Actief Nieuw-Zeeland

21/24 dagen autorondreis van Christchurch naar Auckland incl. vele activiteiten(ID: 63392)

Over de reis

Nieuw-Zeeland actief beleven – een autorondreis met vooraf geboekte hotels en activiteiten geschikt voor alle leeftijden. Geniet van de mooiste dagexcursies in Nieuw-Zeeland. Indien u bepaalde excursies niet wenst dan zijn individuele wijzigingen aan het programma altijd mogelijk.

In een oogopslag

  • 21/24 dagen van Christchurch naar Auckland of omgekeerd
  • vele activiteiten inbegrepen
  • individuele wijzigingen mogelijk
  • voor actieve reizigers
Vanaf € 3.148 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Christchurch.

Na aankomst haalt u uw huurauto op bij het depot van Budget op de luchthaven. U rijdt naar uw accommodatie. De rest van de dag bent u vrij.

Overnachting: Overnachting: Heartland Hotel Cotswold.

Dag 2: Christchurch - Lake Tekapo (ca. 225 km).

Uw rondreis start met een rustige rit via de Canterbury Plains en langs het turkooisblauwe Lake Tekapo. Bezoek de Church of the Good Shepherd.

Overnachting: Overnachting: Peppers Bluewater Resort

Dag 3: Lake Tekapo - Queenstown (ca. 256 km).

Langs meren en imposante bergen rijdt u richting Queenstown. Onderweg loont een omweg naar Mt. Cook (120 km extra) en een bezoek aan het voormalige goudzoekersstadje Arrowtown.

Overnachting: 3 overnachtingen: Swiss-Belresort

Dag 4: Queenstown.

Vandaag is een excursie gepland vanuit Queenstown naar Milford Sound in het Fiordland National Park. Per boot kunt u deze schitterende fjord bewonderen.

Dag 5: Queenstown.

Met de fiets leert u vandaag het wijngebied rond Queenstown beter kennen. U bezoekt enkele wijnhuizen en ontdekt vele weetjes aangaande de wijnbouw. Geniet van een ontspannen dag. ’s Avonds kunt u met de kabelbaan of gondola genieten van het uitzicht over Queenstown.

Dag 6: Queenstown - Fox Glacier (ca. 330 km).

Rit van Queenstown via de Cardrona Pass naar Wanaka en verder door het Mt. Aspiring NP naar de westkust.

Overnachting: Overnachting: Heartland Hotel.

Dag 7: Fox Glacier - Hokitika (ca. 157 km).

Ontdek de fantastische westkust met het beroemde Lake Mattheson en de gletsjers Franz Josef en Fox Glacier. In de namiddag rijdt u verder langs de kust naar Hokitika.

Overnachting: Overnachting: Beachfront Hotel.

Dag 8: Hokitika - Punakaiki - Abel Tasman NP (ca. 380 km).

Van Hokitika gaat u via Greymouth (met zeeleeuwenkolonie) naar de Pancake Rocks bij Punakaiki. Hierna verder via Westport en de Buller Gorge naar het Abel Tasman National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: Abel Tasman Lodge.

Dag 9: Abel Tasman NP (L).

Ook voor niet geoefende kajakkers is de kajaktour in het Abel Tasman National Park een prachtige ervaring. Met wat geluk ziet u pinguïns, dolfijnen en zeehonden. Als alternatief kunt u ook een wandeling maken in het park.

Dag 10: Abel Tasman NP - Picton (ca. 168 km).

Vertrek richting Picton. Onderweg kunt u een stop maken in het mooie Nelson (onze tip: bezoek aan het WOW-museum) en Pelorus Bridge. Aankomst in de namiddag in Picton.

Overnachting: 2 overnachtingen: The Gables B&B.

Dag 11: Marlborough Sounds (O/L).

Ontdek de prachtige Marlborough Sounds tijdens een boottocht en wandeling over de beroemde Queen Charlotte Track.

Dag 12: Picton - Wellington (O).

U levert uw huurauto in voor u de ferry neemt. De overtocht over Cook Strait en door de schilderachtige Marlborough Sounds is een van de mooiste overtochten ter wereld. Wanneer u op het Noordereiland aankomt, haalt u uw nieuwe huurauto op. In de namiddag heeft u tijd om het Te Papa museum in Wellington te bezoeken.

Overnachting: Overnachting: Travelodge Wellington.

Dag 13: Wellington - Napier (ca. 327 km).

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland ruilt u in voor een rit naar het wijngebied Hawkes Bay en de art deco stad Napier. Geniet van het milde klimaat en het flaneren langs de promenade en de stad.

Overnachting: 2 overnachtingen: Ashcroft Gardens B&B.

Dag 14: Napier (O).

Vandaag kunt u wijn proeven op een unieke en actieve manier. Takaro Trails voorziet u van een fiets, helm, drinkfles en brengt u naar de start van uw wijnroute. U kunt kiezen tussen 2 routes. Onze tip: lunchen in Te Awa wijngoed.

Dag 15: Napier - Whakatane (ca. 386 km) (O).

Tijdens de rit naar Whakatane komt u door het ongerepte en weinig bezochte Te Urewera National Park. Plan een vroege start zodat u er even kan pauzeren voor sightseeing en korte wandelingen.

Overnachting: 2 overnachtingen: Awa Motel

Dag 16: Moutohora (Whale) Island.

Vandaag maakt u een trip naar Moutohora Island voor de kust. Dit is een van Nieuw-Zeelands meest afgeschermde wildreservaten.

Dag 17: Whakatane - Rotorua (ca. 86 km) (D).

Rit naar Rotorua, waar u het Maori dorp Mitai bezoekt. Na een traditionele begroeting volgt een introductie in de mythologie van de inheemse bevolking en een typische Hangi maaltijd, waarbij de maaltijd bereid wordt in een oven onder de grond.

Overnachting: 2 overnachtingen: Distinction Rotorua

Dag 18: Rotorua.

In de ochtend verkent u met een 4WD-voertuig Mt. Tarawera, waar u een prachtige wandeling kunt maken bij de krater. In de namiddag bent u vrij.

Dag 19: Rotorua - Auckland (ca. 333 km).

Vandaag maakt u eerst een korte omweg naar Waitomo. Er staat een 3-uur durende Black Water Rafting op het programma. Bewonder de unieke grotten in combinatie met een avontuurlijke rafting. Nadien rijdt u door naar Auckland.

Overnachting: 2 overnachtingen: The Great Ponsonby Hotel.

Dag 20: Auckland (O).

Net na de lunch (niet inbegrepen) neemt u deel aan een citytour. Later in de middag bezoekt u de Waitakere Ranges. Leer meer over de natuur en Maori Carving.

Dag 21: vertrek of verlenging Bay of Islands (ca. 228 km).

Inleveren van de huurauto en vertrek of voortzetting van uw rondreis in de Bay of Islands. Onderweg raden we een stop aan bij de Jan-van-Genten kolonie in Muriwai.

Overnachting: 3 overnachtingen: Copthorne Resort

Dag 22: Bay of Islands.

Op het programma staat een boottocht naar Bay of Islands. De schilderachtige Bay of Islands biedt met een zacht klimaat tal van mogelijkheden.

Dag 23: Bay of Islands (L).

Uw avontuur in Nieuw-Zeeland eindigt met de R. Tucker Thompson. Met deze zeilboot, tevens ook een Nieuw-Zeelandse leerschool, beleeft u een laatste hoogtepunt. Een bijzondere manier om de Bay of Islands een laatste keer te bewonderen.

Dag 24: Bay of Islands - Auckland (228 km).

Terugrit naar Auckland. Inleveren van de huurauto en terugvlucht.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

63392

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachting zoals vermeld o.a. in B&B’s, lodges of hotels, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D:diner), 21/24 dagen huurauto van Budget Rent A Car volgens geboekte categorie incl. belastingen, CDW verzekering zonder eigen risico, GPS-systeem, ongelimiteerde kilometers, ferry Wellington-Picton (enkel voor personen), uitgebreide informatie (in het Engels) en kaartmateriaal ter plaatse. Inbegrepen excursies: Milford Sound, Skyline Gondola, Boutique Wine Tour, kajaktour, Queen Charlotte Track, Takaro Trails fietstour, White Island Expedition, Mount Tarawera, Mitai Maori, Black Labyrinth Rafting, tour in Auckland. Bij 24-daagse rondreis tevens zwemmen met dolfijnen & Tucker Thompson boottocht.

Exclusief

  • maaltijden; entreegelden; benzine; borg, transfer van ferry naar huurautostation; borg en vlucht/ferrytoeslag NZD 51,75 voor huurauto.

Opmerking

Tijdens Kerstmis/Nieuwjaar zijn mogelijk toeslagen van toepassing.

De tour kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden.

Bij vertrekken tussen april en oktober zijn enkele excursies niet mogelijk. Er worden dan alternatieven aangeboden.