootste stad van het Zuidereiland.

Overnachting: Overnachting: Scenic Cotswold Hotel (STD), Distinction Christchurch (SUP).

Dag 21: vertrek uit Christchurch.

Vrije tijd tot uw vertrek en inleveren van de huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

387

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, 21 dagen huurauto van Budget Car Rental in de geboekte categorie incl. belastingen, CDW verzekering zonder eigen risico, ongelimiteerd aantal km, GPS-systeem, vlucht/ferrytoeslag voor huurauto; ferry Wellington-Picton, uitgebreide Engelstalige informatie en kaartmateriaal ter plaatse.

Exclusief

  • maaltijden; entreegelden; benzine; borg.

Opmerking

Tijdens kerstdagen/Nieuwjaar kunnen mogelijke toeslagen optreden.

De tour kan ook georganiseerd worden van Christchurch naar Auckland.