Iconic Tasmania, Wildlife & Wilderness Encounter

8 dagen van/tot Hobart in kleine groep(ID: 156894)

Over de reis

Deze 8-daagse begeleide trip in kleine groep en met Engelstalige gids is uiterst geschikt voor mensen die kennis wensen te maken met de verscheidenheid van de Tasmaanse dierenwereld. Tevens ontdekt u de ruige wildernis, de unieke fauna, de fascinerende geschiedenis en de warme gastvrijheid.

In een oogopslag

  • in kleine groep met max. 12 pers.
  • incl. veel maaltijden en entreegelden nationale parken
  • Cradle Mountain NP, Freycinet National Park, Maria Island
Vanaf € -1 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst Hobart.

Bij aankomst in Hobart, de hoofdstad van de staat Tasmanië, is voor u een transfer voorzien naar uw accommodatie. Ontdek de stad op eigen houtje. Keuvel op de legendarische Salamanca Market bij de mooie historische waterfront. Of trek met de ferry naar het befaamde MONA (Museum of Old and New Art), één van de meest unieke en controversiële musea ter wereld.

Overnachting: 2 overnachtingen: Hotel Grand Chancellor (mountain view room) of gelijkwaardig.

Dag 2: Tasman Peninsula (O/L).

Het Tasmaanse schiereiland met de historische site Port Arthur, vormt een bijzondere bestemming. In de voormalige strafkolonie in Port Arthur wordt het verleden door uw gids terug tot leven gewekt. U ontdekt de ruige kustlijn van het schiereiland met zijn typerende geologische kenmerken. Na de lunch maakt u kennis met de bijzondere Tasmaanse Duivel. Aansluitend terugkeer naar Hobart.

Dag 3: Hobart - Freycinet National Park (O/L).

Op weg naar de oostkust maakt u een korte stop in het historische dorp Richmond waar u de nostalgie van de koloniale tijd kan opsnuiven. Geniet van de panoramische rit langs de oostkust naar het Freycinet schiereiland. Het gebied wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke schoonheid, ongerepte witte zandstranden en granieten kusten. Volg het wandelpad naar het befaamde uitkijkpunt over Wineglass Bay. Een kortere wandeling naar de Cape Tourville vuurtoren behoort ook tot de mogelijkheden.

Overnachting: Overnachting: Freycinet Lodge (one bedroom cabin) of gelijkwaardig.

Dag 4: Freycinet NP - Launceston - Cradle Mountain National Park (O/L).

U laat de oostkust achter u en reist naar Launceston, de grootste stad in het noorden van Tasmanië. Ontdek Cataract Gorge waar de South Esk River zich een weg baant tussen de steile rotskliffen. U reist verder naar Latrobe met de mogelijkheid er het vogelbekdier te spotten in zijn natuurlijk omgeving. Uw bestemming voor vandaag is het Cradle Mountain National Park dat behoort tot het Unesco Natuurwerelderfgoed. Na een introductie over het fascinerende alpine landschap kunt u ontspannen bij de harmonieuze geluiden van deze echte wildernis.

Overnachting: 2 overnachtingen: Cradle Mountain Hotel (king deluxe room) of gelijkwaardig.

Dag 5: Cradle Mountain & Dove Lake (O/L).

De opvallende top van Cradle Mountain staat internationaal symbool voor de rijke natuur van Tasmanië. Naast kloven, ravijnen en wilde heidelanden maken ook de spectaculaire 2 hoogste bergtoppen van het eiland deel uit van het 1262 km² Cradle Mountain-Lake St Clair NP. Geniet van een wandeling waarbij u wegwijs wordt gemaakt in de plantenwereld van het nationale park met Tasmaans regenwoud en de inheemse Pandani. Scherp uw zintuigen om de bijzondere vogels waar te nemen en te horen. Verder heeft u ook kans om echidna's, vogelbekdieren en quolls te spotten. 's Avonds heeft u de mogelijkheid om met uw gids in het donker op zoek te gaan naar de nachtelijk actieve dieren.

Dag 6: Cradle Mountain - Central Highlands (O/L/D).

U laat het Cradle Mountain National Park achter u en reist door naar de "Central Highlands" van Tasmanië, ook wel het hart van Tasmanië genoemd. In deze alpine omgeving is de lucht opmerkelijk zuiver en de rust inspirerend. In de namiddag kunt u de geschiedenis van Lake Ada ontdekken en genieten van het ruige maar unieke landschap. Bij zonsondergang maakt u kans om wombats, wallabies en possums te zien. Met wat geluk ontmoet u ook quolls en de Tasmaanse Duivel in hun natuurlijke omgeving.

Overnachting: Overnachting: Thousand Lakes Lodge (lodge king premium room) of gelijkwaardig.

Dag 7: Central Highlands - Mount Field NP - Hobart (O/L).

Uw gids begeleidt u naar het oudste nationale park van Tasmanië, nl. naar het Mount Field National Park. Laat u fascineren door de rijke wildernis van gematigd eucalyptus regenwoud tot alpine heide. Met wat geluk spot u enkele van de 12 bedreigde Tasmaanse vogelsoorten. Na de lunch gaat u op zoek naar het vogelbekdier, een iconisch symbool van Australië. Aansluitend gaat het naar Hobart.

Overnachting: Overnachting: Hotel Grand Chancellor (mountain view room) of gelijkwaardig.

Dag 8: Hobart - Maria Island - Hobart (O/L).

U reist naar het kustplaatsje Triabunna waar u inscheept voor de ferry tocht over de Mercury Passage naar Maria Island. Dit unieke nationale park herbergt historische ruïnes, uitstrekte baaien, ruige kliffen en indrukwekkende pieken. In dit eilandreservaat vinden tal van inheemse dieren hun thuishaven. In de namiddag keert u terug naar het vasteland en reist u langs de oostkust terug naar Hobart.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

156894

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour volgens programma in comfortabele minibus, overnachtingen in uitstekende accommodatie, deskundige Engelstalige gids/chauffeur, maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), excursies en bezoeken volgens programma, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, optionele bezoeken en excursies, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Tegen toeslag ook mogelijk om deze tour te boeken als een privétour.

Kortere tour varianten mogelijk.

Graag verzorgen wij naar wens ook uw internationale en binnenlandse vluchten, stopovers en verlengingsnachten.