Volken van de Sepik Regio en het Hoogland + bounty eiland verlenging

Ontdek een reisbestemming die sinds de verhalen van de eerste Nieuw-Guinea reizigers nog even fascinerend en aantrekkelijk is. Tijdens deze reis ontdekt u de mooiste natuurplekken en ontmoet u verschillende stamculturen. U gaat naar de eindeloze vlaktes van de Sepik rivier, met zijn ongerepte vissersdorpen en unieke cultuur van het krokodillenvolk. In het pittoreske hoogland ontmoet u prachtig gedecoreerde Huli-krijgers, wandelt u door een bewolkt berglandschap en ziet u inheemse paradijsvogels. U sluit deze bijzondere reis af met een verblijf op een afgelegen bounty eiland, omgeven door schitterend koraal.  
 
Tijdens uw bezoek aan deze laatste grote landmassa treed u buiten de gebaande paden, Papoea is nog grotendeels onverkend gebleven. Het is een plaats die nog steeds wonderen en geheimen herbergt. Nieuwsgierige reizigers ontdekken exotische dieren, buitengewone kunst, extravagante krijgsheren en een adembenemende onderwaterwereld. Met deze reis bent u straks een van deze avonturiers! 

Reisprogramma (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1-2 

Amsterdam – Singapore - Port Moresby. 
In de avond vliegt u met KLM van Amsterdam naar Singapore, na een Transit van ca. 4½ uur vliegt u met Air Niugini door naar Port Moresby de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea. U bent ongeveer 23 uur onderweg en uw bagage wordt doorgelabeld naar Port Moresby vanaf Amsterdam. U kunt de reis onderbreken met één of meerdere overnachtingen in Singapore, neem hiervoor contact op met onze verkopers. 

Dag 3 

Port Moresby - Wewak (L/D). 
Vroeg in de ochtend komt u aan in Port Moresby. U ontmoet de groep en na een korte stadsrondleiding in Port Moresby vliegt u naar Wewak. Uw verblijf in de Sepik regio is de uitvalsbasis om het wijdvertakte riviernet van de Sepik River te ontdekken. 
Overnachting: In Wewak Boutique Hotel. 

Dag 4 

Wewak - Sepik regio (O/L/D). 
Rit naar Pagwi, aan de oever van de Sepik River. Dug-out en gemotoriseerde kano’s zijn hier het enige transportmiddel om de moderne beschaving, steden en markten te bereiken. Door de hoge brandstofkosten bestaat het riviertransport echter voornamelijk uit grotere deeltaxi’s en handelaars. In het dorp Kanganamun ontmoet u het beroemde krokodillenvolk. Met hun aangebrachte littekens lijken ze op hun totemdier. Het is een vooraanstaand volk dat symbool staat voor de relatie tussen de bevolking en de godenwereld van de Sepik. 
3 overnachtingen: basic dorpshutten. 

Dag 5 

Sepik regio (O/L/D). 
De dorpsbewoners leren u meer over de productie van zetmeel uit sagopalmen en de vishandel. Daarnaast beleeft u enkele dansvoorstellingen. Wanneer de zon ’s avonds achter het Prins Alexander gebergte ondergaat, komen grijze rookwolken uit het groene oerwoud en laten neushoornvogels van zich horen. U beseft meteen hoe uniek deze wereld is. 

Dag 6 

Sepik regio (O/L/D). 
Een extra dag om de Sepik regio en het wijdvertakte riviernet te ontdekken. U leert meer over gravures uit filigraan, weelderige lichaamsversiering en prachtige geestenhuizen. 

Dag 7 

Sepik regio - Prins Alexander gebergte (O/L/D). 
U ziet de uitlopers van het Prins Alexander gebergte. In het achterland woont de Abelam-stam in een eeuwenoude clanstructuur. Ze zijn bekend om hun kunstig ontworpen culthuizen en schilderijen. Na de middag verkent u de dorpen en ervaart u het Sing-Sing van de Abelam. Rit terug naar Wewak. 
Overnachting: In Wewak Boutique Hotel. 

Dag 8 

Wewak - Mount Hagen (O/L/D). 
Vlucht naar Mount Hagen, het centrum van het hoogland. In tegenstelling tot de vochtige en hete Sepik regio, wacht u hier een koeler klimaat. 
Overnachting: Avi Garden Guesthouse. 

Dag 9 

Mount Hagen - Simbu (O/L/D). 
Rit door de provincie Simbu. Onderweg leert u de cultuur van het hoogland kennen. U overnacht in het dorp Simbu en ontdekt er adembenemende uitzichten op de nabijgelegen bergketens. 
2 overnachtingen: gastenverblijf in het dorp. 

Dag 10 

Simbu (O/L/D). 
Ervaar hoe de bewoners van Simbu zich op de Sing-Sing voorbereiden. Met enorme precisie versieren ze hun gezicht en trekken ze traditionele danskleding aan. U merkt meteen hoe ijdel ze zijn, maar vooral trots op hun eigen cultuur. U eindigt uw dag met een mumu, de bereiding van een feestmaal in een typische aardoven. 

Dag 11 

Simbu - Kumul (O/L/D). 
Rit door het pittoreske landschap tot aan de Kumul lodge in de buurt van Mount Hagen. Het is de ideale plek om vogels te observeren. De familie van de paradijsvogel vindt u voornamelijk in Nieuw-Guinea. De dieren met hun weelderige veren zijn niet enkel voor vogelliefhebbers interessant, maar spelen ook een belangrijke rol in het leven van de Papoea’s. Huli-krijgers gebruiken de veren om hun pruiken te versieren. 
Overnachting: Kumul Lodge. 
 

Dag 12 

Kumul - Tambul (O/L/D). 
U brengt uw dag door in de omgeving van uw lodge. Ga op vogelobservatie en leer het bergregenwoud beter kennen. Rit naar Tambul. 
2 overnachtingen: gastenverblijf. 

Dag 13 

Tambul - Mt. Giluwe (O/L/D). 
De Tambul regio is bekend om zijn indrukwekkende stamkledij. Er wacht u opnieuw een Sing-Sing. 

Dag 14 

Mt. Giluwe - Tari (O/L/D). 
Rit naar Tari, de hoofdplaats van de Huli regio. De Huli zijn een trots krijgsvolk. Beleef de dans van de prachtig versierde Huli, met hun gele gezichten, trommels en unieke pruiken. 
2 overnachtingen: Kobe Tumbiali Guest House. 

Dag 15 

Tari (O/L/D). 
Een extra dag bij de Huli-krijgers. Vandaag ontdekt u hoe de unieke pruiken van de Huli gemaakt worden. 

Dag 16 

Tari - Port Moresby (O/L/D). 
U verlaat het hoogland en vliegt terug naar Port Moresby. Bij aankomst transfer naar hotel in de omgeving van de luchthaven. 
Overnachting: Gateway Hotel. 

Dag 17 

Port Moresby – Kavieng (O/D)  
Na het ontbijt, neemt u afscheid van de groep en volgt een individuele voortzetting van uw reis. U vliegt naar Kavieng. Bij aankomst transfer van de luchthaven naar de haven, vanwaar u per boot in ca. 20 minuten naar uw eigen ‘bounty’ eiland vaart. De unieke ligging van Lissenung Island Resort tussen de open Zuidzee en de Bismarck Sea biedt een spectaculair onderwaterleven. Het resort ligt op een klein, privé-eiland en is omgeven door palmbomen en een prachtig wit zandstrand. Hier wacht u alles wat u van een droomvakantie in de Pacific verlangt: eenvoudige, comfortabele bungalows doch met een grote veranda, lekkere maaltijden en fantastische snorkelen of duiken! 
5 overnachtingen: Lissenung Island Resort 

Dag 18-21  

Lissenung Island Resort (OLD). 
De temperatuur van het water bedraagt het hele jaar door +/- 28-30°C. Dietmar, de Oostenrijkse eigenaar staat samen met zijn vrouw Angelique in voor het welzijn van de gasten. De 4 traditionele bungalows liggen verspreid over het eiland, voor een max. van 14 gasten. U kunt er goed duiken, maar er zijn ook tal van andere activiteiten mogelijk zoals snorkelen bij het huisrif, vissen, surfen en excursies naar de lokale dorpen (de activiteiten zijn optioneel). 

Voor duikers: in de ochtend kunt u 2 duiken maken. In de middag kan u kiezen tussen een extra bootduik of een duik bij het huisrif. Ervaren duikgidsen duiken met u mee. De getijden kunnen sterke stromingen veroorzaken. Tijdens deze stromingen zijn ook de roofdieren op pad bij de ontelbare riffen en smalle passages. Haaien, tonijn, grote scholen makrelen en barracuda's worden hier heel vaak gespot. Met wat geluk treft u er ook kleine manta's en adelaarsroggen. Het duiken is bijzonder afwisselend. Steile wanden, wrakken uit WOII, modderduiken, enz. Bij het huisrif, kunt u overdag kosteloos duiken.  Meer dan 300 soorten vissoorten komen hier voor! De regenperiode is van januari tot maart. De beste maanden om te duiken zijn van april tot juni en september tot eind december.  

Dag 22 

Kavieng – Port Moresby – Singapore – Amsterdam. 
Vroeg in de ochtend vliegt u naar Port Moresby waar u overstapt op de internationale vlucht met Air Niugini naar Singapore. U stapt in Singapore over op de aansluitende vlucht met KLM naar Amsterdam. Uw bagage wordt doorgelabeld van Port Moresby naar Amsterdam. 

Dag 23 

Amsterdam. 
Aankomst met KLM vroeg in de ochtend vanuit Singapore. Einde van een bijzonder reisavontuur. 
 
 
Inclusief: 

  • Internationale vliegreis, vanaf Amsterdam, met KLM en Air Niugini en binnenlandse vluchten met Air Niugini (stand: 01.04.20 - wijzigingen voorbehouden) 
  • Luchthavenbelastingen en toeslagen t.w.v. € 460 per persoon (stand: 01.04.20 - wijzigingen voorbehouden) 
  • 15-daagse rondreis in kleine groep met Engelstalige reisleiding , overnachtingen in 2-persoonskamers in basic accommodaties (soms geen douche of warm water, met composttoilet en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen), vermelde maaltijden incl. drinkwater (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden. 
  • 5 overnachtingen in Lissenung Island Resort in een 2-pers. kamer met eigen badkamer, volpension en retour luchthaven transfers. 

 
Exclusief: 

  • Overige maaltijden en drankjes
  • Optionele excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven

 
Vertrekdata: 

PeriodePrijs p.p.
13.10.2020€ 9095
09.05.2021€ 9230
03.10.2021€ 9230
10.10.2021€ 9230

Het is mogelijk om de eerste 14 dagen van de groepseis te vervangen voor een privéreis, prijs op aanvraag en afhankelijk van de groepsgrote (min. 2 personen). Bij een privéreis zijn de vertrekdata flexibel en in overleg. Ter indicatie op basis van 2 personen zou de privé toeslag ca. € 950 p.p. bedragen