Bruny Island te voet ontdekken

(ID: 77573)

Over de reis

Bruny Island ligt op 45 minuten varen ten zuiden van Hobart. Met een adembenemend kustlandschap behoort het eiland tot de laatste geheimen van Tasmanië. Geniet van 3 volle dagen op Bruny Island, een mix van wandelen, ontspannen en lekker eten.

In een oogopslag

  • 3-daagse wandelreis van/naar Hobart
  • in kleine groep met max. 8 pers. & 2 gidsen
  • hoogtepunten: spectaculaire landschappen & culinaire ervaringen met lokale producten
Vanaf € 1.412 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Hobart - Bruny Island (14 km) (L/D), start om 07.30 u.

U ontmoet uw gids in de haven van Hobart en begint uw reis per boot langs de kust, zuidwaarts naar het noorden van Bruny Island. De dagwandeling brengt u langs de oostkust van Bruny Island naar het spectaculaire Cape Queen Elizabeth en terug. Geniet van het fantastische, afgelegen kustlandschap. Op de terugweg kunt u in het kristalheldere water van de Great Bay uw eigen oesters plukken, om nadien van te smullen. U leert o.a. hoe de beroemde oesters worden gekweekt. De perfecte afkoeling na een wandeltocht! De volgende stop is het camp. Na een hete douche kunt u in het restaurant bij een glas wijn nagenieten van de dag en genieten van het heerlijke uitzicht. Ondertussen maakt uw gids het diner klaar.

Overnachting: 2 overnachtingen: permanent camp.

Dag 2: Bruny Island (14 km) (O/L/D).

De dagwandeling brengt u naar de East Cloudy Head om de ruige zuidkust van het eiland te ontdekken en te genieten van eindeloze vergezichten op de Zuidelijke Oceaan. De tour van 5 uur begint met een wandeling langs Cloudy Bay Beach. Er is een grote kans op wind. Het mooie pad brengt u vervolgens naar de kustheide en na een beklimming wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op de ruwe zuidkust. Geniet na de wandeling in het camp van ontspanning. Na een hete douche geniet u op het terras van een heerlijk uitzicht, wandelt u tussen de varens of relaxet u terwijl uw gids het diner klaarmaakt. Na zonsondergang kunt u de nachtdieren op Bruny Island bewonderen en genieten van een glas wijn bij het kampvuur.

Dag 3: Bruny Island - Hobart (4 km) (O/L), einde om 18.00 u.

Na een ontspannen start van de dag en een lekker ontbijt heeft u de mogelijkheid om de flora en fauna in de omgeving van het camp te ontdekken, zoals bijv. 150 verschillende vogelsoorten. Aansluitend maakt u een dagwandeling door het Gondwana regenwoud naar het hoogste punt van Bruny Island, Mt. Mangana. Daar heeft u een spectaculair uitzicht over het hele eiland. Voor of na de lunch heeft u tijd om de galerij te verkennen, waar enkele van de meer dan 60 kunstenaars van Bruny hun werk tentoonstellen. Geniet van de lunch met lokale producten in Jetty Café, voor u met de boot terugkeert naar Hobart.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

77573

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • wandelreis met Engelstalige reisleiding, transfers uitgezonderd binnen Hobart, overnachtingen in vaststaande tweepersoonstenten (incl. beddengoed & kussen + gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner) incl. koffie/thee, drinkwater, entreegelden nationale parken.

Exclusief

  • drinkfles, rugzak, regenkleding, persoonlijke uitgaven.

Opmerking

Wij raden een zachte reistas (max. 10 kg) en een kleine rugzak aan per persoon. Uw hoofdbagage kunt u in Hobart opbergen.

Reisdata in mei-september met verblijf in lodges i.p.v. tenten op aanvraag mogelijk.

Prijzen voor data vanaf april 2023 onder voorbehoud.