Na 10 jaar eindelijk weer terug naar Melbourne!

Nadat ik 10 jaar geleden drie maanden in Melbourne had gewerkt om aansluitend ook nog vijf maanden rond te trekken, was het zeer speciaal om weer eens terug te zijn in Melbourne. Zoveel herkenningspunten, zoveel herinneringen. Wat een geweldige stad!

In Melbourne kun je met “the Hidden Secrets” excursie, met een gids een leuke stadswandeling door de stad maken. Ondanks dat ik daar drie maanden heb gewerkt, ontdekte ik allemaal nieuwe steegjes, straatjes, hoekjes en leuke weetjes over de stad, die ik nog niet eerder had gehoord. Een leuke excursie om in een ochtend Melbourne te verkennen en vervolgens op eigen gelegenheid verder te gaan.

Phillip Island

Na ons verblijf in Melbourne zijn wij doorgereden naar Phillip Island. Phillip Island staat vooral bekend om de Penguin Parade, maar hier kun je ook een Ecoboat excursie doen. Voor de kust zijn er veel zeeleeuwen te spotten. Erg leuk om hier langs te varen. Echter kan de boottrip kan nogal “bumpy” zijn..

Na de Ecoboat excursie zijn we naar Phillip Island National Park vertrokken om de Penguin Parade te zien. Hier kun je ’s avonds vanaf drie verschillende locaties de pinguins, die op zee hun buikje hebben volgegeten, aan land zien komen. Vanaf een tribune, onder de grond of vanaf het Premium Platform. De tribune is erg massaal, dus dat raad ik niet aan. Maar wij hebben de pinguïns gespot vanaf het Premium Platform en later ook vanaf de underground. Vanaf de underground kun je van achter het glas, de pinguïns op ooghoogte langs zien lopen. De underground is erg leuk voor mensen die met kinderen reizen. Vanaf het Premium Platform lopen de pinguïns letterlijk langs het platform op nog geen meter afstand. Een zeer bijzondere ervaring.

Na de overnachting op Phillip Island zijn we richting Mornington Peninsula vertrokken. Een prachtig gebied waar je veel wijngaarden kunt bezoeken. Wij zijn onderweg gestopt bij Montalto Vineyard. Een prachtige wijngaard waar je ook heerlijk kunt lunchen en allemaal lokale producten, zoals overheerlijke zelfgemaakte olijfolie, kunt kopen. Een geweldige locatie om een tussenstop te maken. Daarna reden we door richting Flinders voor onze overnachting. Onderweg kun je nog een stop maken in de Peninsula Hot Springs.

Na een overnachting in het Flinders Hotel, zijn we doorgereden naar Sorrento, waar je met de ferry over kunt steken naar Queenscliff. Hierdoor sla je een behoorlijke omweg over via Melbourne. De ferry vertrekt elk half uur tot uur. Met een beetje geluk kun je onderweg ook nog dolfijnen spotten.

Na aankomst in Queenscliff reden wij door richting de Great Ocean Road. Vanaf Mornington Peninsula is het nog best een eindje rijden. Ik zou aanraden om onderweg nog een stop in Lorne of Apollo Bay te maken. Hierdoor is er meer tijd over om nog de Peninsula en de omgeving van Queenscliff of Geelong te ontdekken. Wij kwamen pas einde middag aan bij de Twelve Apostels. Net op tijd toen de zon (bijna) onderging, en ja, de foto’s die spreken voor zich. Een zonsondergang blijft prachtig!

Grampians National Park

Na een goede nacht en een heerlijk ontbijt in Warrnambool zijn we doorgereden naar Halls Gap, de uitvalsbasis voor het National Park, The Grampians. Dit National Park staat bekend om zijn zandstenen bergen, wilde bloemen en de vele dieren in het wild, waaronder Echidnas en Wallabies.

Vanuit Halls Gap zijn we in 1x teruggereden naar Melbourne voor onze terugvlucht naar Nederland. Maar, als je nog tijd over hebt, kun je een leuke stop onderweg maken in Ballarat. Hier kun je Sovereign Hill bezoeken; een levend museum over de goldrush.