Nieuw-Zeeland anders

20/24 dagen van Auckland via Stewart Island naar Christchurch(ID: 100295)

Over de reis

Verken Nieuw-Zeeland met net dat ietsje meer. Wij nemen de organisatie van de reis voor onze rekening – u geniet van het landschap! De reis kan dagelijks starten, is individueel te verlengen en ook in omgekeerde richting mogelijk.

In een oogopslag

  • 20- of 24-daagse autorondreis
  • van Auckland naar Christchurch of omgekeerd
  • gedetailleerde route en kaartmateriaal (Engels)
  • dagelijks vertrek mogelijk
Vanaf € 3.249 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: aankomst Auckland.

Na aankomst wordt u bij de luchthaven begroet en naar uw accommodatie gebracht. U ontvangt ook de reisdocumenten.

Dag 2: Auckland - Omapere (ca. 290 km).

Ophalen van de huurauto. De eerste stop na Hokianga Harbour is Muriwai Beach met een kolonie zeevogels. Onderweg kunt u het Kauri-museum in Matakohe bezoeken en de Kauri-bomen in het Waipoua Forest.

Dag 3: Omapere - Bay of Islands (ca. 215 km).

Langs mooie stranden en idyllische vissersdorpjes bereikt u de schilderachtige Bay of Islands.

Dag 4: Bay of Islands. (O)

Een vrije dag in de Bay of Islands geeft u de mogelijkheid de omgeving te verkennen en deel te nemen aan de aangeboden activiteiten. We raden een excursie aan naar 90 Mile Beach, een zeiltocht of boottocht door de Bay of Islands naar Cape Brett en Hole in the Rock (alles optioneel).

Dag 5: Bay of Islands - Snells Beach (ca. 180 km). (O)

Vandaag rijdt u terug naar het zuiden. Langs de oostkust bereikt u het vissersdorp Snells Beach.

Dag 6: Snells Beach - Coromandel (ca. 280 km).

Via Auckland rijdt u naar het Coromandel schiereiland. U volgt de westkust naar Coromandel Town voor u via de oostkust van het schiereiland verder gaat.

Dag 7: Coromandel - Rotorua (ca. 250 km). (O)

Bij Hot Water Beach kunt u uw eigen hot pool graven en genieten van een warm bad. Wandel van Hahei naar de beroemde Cathedral Cove. Bij Opoutere Beach kunt u een stop maken bij het beschermd vogelreservaat of bij Te Puka, het centrum van het Kiwi-fruit. Bestemming is Rotorua vandaag.

Dag 8: Rotorua - Murupara (ca. 60 km) (O/D).

Breng nog een bezoek aan het geothermisch gebied van de Thermal Highway met borrelende slibgaten, zwavelputten en spuitende geisers. Vanavond bent u te gast bij de Toe Toe Familie en geniet u van een Hangi-maaltijd. Sta open voor een culturele en onvergetelijke ervaring.

Dag 9: Murupara - Blue Duck Station (ca. 215 km). (O/D)

Geniet van het zicht op de vulkanen van het Tongariro National Park. Voorbij het park en dit schitterend decor bereikt u later het Whananui National Park.

Dag 10: Whanganui NP (O/D).

Vandaag kunt u heel wat ondernemen. Tijdens een safari in het bos leert u onder meer over natuurbehoud en de dagelijkse werking op een boerderij. Optioneel kunt u ook: paardrijden, kajakken, mountainbiken, een helikoptervlucht maken, wandelen of een jetboatride maken.

Dag 11: Blue Duck Station - Wellington (ca. 360 km) (O).

Langs Wanganui rijdt u langs de Kapiti Coast naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een wandeling langs de haven of een bezoek aan het nationaal Te Papa museum is zeker de moeite waard.

Dag 12: Wellington - Abel Tasman NP (ca. 190 km).

De tocht (3,5 uur) met de ferry door de Marlborough Sound is beslist een van de hoogtepunten tijdens uw reis. Langs de schilderachtige Queen Charlotte Drive en via Nelson bereikt u later op de dag uw accommodatie in het Abel Tasman National Park.

Dag 13: Abel Tasman NP. (O)

Geniet van een vrije dag in het Abel Tasman NP. Maak een wandeling langs de schilderachtige baaien, ga kajakken in het kristalheldere water waar u met wat geluk robben, dolfijnen en pinguïns ziet of geniet van een prachtig zandstrand. U kunt ook een dagexcursie maken naar het idyllische Tonga Island.

Dag 14: Abel Tasman NP - Carters Beach (ca. 240 km). (O)

Via de indrukwekkende Buller Gorge rijdt u naar de westkust en naar het mooie Carters Beach bij Westport.

Dag 15: Carters Beach - Punakaiki - Franz Josef (ca. 275 km).

Een bezoek aan de Pancake Rocks is een onvergetelijke ervaring. Wandel naar de indrukwekkende gletsjers of geniet van een helikoptervlucht over dit bijzondere gebied.

Dag 16: Franz Josef - Cardrona Valley (ca. 310 km).

Langs de westkust loont een omweg naar de Monro Beach Walk. Met wat geluk ziet u hier pinguïns of Hector dolfijnen in de branding spelen. Via de Haast Pass en de Crown Range bereikt u later Cardrona Valley.

Dag 17: Cardrona Valley - Queenstown - Te Anau (ca. 220 km). (O)

U heeft vandaag in Queenstown voldoende tijd om van de adembenemende omgeving te genieten en te kiezen uit het uiterst uitgebreide aanbod aan excursies en activiteiten.

Dag 18: Te Anau - Milford Sound - Te Anau. (O)

Met de bus gaat u door het Eglington dal en het Hollyford dal naar het reflecterende water van de Milford Sound met de meer dan 1.000 m hoge Mitre Peak.

Dag 19: Te Anau - Bluff - Stewart Island (ca. 190 km). (O)

Door een prachtig landschap rijdt u via het Fiordland National Park. In Te Waewae Bay kunt u dolfijnen en walvissen observeren. U gaat per ferry naar Stewart Island.

Dag 20: Stewart Island. (O)

Puur natuur! Een unieke belevenis is een optionele excursie naar Ulva Island. Er zijn ook talrijke wandelingen mogelijk in het Rakiura National Park.

Dag 21: Stewart Island - Catlins - Dunedin (ca. 280 km). (O)

Ferryovertocht terug naar Bluff. Hier stapt u weer in uw huurauto gevolgd door een rit door de woeste Catlins – een kustgebied van bizarre schoonheid.

Dag 22: Otago Peninsula (ca. 100 km).

Vandaag verkent u het Otago Peninsula. Zeehonden, geeloogpinguïns en aalscholvers kunt u hier observeren. Bij Taiaroa Head bevindt zich de enige continentale broedplaats van de machtige koningsalbatros.

Dag 23: Dunedin - Moeraki Boulders - Christchurch (ca. 360 km).

Maak nog een fotostop bij de beroemde Moeraki Boulders. In Oamaru kunt u nog een kolonie dwergpinguïns observeren.

Dag 24: Vertrek uit Christchurch (O).

Inleveren van de huurauto en transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

100295

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • begroeting op de luchthaven, hoteltransfer, gedetailleerde route en kaartmateriaal ter plaatse, overnachtingen in typische Nieuw-Zeelandse accommodaties, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), Maoricultuur & Hangi diner, bushsafari of kajak/boottocht in Blue Duck Station (weersafhankelijk), Interislander ferry, dagexcursie Milford Sound, ferry Stewart Island. Huurauto: ophaling aan luchthaven, kleine, middenklasse of 4x4-auto van Budget Car Rental incl. verzekering zonder eigen risico, ongelimiteerd aantal km en GPS-systeem.

Exclusief

  • brandstof, overige maaltijden, optionele excursies, brandstofwaarborg (ter plaatse te betalen); transfer huurauto station - ferry in Wellington.

Opmerking

Wanneer de inbegrepen accommodatie volgeboekt is, behouden wij het recht een gelijkwaardig alternatief te boeken.