Stanley

Badplaatsje aan de noordwestkust van Tasmanië

Aan de noordwestkust van Tasmanië ligt het badplaatsje Stanley. Bekijk de zeehonden en de dwergpinguïns rond de haven. Stanley is een levendig plaatsje met hotels, restaurants en winkels. Midden in het stadje ligt de vreemde tafelberg - genaamd "The Nut". De berg heeft de bijnaam "Ayers Rock on the Beach". U kunt met een kabelbaantje omhoog en heeft hiervandaan een prachtig uitzicht over het kustgebergte van het Rocky Cape National Park.

Hoogtepunten van Stanley

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Stanley.

Rocky Cape National Park

Het Rocky Cape NP ligt aan de noordwestkust van Tasmanië - ongeveer 28 km oostelijk van Stanley. Het park heeft een oppervlakte van 30,64 km² en is opgericht in 1967. Het park bestaat uit een enkele kilometers brede kuststrook, die loopt van Rocky Cape in het Noordwesten, tot aan voorbij Sisters Beach in het zuidoosten. De strook bestaat uit zand en rotsstrandjes direct langs de kust met tot ongeveer 300 meter hoge heuvels in het achterland. De rotsen langs de kust zijn grillig gevormd door eeuwenlange erosie. Op sommige plaatsen zijn hierdoor natuurlijke grotten ontstaan. Hoewel kustplaatsje Sisters Beach helemaal omsloten is door het park, maakt het hier geen deel van uit.

Het park is voornamelijk geschikt voor dagrecreatie en er zijn geen kampeermogelijkheden. Een bescheiden overnach-tingsmogelijkheid is te Sisters Beach en Boat Harbour ten oosten van het park, terwijl westelijk buiten het park enige campings te vinden zijn. Het park bevat aboriginal nederzettingen, onder meer in grotten van 8000 jaar oud. Men kan zwemmen, vissen en de kusten verkennen en er worden wandelingen georganiseerd vanaf minder dan 20 minuten tot een hele dag waarbij onder meer scheeps-wrakken en eigenaardige rotsformaties bezien kunnen worden.