Classic New Zealand Wine Trail

15-daagse ontdekking van de Nieuw-Zeelandse wijnregio’s met huurauto(ID: 89678)

Over de reis

Met een huurauto ontdekt u op eigen houtje de Classic New Zealand Wine Trail (met of zonder chauffeur).

De Classic Wine Trail verbindt de mooiste en beste wijngebieden van Nieuw-Zeeland. Tijdens uw reis verkent u de Matakana Wine Country ten noorden van Auckland, de art deco stad Napier met z’n talrijke wijnhuizen en aangenaam klimaat. U verkent Martinborough en de wijnregio Wairarapa, een droombestemming voor elke gepassioneerde liefhebber van rode wijn. U eindigt de tour in Marlborough, het bekendste wijngebied van Nieuw-Zeeland.

In een oogopslag

  • 15 dagen van Auckland naar Christchurch
  • de mooiste wijnregio’s van Nieuw-Zeeland
  • gedetailleerde routebeschrijving
  • puur genieten
Vanaf € 3.102 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: aankomst in Auckland.

Na aankomst in Auckland haalt u uw huurauto op bij het depot en rijdt u naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij. Neem de ferry naar Devonport of maak een stadswandeling.

Overnachting: 2 overnachtingen: Great Ponsonby Hotel (STD), MSocial (SUP).

Dag 2: Waiheke Island (O/L).

U gaat met de boot naar Waiheke Island en maakt vervolgens eilandtour met de bus. U bezoekt 3 wijngaarden, proeft hun heerlijke wijn en bezoekt een olijfplantage.

Dag 3: Auckland - Napier (O).

In de voormiddag transfer naar de luchthaven en vlucht naar Napier in Hawkes Bay. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw accommodatie. De rest van de dag bent u vrij. Onze tip: Verken de art deco stad tijdens een wandeling.

Overnachting: 3 overnachtingen: Ashcroft Garden (STD), McHardy Lodge (SUP).

Dag 4: Napier - Hawkes Bay (O/L/D).

Vandaag maakt u een tour naar meerdere wijngaarden. Heel interessant is het contrast tussen de grote, internationale wijngaarden en de kleinere die vaak slechts een paar duizend flessen per jaar produceren. U komt er alles te weten over de wijnbouw. Bezoek aan de indrukwekkende Mission Estate Winery, de oudste van Nieuw-Zeeland. De tour eindigt met een typische ´gourmet platter´ met lokale specialiteiten in een restaurant van een Nieuw-Zeelands wijnhuis.

Dag 5: Napier - Hawkes Bay (O).

Bijzondere excursie vandaag. Per fiets bezoekt u vandaag verschillende wijnhuizen waarbij u telkens de gelegenheid heeft om te proeven van hun Nieuw-Zeelandse wijnen. Takaro Trails zorgt hierbij voor uw fiets en helm. U bepaalt zelf uw route. Mocht u tijdens de excursie wijn kopen dan regelt Takaro Trails nadien het ophalen hiervan.

Dag 6: Napier - Wairarapa (ca. 270 km) (O).

Vandaag rijdt u langs de Tararua Range naar het zuiden. Natuurliefhebbers moeten zeker een stop maken bij het Mt. Bruce Wildlife Centre. Hier kunt u zeldzame vogels observeren zoals kaka’s, kokako’s, takehe’s, pukeko’s, kiwi’s en vele andere Nieuw-Zeelandse dieren. Nadien verder zuidwaarts naar het wijngebied Martinborough.

Overnachting: 2 overnachtingen: Parehua Resort (STD), The Martinborough Hotel (SUP).

Dag 7: Wairarapa (ca. 100 km) (O).

Vandaag volgt u de Martinborough Wine Trail. In tegenstelling tot Napier en Hastings is het hier heel landelijk en rustig met het kleine dorp Martinborough in het centrum. Deze regio heeft echter meer te bieden dan alleen maar wijn. Wie graag wandelt, kan bijv. de 4 uur durende wandeling maken op de Chasm Walkway.

Dag 8: Martinborough - Wellington (ca. 85 km) (O).

Vandaag rijdt u via wondermooie wegen over de Tararua Range naar Wellington. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is mooi gelegen rond Wellington Harbour en biedt voor elk wat wils. Talrijke winkels met nationale en internationale merken. Verken de botanische tuin of maak een rit met de Cable Car (tip: prachtig uitzicht) of het natuurdomein Zealandia.

Overnachting: 2 overnachtingen: Copthorne Hotel Wellington Oriental Bay (STD), QT Wellington (SUP).

Dag 9: Wellington (O).

Vrije dag in Wellington. Een bezoek aan het Te Papa National Museum is een absolute aanrader. U kunt ook een tour maken naar Mount Victoria, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. Mocht u de wijn even willen ruilen voor een glas bier, dan telt Wellington ook meerdere kleine brouwerijen. Cheers!

Dag 10: Wellington - Picton - Marlborough (O).

Vandaag neemt u de ferry naar Picton. Aansluitend neemt u een nieuwe huurauto en rijdt u door een schilderachtig landschap naar uw accommodatie in de Marlborough Sounds waar u de volgende twee nachten verblijft. U geniet er van complete rust in een prachtige omgeving.

Overnachting: 2 overnachtingen: Furneaux Lodge (STD & SUP).

Dag 11: Marlborough Sounds (O).

Ook vandaag bent u vrij om de regio op eigen houtje te verkennen. Maak een wandeling, geniet van de zon of verken het fjordenlandschap per boot.

Dag 12: Marlborough - Blenheim (ca. 50 km) (O).

U rijdt verder naar de wijnregio Marlborough en Blenheim. De grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland omvat 290 wijnbouwers en 65 wijnkelders, die allemaal geopend zijn voor wijnproeven. De rest van de dag bent u vrij.

Overnachting: 3 overnachtingen: St. Leonards Vineyard Cottages (STD), Rowley Estate Homestead (SUP).

Dag 13: Marlborough (O).

Een eerste indruk krijgt u tijdens een wijntour. Bijzonder is de toegankelijkheid tot deze gebieden die gesloten blijven voor andere mensen. Terwijl u wordt rondgeleid op het domein geniet u er dus in alle rust van hun exclusieve wijnen. Er is geen betere manier om deze wijnregio te leren kennen.

Dag 14: Blenheim (O).

Vandaag heeft u tijd om een excursie te maken in de omgeving (bijv. Nelson) of een verder bezoek aan de wijngebieden.

Dag 15: Blenheim - Christchurch (ca. 360 km) (O).

We raden aan om vroeg te vertrekken. Onderweg is er nog een stop mogelijk in Kaikoura. De reis eindigt met de inlevering van de huurauto in Christchurch (voor 17.00 uur).

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

89678

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen volgens gekozen categorie, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), vermelde excursies, vermelde transfers, vlucht Auckland - Napier incl. belastingen, 13 dagen huurauto Budget Rent A Car in de gekozen categorie incl. belastingen, verzekering zonder eigen risico, ongelimiteerd aantal km, GPS-systeem, ferry voor passagiers, gedetailleerde routebeschrijving (Engelstalig) en kaartmateriaal ter plaatse.

Exclusief

  • maaltijden; entreegelden; benzine; borg, transfer van ferry naar huurautostation; borg en vlucht/ferrytoeslag NZD 51,75 voor huurauto.

Opmerking

4 personen = 1 voertuig en 2 tweepersoonskamers.

Prijs voor gids/chauffeur op aanvraag.