Fascinerende cultuur in Papua New Guinea - Goroka Festival

(ID: 114753)

Over de reis

Laat u onderdompelen in een veelzijdige cultuur en ongerepte landschappen. Beleef de tradities en de kleurrijke onderwaterwereld en ervaar hoe de inwoners in Papua New Guinea vandaag leven. Het Goroka festival is het grootste en bekendste culturele festival van Papua New Guinea. Neem deel aan het jaarlijkse evenement en ontdek de vele verschillende stammen, elk met hun eigen gebruiken en dansen. Leer bij over hun oeroude tradities. De strandverlenging biedt u de mogelijkheid om nog meer cultuur te ontdekken en tevens te ontspannen.

In een oogopslag

  • 11 of 14 dagen reis in kleine groep van/naar Port Moresby
  • kleine groep met min. 4, max. 10 personen
  • hoogtepunten: Sepik River, hoogvlakte & Goroka festival
  • verlengingsoptie: New Britain & Duke of York Island
Vanaf € 4.506 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Moresby - Wewak.

Vlucht naar Wewak in de Sepik River regio en transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting: Overnachting: Wewak Boutique Hotel.

Dag 2: Wewak - Palimbe (O/L/D).

Na het ontbijt rijdt u naar Pagwi. De rit duurt ca. 4 uur, al naargelang de conditie van de weg. Daar aangekomen is er een kanotocht op de Sepik River in een gemotoriseerde kano.

Overnachting: Overnachting: Palimbe Guest House.

Dag 3: Palimbe - Wagu Lake (O/L/D).

Bezoek aan enkele dorpen langs de Sepik River. U leert en ziet hoe de lokale bevolking leeft. Met wat geluk kunt u zich een plaatselijke souvenir aanschaffen. In een van de dorpen beleeft u ook uw eerste Sing Sing. Sing Sing is Pidgin en betekent een gemeenschappelijk dansen en zingen. Het is de hulptaal in Papua. De inwoners kleden zich in traditionele kleding en verwelkomen u met hun drums, zang en dans en delen hun cultuur. Foto’s nemen en filmen evenals mee dansen is toegestaan. Later rit naar Wagu Lake, de uitvalsbasis voor het Hunstain Range WWF Wildlife Conservation Management gebied.

Overnachting: Overnachting: Wagu Guest House.

Dag 4: Wagu Lake - Ambunti (O/L/D).

Rit naar het nabijgelegen regenwoud, om de inheemse vogels te ontdekken, zoals bv. de kleine paradijsvogel. Bezoek aan een dorp bij de Blackwater rivier, zoals Wasukuk, Meno of Tonginmjam. Ook in een van deze dorpen is er een Sing Sing. Later naar Ambunti.

Overnachting: Overnachting: Ambunti Lodge.

Dag 5: Ambunti - Maprik - Wewak (O/L).

Met de kano naar Pagwi en verder over land naar Maprik, waar een mini-cultuurshow plaatsvindt. Na de show transfer naar Wewak.

Overnachting: Overnachting: Wewak Boutique Hotel.

Dag 6: Wewak - Madang (O).

Vlucht naar Madang, transfer naar uw hotel en ontbijt. Tot de middag bent u vrij. In de middag is er een tour door Madang. U bezoekt het Coast Watchers Memorial, een 30 m hoge vuurtoren, die werd gebouwd door Britse en Australische soldaten en bewaakt tijdens WOII. U bezoekt ook het Bibil-dorp. De inwoners leefden vroeger op een barrière eiland, waar men groenten kweekte om die op het vasteland te verkopen. Het eiland werd stilaan te klein voor de handel en zo ontstond het nieuwe dorp Bibil op het vasteland.

Overnachting: 2 overnachtingen: Madang Resort Hotel.

Dag 7: Siar Island - Pig Island - dorpen (O).

Boottocht vanaf de aanlegplaats bij het hotel naar Siar Island voor een korte wandeling en naar Pig Island waar u kunt genieten van het mooie blauwe water. U heeft de mogelijkheid om terug te snorkelen naar het hotel. In de middag bezoekt u verschillende dorpen zoals Amele, Hobe, Suyao en Haya. In Haya beleeft u een andere Sing Sing. De kostuums en decoratie zijn anders dan die van de Sepik regio. Papua telt meer dan 1000 verschillende stammen met allemaal hun eigen cultuur. Later terugkeer naar het hotel.

Dag 8: Madang - Goroka (O/L).

Spectaculaire rit over land naar Goroka. De rit duurt ca. 7 à 8 uur. Onderweg stop bij de Yonki Hydro Dam en bezoek aan het centrum voor keramiek in Kainantu.

Overnachting: 3 overnachtingen: Pacific Gardens Hotel.

Dag 9: cultuurfestival Goroka (O/L).

Het festival in Goroka is het grootste van het land, duurt 2 dagen en wordt door veel verschillende stammen bezocht. Met uw toeristenpas heeft u toegang tot het belangrijkste gedeelte van de show, waardoor u ook de individuele prestaties van de verschillende stammen kunt zien en beleven. U mag fotograferen, filmen en zelfs meedansen. Belangrijk is om te onthouden dat het festival niet voor toeristen wordt georganiseerd, maar voor de bevolking zelf.

Dag 10: cultuurfestival Goroka (O/L).

Vandaag kunt u opnieuw genieten van de voorstellingen van de verschillende stammen van Papua New Guinea. Een unieke beleving waar u getuige van mag zijn. Meng u onder het volk en maak van dichtbij kennis met deze bijzondere cultuur.

Dag 11: Goroka - Port Moresby (O) of Goroka - New Britain (O).

Na het ontbijt terugvlucht naar Port Moresby waar uw reis eindigt. Individuele voortzetting van uw reis. Alternatief kunt u verder vliegen via Port Moresby naar Rabaul op New Britain. Transfer naar de Kokopo Beach Bungalows voor een verlengingsprogramma aan het strand.

Overnachting: Overnachting: Kokopo Beach Bungalow Resort.

Dag 12: New Britain - Duke of York Island (O/L/D).

Excursie naar het eiland Duke of York, incl. een dorpsbezoek en overnachting. Geniet van het eilandleven, ga snorkelen om de onderwaterwereld te verkennen of relax aan het strand.

Overnachting: Overnachting: Duke of York Island Guest House.

Dag 13: Duke of York Island - New Britain (O).

Terugkeer naar Kokopo Beach met de mogelijkheid om te snorkelen bij Pig Island. In de middag bezoekt u Mount Tavurvur. Bij deze warme vulkanische bron kunt u een ijsje eten.

Overnachting: Overnachting: Kokopo Beach Bungalow Resort.

Dag 14: New Britain - Port Moresby (O).

Terugvlucht van Rabaul naar Port Moresby, waar de reis eindigt. Individuele voortzetting van uw reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

114753

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • reis met lokale, Engelstalige reisleiding, transfers, overnachtingen in een-/tweepersoonskamer in gedeeltelijk eenvoudige accommodaties (Ambunti Lodge geen stroom ’s nachts, geen douche, composttoilet); vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden (ook voor nationale parken).

Exclusief

  • internationale en binnenlandse vluchten, overige maaltijden en dranken, optionele excursies en persoonlijke uitgaven.