Nieuw-Zeeland exclusief & stijlvol

13-daagse autorondreis voor de veeleisende reiziger(ID: 21215)

Over de reis

Deze tour is samengesteld voor mensen met weinig tijd en een wat ruimer budget. In twee weken ziet u de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland en neemt u deel aan de mooiste activiteiten. Deze tour kunnen we uiteraard ook volledig op maat uitwerken. Een helikoptervlucht met picknick in de bergen, een privézeiltocht in de Marlborough Sounds of een exclusieve wijnproeverij in een wijngaard. Wij maken uw reis naar uw wens.

Rondreis is mogelijk met een huurauto of met een privéchauffeur (op aanvraag).

In een oogopslag

  • 13 dagen van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • beknopte reisroute (wijzigen is mogelijk)
  • exclusieve en unieke activiteiten
  • uitstekende lodges en verblijven
Vanaf € 4.474 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland.

Aankomst in Auckland waar u uw huurauto ophaalt of door uw privéchauffeur opgehaald wordt. De rest van de dag bent u vrij. Maak een wandeling om kennis te maken met de stad en ga 's avonds lekker eten in een van de vele goede restaurants.

Overnachting: Overnachting: MSocial (SUP), Hilton Auckland (DLX).

Dag 2: Auckland - Rotorua (ca. 235 km) (O).

Begin de rit van Auckland naar Rotorua niet te laat, want langs de route valt er heel wat te zien. In Rotorua maakt u een stadswandeling, een bezoek aan het thermische gebied Whakarewarewa of een andere wandeling. Wie wil ontspannen, kan een bezoek brengen aan de Polynesian Spa (Wellness).

Overnachting: 2 overnachtingen: The Springs Fine Accommodation (SUP), Black Swan Boutique (DLX).

Dag 3: Rotorua (O).

Vanmorgen maakt u een excursie die slechts op enkele plaatsen ter wereld mogelijk is. Per helikopter vliegt u over de thermale gebieden en naar de oude vulkaan Mt. Tarawera (incl. landing). De vulkaan verwoestte grote delen van het landschap en de beroemde "Roze Terrassen" tijdens een massale uitbarsting meer dan 100 jaar geleden. Daarna vervolgt u uw vlucht naar het thermale gebied Orakei Kokako, waar u ook zult landen. De middag is ter vrije besteding in Rotorua. Misschien wilt u een partijtje golf spelen of een van de thermale gebieden te voet verkennen.

Dag 4: Rotorua - Taupo (ca. 84 km) (O).

’s Morgens rijdt u naar Taupo met een optioneel bezoek aan Wai-o-Tapu Thermal Valley. De rest van de dag bent u vrij. Maak een wandeling langs het meer of bezoek de indrukwekkende Huka Falls.

Overnachting: 2 overnachtingen: Acacia Cliffs Lodge (SUP), Lake Taupo Lodge (DLX).

Dag 5: Taupo (O).

Deze morgen rijdt u naar de basis van Helipro en maakt u een mooie rondvlucht over Lake Taupo en de omgeving. U landt bij de Huka Falls waarna u deelneemt aan een 30-minuten durende jetboat tocht. Zo kunt u de machtige watervallen van heel dichtbij zien. In de namiddag kunt u de stad bezoeken of de Aratiatia Rapids bezichtigen. U kunt ook vissen.

Dag 6: Taupo - Queenstown (O).

Vandaag levert u uw huurauto in en vliegt u met een tussenstop in Auckland of Wellington naar Queenstown op het Zuidereiland. Na aankomst haalt u opnieuw een huurauto op of wordt u door uw privéchauffeur opgehaald (optioneel). De rest van de middag bent u vrij. Het aanbod is groot in Queenstown. Wie een adrenalinekick zoekt, kan deelnemen aan een bungee jump, een jetboottocht, een helikoptervlucht of een wandeling. Wie meer ontspanning wil, kan een bezoek brengen aan een wijngaard in de omgeving.

Overnachting: 3 overnachtingen: The Rees Hotel (SUP), Azur Lodge (DLX).

Dag 7: Queenstown (O).

U start deze dag met een excursie naar Milford Sound. Tegen 10.00 uur vlucht langs het mooie panorama van de Southern Alps naar Milford Sound. Bij aankomst maakt u een boottocht door de fjord, bijna tot aan de Tasmanzee. Met wat geluk ziet u dolfijnen en zeeleeuwen, maar met zekerheid ziet u een prachtig landschap met steile rotswanden en talrijke watervallen. In de namiddag terugvlucht naar Queenstown. Tip voor vandaag is om met de Skyline Gondola naar boven te gaan. Van bovenaf heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Dag 8: Queenstown (O).

Vrije dag. Tal van activiteiten zijn mogelijk. We raden een begeleide dagwandeling aan op de Routeburn Track, een 4WD-excursie naar het filmdecor van de Lord of The Rings, een jetboottocht of een bungeejump. Queenstown is het eldorado voor avonturiers!

Dag 9: Queenstown - Franz Josef Glacier (ca. 390 km) (O/D).

Een vroege start vandaag want er zijn vele stops mogelijk. De eerste is bij het voormalige goudzoekersstadje Arrowtown. Verder naar Wanaka aan het gelijknamige meer. Afhankelijk van uw tijd van aankomst hier kunt u er lekker lunchen met uitzicht op het meer. Op weg naar de westkust doorkruist u de Haast Pass. Onderweg is een stop met een wandeling naar een van de vele watervallen zeker de moeite waard. Als het nog niet te laat is, kunt u in de namiddag in Franz Josef nog een wandeling maken. Vanavond kunt u genieten van het degustatiemenu in het beste hotel aan de westkust.

Overnachting: 2 overnachtingen: Te Waonui Forest Retreat (SUP & DLX).

Dag 10: Franz Josef (O).

De wondere wereld van de gletsjers ontsluit zich tijdens de geplande excursie. Met een helikopter maakt u een spectaculaire landing op Franz Josef Glacier, waar u een wandeling maakt onder leiding van een deskundige gids. Natuurlijk wordt de nodige uitrusting voorzien. Een gemiddelde conditie is vereist voor deze excursie.

Dag 11: Franz Josef Glacier - Punakaiki (ca. 250 km) (O).

Rit langs de westkust naar het noorden. In Hokitika heeft u tijd om de jadefabriek te bezoeken. Hier worden uit edelgesteente wondermooie juwelen vervaardigd. Aansluitend verder via Greymouth naar Punakaiki, waar u een korte wandeling maakt naar de indrukwekkende Pancake Rocks. Langs de westkust geniet u (bij mooi weer) steevast van prachtige zonsondergangen.

Overnachting: Overnachting: Ocean View Retreat (SUP & DLX).

Dag 12: Punakaiki - Christchurch (O).

Na het ontbijt rit naar Greymouth. Inleveren van de huurauto. Tegen 13.00 uur reist u met de beroemde TranzAlpine over de Southern Alps naar Christchurch. De treinrit over Arthur’s Pass is een van de mooiste trajecten ter wereld. Aankomst in Christchurch tegen 17.00 uur. Neem aansluitend een taxi naar het hotel.

Overnachting: Overnachting: The George (SUP: Executive Room, DLX: Junior Suite Deluxe).

Dag 13: vertrek uit Christchurch (O).

Individuele voortzetting van uw reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

21215

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen volgens geboekte categorie Superior of Deluxe, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), 12 dagen huurauto van Budget Rent A Car met ongelimiteerd aantal km, verzekering zonder eigen risico, GPS-systeem, Heli Tour en Rotorua; Heli & Huka Jet Combo in Taupo, vlucht Taupo - Queenstown (economy incl. belastingen), vlucht & cruise Milford Sound, Heli hike Fox Glacier, TranzAlpine Greymouth-Christchurch, gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, eenmalige pick-up fee op luchthaven van NZD 51,75; eenmalige huur van ongeveer NZD 175 per stuk.

Opmerking

De beschikbaarheid van vluchten, hotels en cruise kan niet worden gegarandeerd. Reserveer daarom op tijd!

4 personen = 1 huurauto & 2 tweepersoonskamers.