Australian Highlights

13-daagse begeleide rondreis met hotelovernachtingen(ID: 103954)

Over de reis

Cosmopolitische steden, rood woestijnlandschap en de prachtige onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Deze trip brengt u naar enkele van de uiteenlopende hoogtepunten van Australië.

In een oogopslag

  • gevarieerde hoogtepunten van Australië
  • Engelstalige gids (Tour Director) én chauffeur
  • busreis in luxe touringcar met airco
  • overnachtingen in uitstekende eersteklasse hotels
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst Melbourne (D).

Bij aankomst in Melbourne (voor 12.00 uur) is een transfer voorzien naar uw hotel in de stad. Geniet van een welkomstreceptie en diner in The General Assembly bij South Wharf samen met uw reisgezellen en uw Tour Director.

Overnachting: 3 overnachtingen: Crowne Plaza, Melbourne.

Dag 2: Melbourne (O).

Na een stadsrondrit maakt u een begeleide wandeling door de stad waarbij u de hippe steegjes, indrukwekkende arcades, leuke cafés en fascinerende straatkunst ontdekt. Rest van de dag vrij. Optioneel kunt u een excursie maken naar Phillip Island met de befaamde Penguin Parade.

Overnachting:

Dag 3: Melbourne (O).

Vrije dag om de stad verder te verkennen. Optioneel kunt u een excursie maken naar de Great Ocean Road, een van de meest panoramische routes van Australië met de bekende Twelve Apostles. Of geniet van de lokale gastronomie in het uitgebreide en uitstekende restaurantaanbod.

Dag 4: Melbourne - Alice Springs (O/D).

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Alice Springs. Bij aankomst bezoek aan School of the Air, van waaruit de kinderen op outback stations les krijgen. Bij de Royal Flying Doctors krijgt u een kijkje in de werking van deze organisatie. 's Avonds geniet u bij de Falzon familie van een uitstekende BBQ. Aansluitend delen ze hun passie voor ecologie, astronomie en cultuur.

Overnachting: Overnachting: Mercure Alice Springs Resort, Alice Springs.

Dag 5: Alice Springs - Ayers Rock (O).

U reist door de West MacDonnell en James Ranges. Onderweg stop met zicht op Mt. Conner voor u aankomt in Ayers Rock. Vrije namiddag waarbij u gebruik kunt maken van de resort faciliteiten. Bij zonsondergang geniet u samen van de kleurschakeringen over Uluru bij een glaasje wijn met hapjes.

Overnachting: 2 overnachtingen: Desert Gardens Hotel, Ayers Rock.

Dag 6: Uluru & Kata Tjuta (O).

Vroeg uit de veren voor de zonsopgang over Ayers Rock. Tijdens een trip rond de voet van de monoliet leert u meer over de Anangu Aboriginal mensen en ziet u hun rotskunst. Door de woestijnvlakte reist u naar Kata Tjuta (Olgas) waar u een wandeling maakt in Walpa Gorge. Na de zonsondergang bij Kata Tjuta met een glas bubbels, keert u terug naar uw hotel.

Dag 7: Ayers Rock - Cairns (O).

Een vroege start om de kunstinstallatie Field of Light te verkennen. Wandel tussen de 50.000 oplichtende sfeerlampen en geniet vanop een zandduin van de zonsopgang over Uluru. Een Aboriginal artiest leert u meer over de lokale Aboriginal kunst en de betekenis er van. U mag uw eigen schilderkunst uitproberen en uw creatie meenemen als herinnering. Na de middag vliegt u van Ayers Rock naar het tropische Cairns. Bij aankomst transfer naar uw hotel.

Overnachting: 3 overnachtingen: Shangri-La, Cairns.

Dag 8: Cairns (O).

Vrije dag. Optioneel kunt u een excursie maken naar het Daintree National Park, naar Kuranda of een bezoek brengen aan het Tjapukai Aboriginal Cultural Park.

Overnachting:

Dag 9: Cairns - Great Barrier Reef (O/L/D).

Aan boord van een snelle catamaran vaart u naar het Great Barrier Reef. U kunt de onderwaterwereld vanuit een semi-duikboot ontdekken. Maar vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om te snorkelen. Een lekker tropisch lunchbuffet wordt aan boord geserveerd. U sluit de dag af met een diner in een restaurant met zicht op de Cairns Waterfront.

Overnachting:

Dag 10: Cairns - Sydney (O).

Transfer naar de luchthaven van Cairns en vlucht naar Sydney. Bij aankomst transfer naar uw hotel en vrije avond.

Overnachting: 3 overnachtingen: InterContinental Sydney, Sydney.

Dag 11: Sydney (O/L).

U verkent de oostelijke buitenwijken van de stad, met het bekende Bondi Beach alvorens u een begeleid bezoek brengt aan het iconische Sydney Opera House. Tussen de middag geniet u van de lunch tijdens een boottocht in de haven. Rest van de dag vrij.

Overnachting:

Dag 12: Sydney (O/D).

Vrije dag. Optioneel kunt u een excursie maken naar het Blue Mountains National Park. Of waagt u zich liever aan de beklimming van de Harbour Bridge? U sluit de dag af met een afscheidsdiner met uw reisgezellen en uw Tour Director in een restaurant bij het water.

Dag 13: Sydney vertrek (O).

Uw trip eindigt na het ontbijt met transfer naar de luchthaven van Sydney voor uw terugvlucht of individuele voortzetting van uw reis.

Overnachting:

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

103954

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour volgens programma in een luxe touringcar, vermelde accommodatie, bagageafhandeling, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), ervaren Engelstalige reisleiding, excursies en bezoeken volgens programma, entreegelden voor nationale parken, kaart van Australië, luchthaventransfer bij vertrek in Sydney (dag 13).

Exclusief

  • drankjes, niet vermelde maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven, optionele excursies, internationale en binnenlandse vluchten.

Opmerking

Graag verzorgen wij naar wens ook uw internationale en binnenlandse vluchten, stopover onderweg alsmede verlengingsnachten.