Great Southern Touring Route

6-daagse autorondreis van/naar Melbourne(ID: 101993)

Over de reis

De diverse ´Great Southern Touring Route´ brengt u naar de mooiste regio’s in Victoria. De Great Ocean Road is een van de meest geliefde kustwegen van Australië en passeert langs legendarische surfplaatsen, geliefde vakantieoorden en pittoreske kuststadjes om ten slotte aan te komen bij de indrukwekkende Twelve Apostles. In het Otway National Park kunt u de watervallen en het dichtbegroeide regenwoud bewonderen en in de Grampians geniet u van spectaculaire uitzichten. De reis eindigt in het goudzoekersstadje Ballarat, waar u veel bijleert over de geschiedenis.

In een oogopslag

  • 6-daagse autorondreis van/naar Melbourne
  • bijzondere verblijven
  • combineerbaar met de Sydney to Melbourne Drive of de Melbourne Adelaide Touring Route
  • hoogtepunten: Great Ocean Road, Grampians

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Melbourne - Apollo Bay (ca. 180 km).

Ophalen van de huurauto bij het verhuurdepot en rit tot Geelong. Een korte wandeling bij de haven en een bezoek aan het Wool Museum zijn zeker de moeite waard. Of bezoek de wijngaarden in Bellarine Peninsula. Verder naar Torquay, de surfstad en poort naar de wereldberoemde Great Ocean Road. Oeroude Norfolk-ceders omzomen het strandpark van Lorne, een geliefde badplaats.

Overnachting: Overnachting: Captain’s at the Bay.

Dag 2: Apollo Bay - Port Fairy (ca. 190 km).

Bij Apollo Bay slingert de weg door de Otway Ranges. Hier voeren de 600 m lange bruggen van de Otway Fly Tree Top Walk (optioneel) door de kruinen van het regenwoud, met zijn oeroude met mos bedekte eucalyptusreuzen. In het Port Campbell National Park bevinden zich de Twelve Apostles, na Ayers Rock het bekendste monument van Australië. Tot 65 m hoog reiken de kalksteenrotsen uit de woelige zee omhoog. Spectaculair is de 15-minuten durende helikoptervlucht over de rotsen (optioneel)! Vervolgens via Warrnambool naar het historische kustoord Port Fairy.

Overnachting: Overnachting: Merrijig Inn.

Dag 3: Port Fairy - Halls Gap (ca. 170 km) (O).

Voor u de kust verlaat, loont het de moeite even te stoppen bij Tower Hill Wildlife Reserve. In de krater van de uitgedoofde vulkaan ziet u inheemse koala’s, emoes, kangoeroes en vele vogels. In het centrum Worn Gundidj leert u meer over de geschiedenis van de Aboriginals. Er zijn meerdere wandelingen mogelijk. Aansluitend gaat u verder via Penshurst en Dunkeld naar het Grampians National Park.

Overnachting: 2 overnachtingen: DULC Holiday Cabins.

Dag 4: Grampians National Park.

Vandaag ontdekt u het Grampians National Park tijdens een wandeling naar de Pinnacle (rotspunt) of op de Grampians Peak Trail. Het grandioze berglandschap lijkt op een reusachtige botanische tuin, in de schemering grazen kangoeroes. Koorie Aboriginals versierden grotten en overhangende rotsen met schilderingen. Meer dan 4.000 rotstekeningen werden tot op heden ontdekt.

Dag 5: Halls Gap - Ballarat (ca. 145 km).

Vandaag rijdt u verder naar Ballarat. Hier kunt u in Australiës meest gerenommeerde openluchtmuseum, Sovereign Hill, een reis door de tijd maken naar de 19de eeuw (optioneel, dagelijks open 10.00-17.00 uur). Een straat, winkeltjes, hotels en een school zijn ingericht in de stijl van de 19de eeuw. Amateur-acteurs ensceneren de tijd van de gold rush, toen duizenden avonturiers van Ballarat een ware metropool maakten. Uw gerenoveerde accommodatie dateert uit deze tijd.

Overnachting: Overnachting: Craig’s Royal Hotel.

Dag 6: Ballarat - Melbourne (ca. 116 km).

In de ochtend heeft u nog tijd om Ballarat verder te bezichtigen of Daylesford te bezoeken. Aansluitend rit terug naar Melbourne. De reis eindigt met het inleveren van uw huurauto.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

101993

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt), AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, lokale belasting, voertuigverzekering zonder eigen risico.

Exclusief

  • brandstof, tolgelden, overige maaltijden, entreegelden, optionele excursies.

Opmerking

Beste reistijd: september-april. 3 personen gedeeltelijk in 2 kamers. 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers. Bij DULC Holiday Cabins zijn er tijdens feestdagen of schoolvakanties een minimum aantal nachten vereist. Op feestdagen, tijdens evenementen of schoolvakanties vragen sommige hotels een toeslag en/of een langer minimumverblijf. Het reisschema en de prijs worden overeenkomstig aangepast.

Mogelijke accommodaties tijdens uw reis via de Great Southern Touring Route

Oscars Waterfront Boutique Hotel | rondreis Australië

Oscars Waterfront Boutique Hotel

Oscars Waterfront Boutique Hotel is gebouwd in Frans-Provençaalse stijl. Klik hier voor meer informatie.

DULC Holiday Cabins | rondreis Australië

DULC Halls Gap Holiday Cabins

Overnachting Dulc Halls Gap Holiday Cabins? Boek uw accommodatie in Australië bij Pacific Island Travel