Hike & Drive

25 dagen van Auckland naar Christchurch incl. ferry en boottransfers (ID: 2878)

Over de reis

Wilt u de natuur van Nieuw-Zeeland van dichtbij beleven? Dan hebben we dé reis voor u! Deze tour is een perfecte combinatie van avontuur, comfort, vrijheid en activiteiten. De reis is zo samengesteld dat er ook voldoende tijd overblijft voor ontspanning. De reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie. U kunt uw eigen wandelingen ter plaatse uitkiezen. U verblijft in eenvoudige Budget motels of in middenklasse (Standard) hotels/motels.

In een oogopslag

  • 25-daagse individuele autorondreis van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • actief en weg van de gebruikelijke routes
  • gedetailleerde routebeschrijving
  • wandelen in de mooiste nationale parken
Vanaf € 3.522 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland.

Aankomst in Auckland en begroeting op de luchthaven. Transfer naar het hotel, waar de reisroute met aanvullende informatie voor u klaar ligt.

Dag 2: Auckland - Coromandel (ca. 170 km).

U kunt een excursie maken naar de westkust van Auckland voor een bezoek aan de Gannet kolonie van Muriwai. Vervolgens rijdt u richting het Coromandel schiereiland en langs de kust naar Coromandel Town.

Dag 3: Coromandel schiereiland.

U reist naar het noorden van het Coromandel schiereiland voor de 4 uur durende Coromandel Coastal Walkway. Geniet van de kustlandschappen en inheemse bush. (MG: 2)

Dag 4: Coromandel Town - Whangamata (ca. 110 km).

Via verschillende wandelwegen (met diverse moeilijkheidsgraad en duur) kunt u de bijzonder indrukwekkende waterval verkennen waar dit dal bekend om staat. (MG: 2)

Dag 5: Whangamata - Rotorua (ca. 175 km).

Vandaag verkent u Rotorua, het centrum van de Maori-cultuur en van de thermische activiteit in Nieuw-Zeeland. ’s Middags is het thermische centrum Whakarewarewa een bezoek waard.

Dag 6: Whirinaki Forest.

Vandaag bezoekt u Rainbow Springs en leert u meer over de nationale vogel van Nieuw-Zeeland. Daarna wandelt u door het Whirinaki Forest, een 60.000 ha groot gebied, met honderdjarige boomsoorten en zeldzame vogelsoorten zoals de karearea (valk) of de kaka (papegaai). (MG: 2)

Dag 7: Rotorua - Tongariro National Park (ca. 220 km).

U verlaat Rotorua via de Thermal Highway richting Taupo. Onderweg maakt u een stop bij Wai-o-tapu Thermal Wonderland, de Aratiatia Rapids en de Huka Falls. U reist verder naar het Tongariro National Park met nog 3 actieve vulkanen.

Dag 8: Tongariro Crossing.

Vandaag wandelt u door verschillende vegetatiezones, omhoog via alpine bushvegetatie naar haast onbegroeide vlaktes en weer naar beneden naar weelderige wouden. Kraters, kleine meren, de hete bronnen van Ketetahi, koude sodabronnen en het Mangatepopo-dal zullen u enthousiast maken. (MG: 4)

Dag 9: Tongariro National Park - Wellington (ca. 310 km).

Langs de Whanganui River gaat u verder naar Pipiriki en Wanganui en vervolgens langs de kust naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een stadsrondrit en een bezoek aan het Te Papa National Museum zijn een absolute must!

Dag 10: Wellington - Queen Charlotte Sound.

De overtocht met de ferry in het ochtendlicht is een heel bijzondere ervaring. De aansluitende boottour naar uw accommodatie in de Queen Charlotte Sound overtreft die ervaring mogelijk nog. Met een beetje geluk ziet u dolfijnen tijdens uw boottocht.

Dag 11: Queen Charlotte Sound.

Vanuit uw lodge start vandaag een wandeling op de Queen Charlotte Track. Aan het einde van de wandeling wordt u per boot teruggebracht naar uw accommodatie. (MG: 2)

Overnachting:

Dag 12: Queen Charlotte Sound - Marahau (ca. 190 km).

Per boot keert u terug naar Picton, waar u uw huurauto weer ophaalt. U rijdt langs de Queen Charlotte Drive naar Marahau.

Dag 13: Abel Tasman National Park.

Een boot brengt u naar het beginpunt van uw wandeling. Gedurende vijf à zes uur wandelt u langs de kust voorbij eenzame baaien, gouden zandstranden en groene wouden. Met een beetje geluk ziet u spelende robben in het water. (MG: 1-3)

Dag 14: Abel Tasman National Park - Punakaiki (ca. 315 km).

Via Murchison en Westport (robbenkolonie bij Cape Foulwind) rijdt u langs de fascinerende westkust naar Punakaiki. Door water en wind zijn hier de bizarre Pancake Rocks ontstaan.

Dag 15: Paparoa National Park.

Vandaag wandelt u door het weelderige regenwoud en de ongerepte wildernis van het Paparoa National Park. De wandeling zal afhankelijk van de eigen conditie tussen vier en zeven uur duren. (MG: 2)

Dag 16: Punakaiki - Franz Josef Glacier (ca. 235 km).

Rit naar Franz Josef waar u in de namiddag door het regenwoud naar de voet van de gletsjer kunt wandelen. (MG: 1-2)

Dag 17: Franz Josef Glacier - Wanaka (ca. 285 km).

U rijdt verder langs de kust. Onderweg nodigen korte wandelpaden in de wildernis u uit tot een stop, bijv. bij de duinen en het duinenmeer aan de kust voor Haast. Uw bestemming voor vandaag is Wanaka. (MG: 1)

Dag 18: Mt. Aspiring National Park.

De Rob Roy Glacier track begint in Matukituki Valley en loopt door een alpine gebied met gletsjers, sneeuw, steile rotswanden en watervallen. (MG: 2-3)

Dag 19: Wanaka - Te Anau (ca. 230 km).

Via de Crown Range, officieel de hoogste pas in Nieuw-Zeeland rijdt u langs Lake Wakatipu en naar Te Anau, uitvalsbasis voor tal van wandelingen.

Dag 20: Fiordland National Park.

Vandaag maakt u een excursie in kleine groep naar Milford Sound. Aansluitend is er een boottocht in de fjord tot aan de Tasman Sea. Nadien kunt u kiezen uit meerdere kortere wandelingen begeleid door een ervaren natuurgids. (MG: 2-3)

Dag 21: Te Anau - Queenstown (ca. 175 km).

Relatief korte rit vandaag naar Queenstown. Hierdoor rest er nog tijd voor een verdere verkenning van het nationaal park alvorens door te rijden langs Lake Wakatipu naar Queenstown, waar u de 2 volgende nachten zult verblijven.

Dag 22: Queenstown.

Vrije dag. Wat dacht u van bungeejumpen, varen met een jetboat of een rondvlucht maken over Fiordland?

Dag 23: Queenstown - Mt. Cook (ca. 260 km).

Rit naar Mt Cook. Daar kunt u in 2 à 4 uur naar de voet van de Southern Alps wandelen en de alpine fauna en flora leren kennen. (MG: 2-3)

Dag 24: Mt. Cook - Christchurch (ca. 335 km).

Optionele rondvlucht mogelijk boven de bergen. In de namiddag rijdt u langs het turkooisblauwe Lake Tekapo verder naar Christchurch. Geniet van het stadsleven.

Overnachting: 1 overnachting: Breakfree on Cashel (BUD), Eliza’s Manor B&B (STD).

Dag 25: Christchurch.

Inleveren van de terreinwagen. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

2878

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • 'meet & greet' op luchthaven, overnachtingen in typische accommodaties van de geboekte categorie (budget optie: eenvoudige accommodatie met douche/wc, Standard optie: middenklasse accommodatie met douche/wc), maaltijden volgens geboekte categorie (Budget 5x ontbijt: Standard 12x ontbijt), entree Rainbow Springs, transfer naar Coastal Walkway & Tongariro Crossing, ferry Wellington-Picton, boottransfers Queen Charlotte Sound & Abel Tasman National Park, boottocht Milford Sound en wandeling, gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse. Toyota RAV4 - IFAR of Toyota Prado PFAR: voertuig van Budget, ongelimiteerd aantal km, verzekering zonder eigen risico, GPS-systeem, ferry voor passagiers.

Exclusief

  • maaltijden; entreegelden; benzine; borg, transfer van ferry naar huurautostation; borg en vlucht/ferrytoeslag NZD 51,75 voor huurauto.

Opmerking

Ten gevolge van plaatselijke omstandigheden of door de weersomstandigheden, vooral tijdens het winterseizoen, behouden wij het recht om het reisprogramma op korte termijn te veranderen!