De prachtige ongerepte natuur van Tasmanië

Als je naar Australië gaat denk je misschien niet zo snel aan een bezoek aan Tasmanië, terwijl dit zeker de moeite waard is! De binnenlandse vluchten van en naar Hobart of Launceston zijn zeer frequent en kan vaak voordelig in een internationaal ticket worden opgenomen. Veel Tassies (locals van Tasmanië) pakken dan ook vaak een retourtje Melbourne om een dag/weekend te shoppen in de grote stad. Het eiland is ook per ferry te bereiken, maar deze duurt ongeveer 10 uur dus wordt vooral gebruikt voor verhuizingen van en naar het vasteland.

Tasmanië is een eiland met prachtige ongerepte natuur. Het klimaat is wisselend en de beste reistijd is de zomer van Australië, oktober tot en met maart. Verder dan Hobart vliegen kan bijna niet, wat deze bestemming zo bijzonder maakt. Toen ik op het vliegveld aankwam was er gelijk een heel gemoedelijke sfeer; kleine luchthaven en iedereen is heel relaxed (ja, de no-worries mentaliteit kennen ze hier ook goed!) Het is een kleinschalige bestemming, ook als je door de stad loopt heb je een dorpsgevoel.

Het centrum van Hobart ligt op ongeveer 20 minuten rijden vanaf de luchthaven. Het is gelijk al een mooie route over het eiland en de berg ‘Mount Wellington’ op de achtergrond. Als je de ‘Tasman Bridge’ over bent kom je in het gezellige plaatsje Hobart. Ik verbleef in het midden van het heuvelachtige centrum op loopafstand van de haven. Daar zijn verschillende gezellige restaurantjes om voor een heerlijk diner en wijntje op het terras. De volgende ochtend was het zaterdag en ging ik naar de lokale ‘Salamanca Market’ gelegen naast de haven. Je kijkt je ogen uit naar alle lokale etenswaren en mooie souvenirs. Daarna een bezoek gebracht aan de lokale bierbrouwerij; een echte aanrader!

Natuurparadijs Tasmanië is een echte aanrader voor wandelaars. Daarnaast zijn overal campings en is het een echt vrijheidsgevoel om per camper op pad te gaan. Een leuke highlight nabij Hobart is een bezoek aan Bruny Island. Je gaat hier per ferry heen en maakt de eerste stop bij ‘The Neck Lookout’ voor een prachtig uitzicht! Ik heb een dagtour gedaan en een cruise gemaakt langs de hoge kliffen, je krijgt hier een regenjas en die is zeker nodig tegen het opspattende water op open zee, een geweldige ervaring! Tasmanië heeft zoveel te bieden voor de natuurliefhebbers, neem dan ook echt de tijd voor deze bestemming en beleef een vakantie om nooit te vergeten!