Tasmanië anders

9-daagse autorondreis van Hobart naar Devonport of Launceston (ID: 90639)

Over de reis

Een autorondreis weg van de toeristische wegen! U overnacht hierbij voornamelijk in leuke accommodaties waar u telkens 2 nachten verblijft. Op deze manier heeft u voldoende tijd om de ongerepte natuur, charmante stadjes, heerlijke gerechten, lokale wijnen en vriendelijke ´Tazzies´ te leren kennen.

In een oogopslag

  • 9-daagse autorondreis van Hobart naar Devonport of Launceston
  • meeste overnachtingen in een Bed & Breakfast
  • hoogtepunten: o.a. Freycinet National Park, Cradle Mountain National Park, Tarkine Rainforest
Vanaf € 1.264 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Hobart - Bicheno (ca. 210 km).

Aankomst op de luchthaven van Hobart en ophalen van uw huurauto. Begeleid bezoek aan het Bonorong Wildlife Sanctuary* nabij het historische Richmond. U kunt er o.a. de zeldzame Tasmaanse duivel zien. Langs de mooie oostkust geniet u nadien van een mooi uitzicht op Maria Island. Verder via Swansea naar Bicheno. *Afhankelijk van de aankomsttijd in Hobart of als Bonorong Wildlife Sanctuary niet kan worden geboekt, wordt Trowunna Wildlife Sanctuary als alternatief bezocht op weg naar Mountain Valley (dag 5).

Overnachting: 2 overnachtingen: Sandpiper Ocean Cottages.

Dag 2: Wineglass Bay Cruise, Freycinet National Park (O/L).

Bezoek aan de Freycinet Peninsula. Tijdens een boottocht naar de prachtige Wineglass Bay kunt u steeds blijven genieten van het uitzicht. Zodra de boot is geankerd wordt u verwend met een Tasmaanse buffetlunch. De tour eindigt na de lunch. De rest van de dag bent u vrij.

Dag 3: Bicheno - Beauty Point (ca. 215 km) (O).

Via Campbell Town en Launceston rijdt u vandaag naar het noorden. Uw bestemming is Beauty Point. U heeft er een schitterend uitzicht op de Tamar River.

Overnachting: 2 overnachtingen: Beauty Point Cottages.

Dag 4: Beauty Point (O)

Vrije dag naar keuze in te vullen. Maak een boottocht op de Tamar River (optioneel) of bezoek een wijndomein in de Tamar Valley. Als alternatief kunt u ook het Narawntapau National Park bezoeken, bekend om de vele dieren en vogels. Het park wordt zelfs de ´Serengeti van Tasmanië´ genoemd.

Dag 5: Beauty Point - Mountain Valley (ca. 160 km) (O).

Voorbij Devonport rijdt u verder naar Ulverstone, een kustdorp aan de Bass Straight. Hier draait u het binnenland in via Nietta en de indrukwekkende Leven Canyon richting Loongana. Met wat geluk ziet u hier in het afgelegen Noordwest-Tasmanië de Tasmaanse duivel of de platypus in hun natuurlijke omgeving.

Overnachting: 2 overnachtingen: Mountain Valley Retreat.

Dag 6: Cradle Mountain National Park (ca. 150 km) (O).

Vandaag bezoekt u het bekendste nationaal park van Tasmanië, het Cradle Mountain National Park. Afstand is ca. 1 u. De wandeling van 2 u. rond Lake Dove is heel populair en aldus een aanrader. Minder bekend, doch zeker niet minder mooi is de wat langere Crater Lake Walk.

Dag 7: Mountain Valley - Stanley (ca. 155 km) (O).

Terugkeer naar Ulverstone en verder langs de kust via Burnie naar het historische vissersdorpje Stanley. Hier ademt u de zuiverste lucht van het zuidelijke halfrond in. U kunt er genieten van verse zeevruchten. Uniek is het uitzicht op The Nut, een uitgebluste vulkaan.

Overnachting: 2 overnachtingen: Seaview Inn.

Dag 8: Arthur River Cruise (ca. 165 km) (L).

Op een goed uur rijden van Stanley start om 10.00 u. uw Arthur River Cruise. U kunt er zee-adelaars en de platypus observeren evenals een begeleide wandeling maken in de ongerepte wildernis van het het Tarkine Rainforest, de laatste ongerepte wildernis van Tasmanië.

Dag 9: Stanley - Devonport (ca. 130 km) of Launceston (ca. 230 km).

Terugkeer naar Devonport of Launceston waar uw reis eindigt met het inleveren van de huurauto op de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

90639

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch), Avis huurauto categorie K (Intermediate SUV) incl. ongelimiteerd aantal km en voertuigverzekering zonder eigen risico, boottocht Wineglass Bay en Arthur River Cruise, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, entreegelden, optionele excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

Overnachting 4 personen samen delen 1 huurauto + overnachten in 2 tweepersoonskamers of appartementen met 2 slaapkamers.

Beste reistijd: oktober-maart. Vooral tijdens de kerstperiode moet vaak naar alternatieve accommodaties worden overgestapt.

Leuke excursies om tijdens deze reis te ondernemen

City Tour Hobart

City Tour Hobart

Ontdek Hobart met deze 3 uur durende tour door het centrum. Klik hier voor meer informatie.

Bruny Island Cruise | excursies Australië

Bruny Island Cruise

Cruise naar ruig Bruny Island

Aanschouw tijdens deze dagexcursie de hoogste Australische kliffen en de spectaculaire rotsen en grotten van Tasmanië.

Maria Island Australië

Maria Island Walk

4-daagse begeleide wandeltocht van/naar Hobart al vanaf € 1.539 p.p.

Verken het eiland bij Tasmanië met een gids, het eiland is een nationaal park en vormt de thuishaven voor een verscheidenheid aan dieren. Overnachting in permanente tenten of cabins op de route en de maaltijden zijn in de tour inbegrepen.