Papua New Guinea highlights

(ID: 141105)

Over de reis

Papua New Guinea is de laatste grote landmassa die onverkend is gebleven. Het is een plaats die nog steeds wonderen en geheimen herbergt. Nieuwsgierige reizigers ontdekken exotische dieren, buitengewone kunst en extravagante krijgsheren. De reis is een combinatie van diverse regio’s op Papa New Guinea en vormt zo een onvergetelijke reiservaring. De rondreis begint bij Lake Murray. Ontdek hier en aan de Karawari River het rivierleven en de spectaculaire primitieve kunst. In het hoogland ontdekt u de wereld van de Melpa-mensen. Het reisprogramma van/naar Port Moresby is zo opgesteld, dat voor de eerste en laatste dag van de tour aansluitende vluchten uit Singapore of Australië kunnen worden geboekt.

In een oogopslag

  • 9 dagen van/naar Port Moresby
  • in kleine groep met max. 12 personen
  • hoogtepunten: flora, fauna & cultuur
Vanaf € 7.207 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Moresby - Mount Hagen (D).

Bij aankomst op de luchthaven van Port Moresby wordt u begroet door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Transfer voor uw vlucht naar Mount Hagen. Mount Hagen ligt in de hogere Wahgi Valley. Hoog op Mount Kuta ligt Rondon Ridge met een ongelofelijk uizicht op de vallei.

Overnachting: Overnachting: Rondon Ridge Lodge.

Dag 2: omgeving Lake Murray Lodge (O/L/D).

Chartervlucht naar Lake Murray. Na aankomst transfer naar de lodge, die tussen de bomen vlak aan het meer ligt en een fantastisch uitzicht biedt. Na de lunch verkent u de omgeving per boot om een eerste indruk te krijgen.

Overnachting: 3 overnachtingen: Lake Murray Lodge.

Dag 3: omgeving Lake Murray Lodge (O/L/D).

Lake Murray is het grootste meer van Papua New Guinea. Tijdens het regenseizoen is het zo’n 2.000 km² groot. Paalwoningen kenmerken hier het landschap, dug-out kano’s zijn het belangrijkste transportmiddel en visvangst is de belangrijkste voedselbron. Ca. 5.000 mensen leven hier in kleine dorpen, zowel op superkleine eilandjes als op de oever van het meer. U verkent de regio per boot.

Dag 4: omgeving Lake Murray Lodge (O/L/D).

Nog een dag om het meer en de omliggende dorpjes per boot te verkennen. Lake Murray is een van de beste gebieden van de provincie om vogels te verkennen. Trekvogels, meerdere soorten paradijsvogels, pelikanen, neushoornvogels, adelaars en papegaaien zijn maar enkele voorbeelden van de soorten die u hier aantreft.

Dag 5: Lake Murray - Sepik regio (O/L/D).

U wordt bij het hotel afgehaald en naar de luchthaven gebracht. Chartervlucht naar Karawari in de Sepik regio. Korte wandeling naar de Karawari rivier. Per boottransfer en jeep wordt u naar de Karawari Lodge gebracht. De lodge ligt op een bergkam boven de rivier en biedt spectaculair uitzicht op de dichtbegroeide tropische jungle. De accommodatie is geïnspireerd door lokale architectuur en gebouwd met traditionele materialen. Ze is de perfecte uitvalsbasis om de jungle, rivier en dorpen te verkennen. U bevindt zich in het hart van het Arambak-land. De traditionele manier van leven is hier goed bewaard gebleven. Er zijn geen straten: men verplaatst zich per dug-out kano. In de middag bezoekt u het Kundiman dorp. U leert er o.a. hoe sago wordt gemaakt, het lokale belangrijkste voedingsmiddel.

Overnachting: 2 overnachtingen: Karawari Lodge.

Dag 6: omgeving Karawari Lodge (O/L/D).

Het bezoek aan een typisch dorp met de lokale bevolking is een indrukwekkende belevenis. De maskers, trommels en figuren gemaakt van hout komen vooral uit de Sepik regio. Zorg voor kleingeld om de lokale kunst te kopen gezien hier geen geld kan worden gewisseld. U kunt hier ook exotische vogelsoorten spotten.

Dag 7: Sepik regio - Mount Hagen (O/L/D).

Transfer naar de landingsbaan en aansluitende vlucht naar Mount Hagen. Transfer naar de Rondon Ridge Lodge, gelegen boven op Mt. Kuta. ’s Middags tour langs de wandelpaden rond de lodge.

Overnachting: 2 overnachtingen: Rondon Ridge Lodge.

Dag 8: omgeving Rondon Ridge Lodge (O/L/D).

In dit gebied rond Mt. Hagen leeft de Melpa bevolking op traditionele wijze. De bergen rond de Whagi vallei herbergen een uitgebreide variatie van onbekende vogel- en orchideesoorten. Geniet van een dagexcursie met de unieke cultuur en tradities van de Melpa’s. Mt. Hagen is een stad waar steen staal ontmoet en waar traditie en geschiedenis de moderne mogelijkheden ontmoeten.

Dag 9: Mount Hagen - Port Moresby (O).

Transfer terug naar Mount Hagen en vlucht naar Port Moresby, het eindpunt van uw rondreis. Assistentie bij aansluiting naar uw internationale vlucht.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

141105

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • tour in kleine groep incl. binnenlandse vluchten (stand: 31.10.22 - wijzigingen voorbehouden), transfers, overnachtingen in twee- of eenpersoonskamers met bad of douche/wc, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner).

Exclusief

  • persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes & fooien.

Opmerking

Gelieve geen harde koffers mee te nemen maar een zachte reistas (max. 10 kg) en een dagrugzak (max. 5 kg). Andere reisdata op aanvraag.