Warrnambool

Havenstadje Warrnambool

De plaats Warrnambool heeft ca. 28.000 inwoners en ligt aan de Princes Highway op 265 km ten westen van Melbourne en nabij het westelijke einde van de Great Ocean Road. Het is een havenstadje, waar lokale vissers vandaan vertrekken om te gaan vissen in de Zuidelijke Oceaan. In Warrnambool kunt u het Flagstaff Maritime Museum bezoeken, dat de geschiedenis toont van het scheepvaart aan de zuidkust van Australië.

In het stadje Warrnambool lagen vroeger grote oceaanstomers en boten voor de walvisvangst voor anker. Vandaag de dag wordt er in elk geval niet meer op walvissen gejaagd. Die worden nu gelukkig beschermd. In de maanden mei tot oktober zoeken de bultruggen de baai op, die voor het stadje Warrnambool ligt. Vanaf een platform bij de Logan Beach is het voor bezoekers mogelijk, de verdraagzame reuzen in hun natuurlijke omgeving te bekijken.

In Warrnambool zijn fraaie parken aangelegd, die door de inwoners graag gebruikt worden voor ontspanning, joggen, straatentertainment en BBQ's.

Lake Petrobe Adventure Park

Net buitenWarnambool - aan de westzijde -ligt het Lake Petrobe Adventure Park, dat vertier biedt voor het hele gezin.

Uitgangspunt voor bezoek aan de Great Ocean Road en de Grampians

Warnambool is een wat groter plaatsje (en heeft wat meer goedkope verblijfsaccommodatie) dan in de plaatsjes langs de Great Ocean Road, zoals Lorne, Apollo Bay en Port Campbell. Bovendien ligt het plaatsje gunstig voor een bezoek aan het Grampians National Park, dat op 2½ uur rijden ligt.

Hoogtepunten van Warnambool

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Warnambool.

  • Canon Hill
  • Lake Petrobe Adventure Park

Canon Hill

Vanaf Cannon Hill heeft u een magnifiek uitzicht over de stad, de baai en de oceaan.

Lake Petrobe Adventure Park

Net buitenWarnambool - aan de westzijde -ligt het Lake Petrobe Adventure Park, dat vertier biedt voor het hele gezin.