Rondreis per 4x4

18/22 dagen per 4WD met vooraf gereserveerde accommodatie(ID: 390)

Over de reis

Ontdek Nieuw-Zeeland, buiten de gebaande paden, en ontdek ongekende dimensies en indrukken. Uiteraard worden de bekende highlights evenmin vergeten.

De tour is zo samengesteld, dat u de reis ook als minder ervaren 4WD chauffeur zonder problemen kunt maken. U overnacht in speciaal uitgekozen accommodatie, die u van de Nieuw-Zeelandse gastvrijheid laten proeven.

De basistour duurt 18 dagen, bij de 22-daagse tour is de uitbreiding naar de Bay of Islands inbegrepen. U kunt kiezen uit drie verschillende accommodatie categorieën. Budget optie: eenvoudige accommodatie met douche/wc (toeristenklasse). Standard: goede middenklasse hotels met douche/wc. Deluxe: 4-5 sterren hotels en lodges.

In een oogopslag

  • 18/22 dagen van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • gedetailleerde routebeschrijving
  • ideaal voor koppels die samen reizen
  • weg van de gebruikelijke routes
Vanaf € 2.053 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland.

(beide tours) Aankomst in Auckland en begroeting op de luchthaven. Ophaling van uw huurwagen.

Dag 2: Auckland - Omapere (ca. 290 km).

(22-daagse tour) U reist naar Muriwai Beach, bekend om zijn Jan-van-Genten kolonie. Verder naar het unieke Kauri-museum in Matakohe en het Waipoua Forest waar u de reuzenbomen kunt bezichtigen.

Dag 3: Omapere - Bay of Islands (ca. 215 km).

(22-daagse tour) Met de autoferry steekt u de Hokianga Harbour over en rijdt u verder noordwaarts. Langs talloze mooie stranden en kleinere vissersdorpjes bereikt u de Bay of Islands.

Overnachting: 2 overnachtingen.

Dag 4: Bay of Islands.

(22-daagse tour) Vrije dag. We raden een boottocht aan door de baai of een excursie naar het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga.

Dag 5: Bay of Islands - Auckland (ca. 250 km).

(22-daagse tour) Langs de oostkust met zijn mooie baaien en stranden rijdt u terug naar Auckland. (Start van de 18-daagse tour).

Dag 6: Auckland - Tairua (ca. 260 km).

(beide tours) U verlaat Auckland en rijdt langs de oude gouddelversstad Thames op het schiereiland Coromandel naar Tairua. ’s Middags moet u zeker een bezoek brengen aan de beroemde Cathedral Cove, een schilderachtige baai met bizarre krijtrotsen. Bij Hot Water Beach kunt u in uw zelf gedolven thermale poel baden.

Dag 7: Tairua - Rotorua (ca. 210 km).

Langs de oostkust, door de kiwiregio van Te Puke, rijdt u naar Rotorua, het centrum van de Maoricultuur en van thermische activiteit. Bezoek het thermisch centrum Whakarewarewa en neem aansluitend een ontspannend bad in de Polynesian Spa Pools. ’s Avonds geniet u van een Maori hangi, een maaltijd klaargemaakt in een traditionele aardoven (alles optioneel).

Overnachting: 2 overnachtingen.

Dag 8: Rotorua.

Maak van deze vrije dag gebruik om een excursie te maken naar Mt. Tarawera, een uitgedoofde vulkaan. Of naar Hells Gate, een geothermisch gebied.

Dag 9: Rotorua - Napier (ca. 320 km).

Door het oorspronkelijke oerwoud van het Te Urewera National Park bereikt u via onverharde wegen het plaatsje Wairoa. Na de lunch rijdt u verder naar Napier, de art deco stad van Nieuw-Zeeland. In contrast met de natuurpracht van deze dag kunt u ’s avonds een wandeling door dit architectonisch interessante stadje maken.

Dag 10: Napier - Tongariro National Park (ca. 190 km).

Een hoogtepunt is de rit via grindwegen en langs grote schapenboerderijen in westelijke richting. Delen van deze weinig bereden wegen werden in het verleden als verbindingsader tussen de in het binnenland gelegen farms en de haven van Napier gebruikt. Uw doel is het Tongariro National Park met de nog actieve vulkaan Mt. Ruapehu.

Dag 11: Tongariro National Park - Wellington (ca. 310 km).

Via Raetihi rijdt u langs de Wanganui River. U volgt de rivier langs de oorspronkelijke ´Old Post Road´, tot u Wanganui bereikt en weer asfalt onder de wielen voelt. Langs de kust rijdt u verder naar Wellington, waar u ’s middags in de stad kunt rondkuieren of het Te Papa Museum bezoeken.

Dag 12: Wellington - Nelson Lakes NP (ca. 140 km).

Vandaag maakt u de ferryovertocht naar het Zuidereiland. In Picton krijgt u een nieuwe terreinwagen (Budget). De auto van Go Rentals neemt u mee op de ferry. U rijdt op de Queen Charlotte Drive langs het vertakte fjordenlandschap naar Renwick en verder naar het Nelson Lakes National Park.

Dag 13: Nelson Lakes NP - Hanmer Springs (ca. 228 km).

U reist verder over een bergpas, door het groene regenwoud en langs glasheldere bergrivieren naar de Lewis Pass, een van de weinige passen op het Zuidereiland tussen de oost- en westkust. Uw doel vandaag is Hanmer Springs. In de middag kunt u zwemmen in de hete thermische poelen. Maar ook andere activiteiten zoals mountainbiken in het prachtige woud of bungeejumping worden aangeboden.

Dag 14: Hanmer Springs - Kaikoura (ca. 127 km).

U rijdt verder in noordwestelijke richting Kaikoura aan de oostkust, waar u een boottocht of een rondvlucht voor walvisobservatie kunt maken.

Dag 15: Kaikoura - Mt. Hutt (ca. 270 km).

Via de Canterbury-vlakte rijdt u de bergen weer in. Te midden van een alpine landschap ligt een grote farm, waar u vandaag zult overnachten.

Dag 16: Mt. Hutt - Lake Tekapo - Waitaki Valley (ca. 235 km).

Vandaag gaat het zuidwaarts naar het turkooisblauwe Lake Tekapo. Onze tip: u kunt een rondvlucht maken over de Zuidelijke Alpen met zijn enorme gletsjers en de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mt. Cook. Het gaat verder door verlaten farmland en aansluitend over een lang vergeten pas, waar u tenslotte in Waitaki Valley overnacht.

Dag 17: Waitaki Valley - Queenstown (ca. 250 km).

Over een andere verlaten pas en langs oude gouddelversplaatsen rijdt u naar Clyde. U passeert het grootste hydroproject van Nieuw-Zeeland en de Kawarau River tot in Queenstown.

Overnachting: 2 overnachtingen.

Dag 18: Queenstown.

Vrije dag. Een dagexcursie naar Milford Sound of naar Doubtful Sound is mogelijk. Beide zijn een aanrader.

Dag 19: Queenstown - Franz Josef Glacier (ca. 360 km).

Over een smalle bergweg bereikt u Wanaka. Verder over de Haast Pass, langs bergbeekjes en watervallen, naar Franz Josef Glacier.

Dag 20: Franz Josef Glacier - Hokitika (ca. 160 km).

’s Morgens is er een mogelijkheid tot wandelen aan de voet van de gletsjer en bij mooi weer kans op rondvlucht met gletsjerlanding. Verder naar Whataroa, waar u met een jetboat naar een grote kolonie witte reigers kunt varen (optioneel).

Dag 21: Hokitika - Christchurch (ca. 260 km).

’s Morgens is een bezoek aan de Pancake Rocks van Punakaiki aan te raden. Aansluitend rijdt u via Lake Brunner en de Arthur’s Pass naar Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland. De middag is ter vrije besteding.

Dag 22: Christchurch.

Inleveren van de terreinwagen. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

390

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • transfers in Auckland of Christchurch, gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse (in het Engels), overnachtingen in typische accommodatie van de geboekte categorie (budget, standard of deluxe), maaltijden bij 18 dagen (budget= 2x ontbijt, standard = 10x ontbijt, deluxe = 17x ontbijt en 3x diner) maaltijden bij 22 dagen (budget = 2x ontbijt, standard = 11x ontbijt, deluxe = 21x ontbijt en 3x diner). Huurauto: voertuig van Budget - Toyota RAV 4 IFAR of Toyota Prado PFAR, ongelimiteerd aantal km, verzekering zonder eigen risico, GPS-systeem, ferry voor passagiers.

Exclusief

  • maaltijden; entreegelden; benzine; borg, transfer van ferry naar huurautostation; borg en vlucht/ferrytoeslag NZD 51,75 voor huurauto.

Opmerking

De reis kan ook in omgekeerde richting geboekt worden.

Prijzen voor een triple kamer of personen die alleen reizen op aanvraag.