Merel vertelt in 6 redenen waarom Tasmanië de moeite waard is!

Daarom naar Tasmanië!

Slechts 4% van de toeristen die naar Australië komen bezoeken Tasmanië. Waarom zo weinig, denk ik dan? Ik heb 3 weken door Tasmanië gereisd en zou een bezoek zeker aanraden. In 6 redenen vertel ik waarom het echt de moeite waard is om dit grootste eiland van Australië zeker te bezoeken.

1. Korte afstanden

U denkt misschien: “Ik ben al op een eiland (Australië) waarop veel te zien is, waarom zou ik dan een ander eiland bezoeken?” U kunt het ook anders zien. Het is slechts een vlucht van 1 uur en 20 minuten vanaf Melbourne en 1 uur en 55 minuten vanaf Sydney naar Tasmanië. Dat is minder lang vliegen dan naar bijvoorbeeld Alice Springs. In Tasmanië zijn bovendien de afstanden relatief klein tussen de bezienswaardigheden (hierdoor kun je dus meer zien in kortere tijd), zeker voor Australische begrippen. Tasmanië is twee keer zo groot als België, een mooi grootte dus om op uw gemak te verkennen.

2. Prachtige afwisselende natuur

Van het prachtige turquoise Wineglass Bay, tot de rode rotsen van de Bay of Fires en het regenwoud rondom de Gordon River; Tasmanië is een spectaculair en afwisselend natuurparadijs. Het eiland word ook wel een mix tussen Nieuw Zeeland en Australië genoemd, waarbij het de stranden van Australië en de ruige natuur van Nieuw Zeeland heeft. Ik heb veel plekken op de wereld mogen bezoeken, maar de ruige natuur van het Cradle Mountain National Park valt met niets te vergelijken en is een must see. Verder kan ik de wandelingen naar South Cape Bay en Cape Huay aanraden.

3. Heerlijk eten en drinken

Tasmanië staat bekend om zijn heerlijke verse producten: van vers fruit en kaas tot oesters, gerookte zalm en honing. Op de gezellige Salamanca markt in Hobart kunt u deze producten proberen. Bruny Island en het Cradle to Coast Tasting Trail zijn andere smaak sensaties. Verder zijn fruit stalletjes langs de weg een lekkere tussenstop. Tasmanië heeft daarnaast een geweldige selectie aan lokale dranken. U kunt genieten van een heerlijk glas wijn uit de Tamar Valley, een verfrissende cider (de bijnaam van Tasmanië is immers het appel eiland) en mocht u iets sterkers wensen, dan is er de whisky van bijvoorbeeld Sullivan’s Cove.

4. Unieke dieren

De Tasmaanse duivel is de bekendste diersoort uit Tasmanië en er word hard gewerkt om deze te behouden. Het Bonorong Wildlife Sanctuary is een goede plek om deze soort te zien. In Stanley kunt u ‘s avonds de kleinste pinguïn soort ter wereld aan wal zien komen. Verder heeft u overal grote kans om kangaroo’s en wallabies tegen te komen. Op verschillende plekken kunt u bovendien vogelbekdieren in het wild spotten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit een unieke belevenis is. Vermijd vanwege alle dieren dan ook het rijden in het donker. Het krioelt letterlijk dan van de dieren op de weg. Grote kans dat u er één aanrijd.

5. MONA

De bekendste bezienswaardigheid van de hoofdstad Hobart, is het Museum of Old and New Art, het grootste privé museum van Australië. Naast de hoogte en diepte punten van de privé collectie van David Walsh (zijn eigen woorden), vind u hier tijdelijke exposities, een wijnhuis, bierbrouwerij, restaurants en accommodatie. U kunt vanaf Hobart de ferry nemen naar deze unieke ervaring.

6. Bijzondere geschiedenis

Tasmanië heeft één van de best bewaarde strafkolonies in Australië: Port Arthur. Een bezoek geeft een sober maar interessant inzicht in het leven van de meest beruchte Britse criminelen. U komt in Tasmanië ook de Nederlandse geschiedenis tegen en die van Abel Tasman, bijvoorbeeld in namen zoals Heemskirk en Zeehan.

Als u op zoek bent naar een geweldige belevenis dan is Tasmanië de plek om heen te gaan. Dit zijn zes reden die mij het meest hebben aangesproken maar er zijn nog talloze andere redenen waarom Tasmanië zo ongelooflijk mooi is. Ik hoop dat u Tasmanië de kans geef om u door deze en tal van andere redenen te laten betoveren!