Volken van de Sepik regio en het hoogland

(ID: 158023)

Over de reis

Ontdek een reisbestemming die sinds de verhalen van de eerste Nieuw-Guinea reizigers nog even fascinerend en aantrekkelijk is. Tijdens deze reis ontdekt u de mooiste natuurplekken en ontmoet u verschillende stamculturen. U gaat naar de eindeloze vlaktes van de Sepik rivier, met zijn ongerepte vissersdorpen en unieke cultuur van het krokodillenvolk. In het pittoreske hoogland ontmoet u prachtig gedecoreerde Huli-krijgers, wandelt u door een bewolkt berglandschap en ziet u inheemse paradijsvogels.

In een oogopslag

  • 15 dagen privéreis van/naar Port Moresby
  • hoogtepunten: unieke volken en wilde landschappen
Vanaf € 11.446 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Moresby - Wewak (L/D).

Korte stadsrondleiding in Port Moresby en vlucht naar Wewak. Uw verblijf in de Sepik regio is de uitvalsbasis om het wijdvertakte riviernet van de Sepik River te ontdekken.

Overnachting: Overnachting: Wewak Boutique Hotel.

Dag 2: Wewak - Sepik regio (O/L/D).

Rit naar Pagwi, aan de oever van de Sepik River. Dug-out en gemotoriseerde kano’s zijn hier het enige transportmiddel om de moderne beschaving, steden en markten te bereiken. Door de hoge brandstofkosten bestaat het riviertransport echter voornamelijk uit grotere deeltaxi’s en handelaars. In het dorp Kanganamun ontmoet u het beroemde krokodillenvolk. Met hun aangebrachte littekens lijken ze op hun totemdier. Het is een vooraanstaand volk dat symbool staat voor de relatie tussen de bevolking en de godenwereld van de Sepik.

Overnachting: 3 overnachtingen: basic dorpshutten.

Dag 3: Sepik regio (O/L/D).

De dorpsbewoners leren u meer over de productie van zetmeel uit sagopalmen en de vishandel. Daarnaast beleeft u enkele dansvoorstellingen. Wanneer de zon ’s avonds achter het Prins Alexander gebergte ondergaat, komen grijze rookwolken uit het groene oerwoud en laten neushoornvogels van zich horen. U beseft meteen hoe uniek deze wereld is.

Dag 4: Sepik regio (O/L/D).

Een extra dag om de Sepik regio en het wijdvertakte riviernet te ontdekken. U leert meer over gravures uit filigraan, weelderige lichaamsversiering en prachtige geestenhuizen.

Dag 5: Sepik regio - Prins Alexander gebergte (O/L/D).

U ziet de uitlopers van het Prins Alexander gebergte. In het achterland woont de Abelam-stam in een eeuwenoude clanstructuur. Ze zijn bekend om hun kunstig ontworpen culthuizen en schilderijen. Na de middag verkent u de dorpen en ervaart u het Sing-Sing van de Abelam. Rit terug naar Wewak.

Overnachting: Overnachting: Wewak Boutique Hotel.

Dag 6: Wewak - Mount Hagen (O/L/D).

Vlucht naar Mount Hagen, het centrum van het hoogland. In tegenstelling tot de vochtige en hete Sepik regio, wacht u hier een koeler klimaat.

Overnachting: Overnachting: Avi Garden Guesthouse.

Dag 7: Mount Hagen - Simbu (O/L/D).

Rit door de provincie Simbu. Onderweg leert u de cultuur van het hoogland kennen. U overnacht in het dorp Simbu en ontdekt er adembenemende uitzichten op de nabijgelegen bergketens.

Overnachting: 2 overnachtingen: gastenverblijf in het dorp.

Dag 8: Simbu (O/L/D).

Ervaar hoe de bewoners van Simbu zich op de Sing-Sing voorbereiden. Met enorme precisie versieren ze hun gezicht en trekken ze traditionele danskleding aan. U merkt meteen hoe ijdel ze zijn, maar vooral trots op hun eigen cultuur. U eindigt uw dag met een mumu, de bereiding van een feestmaal in een typische aardoven.

Dag 9: Simbu - Kumul (O/L/D).

Rit door het pittoreske landschap tot aan de Kumul lodge in de buurt van Mount Hagen. Het is de ideale plek om vogels te observeren. De familie van de paradijsvogel vindt u voornamelijk in Nieuw-Guinea. De dieren met hun weelderige veren zijn niet enkel voor vogelliefhebbers interessant, maar spelen ook een belangrijke rol in het leven van de Papoea’s. Huli-krijgers gebruiken de veren om hun pruiken te versieren.

Overnachting: Overnachting: Kumul Lodge.

Dag 10: Kumul - Tambul (O/L/D).

U brengt uw dag door in de omgeving van uw lodge. Ga op vogelobservatie en leer het bergregenwoud beter kennen. Rit naar Tambul.

Overnachting: 2 overnachtingen: gastenverblijf.

Dag 11: Tambul - Mt. Giluwe (O/L/D).

De Tambul regio is bekend om zijn indrukwekkende stamkledij. Er wacht u opnieuw een Sing-Sing.

Dag 12: Mt. Giluwe - Tari (O/L/D).

Rit naar Tari, de hoofdplaats van de Huli regio. De Huli zijn een trots krijgsvolk. Beleef de dans van de prachtig versierde Huli, met hun gele gezichten, trommels en unieke pruiken.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kobe Tumbiali Guest House.

Dag 13: Tari (O/L/D).

Een extra dag bij de Huli-krijgers. Vandaag ontdekt u hoe de unieke pruiken van de Huli gemaakt worden.

Dag 14: Tari - Port Moresby (O/L/D).

U verlaat het hoogland en vliegt terug naar Port Moresby.

Overnachting: Overnachting: Gateway Hotel.

Dag 15: Port Moresby (O).

Uw bijzondere reis eindigt na het ontbijt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

158023

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • reis met Engelstalige reisleiding incl. binnenlandse vluchten (stand: 02.11.22 - wijzigingen voorbehouden), overnachtingen in 1- en 2-persoonskamers in basic accommodaties (soms geen douche of warm water, met composttoilet en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden incl. drinkwater (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden.

Exclusief

  • overige maaltijden en drankjes, optionele excursies, fooien en persoonlijke uitgaven.

Opmerking

In de meeste delen van het land is slechts een basic infrastructuur voorhanden. Een flexibele houding is vereist. Westelijke waarden gelden hier niet. Een aantal levenswijzen en gewoonten kunnen vreemd lijken voor Europese reizigers.