Kakapo - MoaTrek

21 dagen van Auckland naar Christchurch met Engelstalige reisleiding in kleine groep(ID: 137483)

Over de reis

Aanrader! Ideaal voor alle reizigers die Nieuw-Zeeland wensen te ontdekken met een goede gids. In een kleine groep met verschillende nationaliteiten leert u het land van zijn beste kant kennen. Het kleine familiebedrijf MoaTrek biedt u een van de mooiste en meest omvangrijke rondreizen die in Nieuw-Zeeland bestaan. Alle highlights worden aangedaan, zonder dat u de indruk krijgt dat u ze maar eventjes ziet en u dan weer verder moet.

Alternatief zijn ook korte deeltrajecten mogelijk zoals bijv. een 17-daagse tour van Auckland naar Christchurch met start op dag 4.

In een oogopslag

  • 21-daagse busreis van Auckland naar Christchurch
  • max. 18 personen, dus persoonlijke service
  • incl. vele excursies en bezoeken
  • incl. alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland
Vanaf € 8.135 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Auckland - Hokianga.

’s Morgens verlaat u Auckland en bereikt u de Kauri-wouden. U bezoekt het Kauri-museum en leert meer over de inheemse flora met de Kauri-bomen. Tijdens een avondwandeling bewondert u Tane Mahuta, de grootste Kauri-boom ter wereld (51 m hoog).

Overnachting: Overnachting: The Sands Hotel Hokianga.

Dag 2: Omapere - Bay of Islands (O).

In Hokianga Harbour waar 1.000 jaar geleden de eerste Maori aankwamen maakt u een cruise. Nadien reist u verder langs de ruige en prachtige kust naar Matauri Bay, Kerikeri en Waitangi.

Overnachting: 2 overnachtingen: Copthorne Hotel & Resort Bay of Islands.

Dag 3: Bay of Islands (O).

In de ochtend cruise door de Bay of Islands. De boot is uitgerust om dolfijnen te observeren. In de namiddag bezoek aan het historische Russell.

Dag 4: Bay of Islands - Auckland (O).

Vandaag bezoekt u de indrukwekkende grotten van Kawiti met de glimwormen. Daarna verder naar een beschermd reservaat waar u de meest bekende inheemse Nieuw-Zeelandse vogels kunt observeren.

Overnachting: Overnachting: Nesuto Stadium Hotel.

Dag 5: Auckland - Rotorua (O).

Verder naar het zuiden langs de vruchtbare Waikato regio naar de Karangahake Gorge waar een wandeling is voorzien. Voorbij de kiwi plantages bereikt u Lake Rotoiti. Hier is een boottocht gepland in de baaien met natuurlijke, warme bronnen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Novotel Rotorua.

Dag 6: Rotorua (O/L).

Vrije ochtend. ’s Middags bezoekt u Lake Tarawera en geniet u van een lunch in de Pounamu Lodge. In de namiddag verkent u de stad Rotorua met onder andere het bekende Maori-museum en het Rainbow Springs Kiwi Wildlife Park.

Dag 7: Rotorua - Tongariro National Park (O).

Vandaag bezoekt u het thermisch gebied Wai-O-Tapu. Bewonder de borrelende modderpoelen en andere geothermische activiteiten. Onderweg naar het nationaal park is er nog een stop bij de machtige Huka Falls. In het Tongariro NP is er nog tijd over voor een wandeling.

Overnachting: Overnachting: The Park Hotel.

Dag 8: Tongariro National Park - Wellington (O).

Na het ontbijt rijdt u naar Mt. Bruce voor een grandioos uitzicht over het vulkanisch plateau. Daarna verder langs de Kapiti-kust naar Wellington, de bestuurlijke hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Overnachting: 2 overnachtingen: The Bolton Hotel.

Dag 9: Welllington (O).

Vrije dag. Uw hotel ligt op wandelafstand van de haven en het Te Papa nationaal museum. Wellington is de hoofdstad voor fijnproevers met een enorm aanbod aan cafés en boetieks.

Dag 10: Wellington - Nelson (O/L).

Met de ferry maakt u de overtocht door de pittoreske Sounds naar het Zuidereiland. U reist langs de beroemde Marlborough wijnstreek verder naar de kust. Wijnproeverij bij Allan Scott (incl. lunch). Nadien een bezoek aan het kleine stadje St. Arnaud aan het schilderachtige Lake Rotoiti. Tegen de avond aankomst in Nelson.

Overnachting: 2 overnachtingen: Tides Hotel.

Dag 11: Abel Tasman National Park (O).

Vrije dag om de kustregio te verkennen. U kunt nog een optionele gecombineerde boottocht met wandeling maken in het Abel Tasman National Park. Wat u ook beslist, genieten doet u ongetwijfeld.

Dag 12: Nelson - Kaikoura (O).

Via de Pelorus Bridge en Blenheim gaat u naar de oostkust. De kustlijn met de Kaikoura Range op de achtergrond is adembenemend. In de middag kunt u een whale watching regelen of zwemmen met dolfijnen (beide optioneel).

Overnachting: Overnachting: White Morph Motor Inn.

Dag 13: Kaikoura - Mt. Cook (O/L).

De highway brengt u verder naar de Canterbury Plains. De lunch is op de Akauni Farm, waar eigenaars Ian en Di u laten kennismaken met het leven op hun Nieuw-Zeelandse boerderij. Tegen de middag bereikt u de voet van de Southern Alps.

Overnachting: Overnachting: Mt. Cook Village.

Dag 14: Mt. Cook - Queenstown (O).

Een vroege wandeling door het dal brengt u weer dichter bij de schitterende natuur die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. U ruilt Mt. Cook voor de avonturenhoofdstad Queenstown. Tijdens een rit in de Skyline Gondola geniet u van een adembenemend panorama.

Overnachting: 3 overnachtingen: Scenic Suites Queenstown.

Dag 15: Queenstown (Milford Sound) (O).

Met de bus reist u langs de panoramische route naar Milford Sound. Geniet van een Milford Sound Cruise en de prachtige uitzichten in dit fjordengebied. Met een adembenemende terugvlucht naar Queenstown is uw dag meer dan geslaagd. Vanuit vogelperspectief kunt u de machtige bergen gadeslaan.

Dag 16: Queenstown (O).

Vrije dag om Queenstown te ontdekken. Uw gids geeft u graag advies en tips voor het plannen van een excursie.

Dag 17: Queenstown - Wanaka (O).

In de voormiddag bezoekt u het voormalig goudmijnstadje Arrowtown. U rijdt verder naar Wanaka, gelegen aan het gelijknamige meer. Hier kunt u een fietstocht, wandeling of kajaktocht maken.

Overnachting: Overnachting: Edgewater Resort.

Dag 18: Wanaka - Franz Josef (O).

Lake Hawea en Lake Wanaka leiden u richting het Mt. Aspiring National Park. Hier mag u goed gemarkeerde wandelpaden en watervallen verwachten.

Overnachting: Overnachting: Scenic Hotel.

Dag 19: Franz Josef - Punakaiki (O/D).

Vrije ochtend. De rit via Hokitika naar Punakaiki brengt u langs bergrivieren, spiegelmeren en prachtige panorama’s op de Southern Alps.

Overnachting: 2 overnachtingen: Scenic Hotel Punakaiki.

Dag 20: Punakaiki (O).

De omgeving rondom Paparoa herbergt fantastische karstrotsen, heerlijke riviervalleien en subtropische wouden. Er zijn heel wat optionele activiteiten.

Dag 21: Punakaiki - Christchurch (O).

Als afsluiter bezoekt u via de adembenemende Otira Gorge het kleine bergdorp Arthur’s Pass. U maakt er nog een korte wandeling, en wie weet treft u er enkele kea’s (Nieuw-Zeelandse papegaaien). U verlaat de Southern Alps en komt in de late namiddag aan in Christchurch, waar de rondreis eindigt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

137483

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour in comfortabele touringcar, 21-daagse rondreis (kortere tours op aanvraag), Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen in bijzondere en goede hotels, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), vermelde activiteiten (Kauri Museum, boottour & wandeling Hokianga Harbour, Waitangi Treaty House, Bay of Islands cruise, Kawiti Cave, kiwifarm, boottocht Lake Rotoiti, Te Wairoa Buried Village, Wai-O-Tapu Thermal Valley, wijn proeven, Boottocht Abel Tasman, farmbezoek, Milford Sound Cruise, panoramische vlucht over de Southern Alps, alle overtochten).

Exclusief

  • overige maaltijden, overige excursies, persoonlijke uitgaven.