Maria Island Walk

(ID: 39939)

Over de reis

Maria Island ligt voor de oostkust van Tasmanië en ligt op slechts 90 minuten rijden van Hobart. Het eiland is een nationaal park en vormt de thuishaven voor een verscheidenheid aan dieren zoals wallabies, wombats, kangoeroes, pinguïns, met uitsterven bedreigde vogels en de Cape Barren ganzen, de meest zeldzame gans ter wereld. Naast spectaculaire landschappen en zeldzame dieren treft u ook talrijke getuigenissen aan uit de geschiedenis.

In een oogopslag

  • 4 dagen wandelen van/naar Hobart
  • in kleine wandelgroep met max. 10 pers. en gidsen
  • hoogtepunten: geschiedenis, spectaculaire landschappen, wombats en kangoeroes
Vanaf € 1.911 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Hobart - Casuarina Beach Camp (4-8 km) (L/D), start om 07.30 u.

Rit naar de oostkust van Tasmanië. U reist naar Maria Island per catamaran. Namiddag ter vrije besteding. Wandel door de bossen, bijv. naar Haunted Bay, en maak kennis met de eerste dieren. Voor het diner kunt u nog verfrissing en ontspanning zoeken in een beschutte baai. Geniet van de Tasmaanse wijn en vers eten bij kaarslicht.

Overnachting: 2 overnachtingen: Camping.

Dag 2: Reidle Bay - White Gums Camp (13 km) (O/L/D).

Vandaag brengt de wandeling u van Reidle Bay langs de landtong van Maria Island naar Shoal Bay. U ontdekt vijf fantastische stranden en hoort verhalen over de eilandbewoners. U bezoekt de gevangenis bij Point Lesueur en bezoekt bij Bloodstone Point een plek waar Aboriginals oker hebben opgegraven. In het volgende camp, het White Gums Camp, kunt u zich volledig ontspannen bij het geluid van de vogels en een glas wijn voordat het diner opgediend wordt. Geniet van de zonsondergang over het adembenemende Four Mile Beach.

Dag 3: White Gums Camp - Bernacchi House (9-17 km) (O/L/D).

Wandeling door groene bossen naar het binnenland van het eiland, naar Hopgrounds Beach en de Painted Cliffs of verder naar de 709 m hoge top van Mount Maria vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft. Optioneel kunt u de top van Bishop and Clerk verkennen, waar u een prachtig panorama heeft op de zee en de kust. Geniet van een uitgebreid diner in een historisch koloniaal gebouw op Maria Island.

Overnachting: Overnachting: historisch koloniaal gebouw.

Dag 4: Darlington - Hobart (4 km) (O/L), einde om 17.00 u.

Ontdek de strafkolonie en industriële ruïnes van Darlington (UNESCO Werelderfgoed). Door eucalyptuswouden trekt u verder naar de bijzondere fossielen van Fossil Bay. Tijdens de lunch met champagne kunt u genieten van het prachtige uitzicht op Freycinet Peninsula. Vervolgens keert u per boot en bus terug naar Hobart, naar de stad of de luchthaven voor uw aansluitende vlucht vanaf 18.00 u.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

39939

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • wandelreis met Engelstalige begeleiding, transfers, overnachtingen in tweepersoonscabins met houten vloer en matrassen, slaapzak en hoofdkussen, gemeenschappelijke sanitaire faciliteiten en composttoilet evenals een- of tweepersoonskamer in Bernacchi House, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), rugzak, hoofdlamp en regenjas, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Op het eiland is er geen stroomvoorziening of gsm-ontvangst.

Wij raden een rugzak aan om te wandelen (max. 8 kg)! Uw hoofdbagage kunt u in Hobart in bewaring geven.

Tussen juni en augustus is ook een 3-daagse tour te boeken.