Tradities Papoea-Nieuw-Guinea - Goroka Festival

(ID: 189223)

Over de reis

Bewonder deze boeiende en diverse cultuur en laat u leiden naar ongerepte landschappen. U ervaart eeuwenoude tradities, dompelt zich onder in een kleurrijke wereld en ziet hoe de tradities van Papoea-Nieuw-Guinea ook nu nog het leven van de bevolking bepalen.

Het Goroka Festival is het grootste en bekendste culturele festival van Papoea-Nieuw-Guinea. Neem deel aan dit jaarlijkse evenement en ontmoet de verschillende stammen, hun gebruiken en dansen, en leer meer over de oude tradities.

De strandverlenging biedt u een verder cultureel inzicht in het leven van de eilandbewoners. Een uitgebreide en onvergetelijke Papua-reis!

In een oogopslag

  • 15 dagen groepsreis van/naar Port Moresby
  • kleine groep met min. 4, max. 8 pers.
  • hoogtepunten: Sepik River, Highlands & Goroka Festival, New Britain & Duke of York Island
Vanaf € 12.705 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Moresby - Wewak (O/L/D).

Ochtendvlucht naar Wewak, transfer naar uw accommodatie en rondleiding door de stad.

Overnachting: Overnachting: Boutique Hotel.

Dag 2: Wewak - Sepik Region (O/L/D).

Rijd naar Pagwi aan de Sepik Rivier. Daar gaat u aan boord van een motorkano en vaart u de rivier af. Na twee uur bereikt u het dorp Kanganamun, in het hart van de Midden-Sepik. Dit is het meest interessante culturele gebied van de Sepik regio en de thuisbasis van de beroemde Yatmul krokodillenmannen. In het dorp staat een enorm spookhuis, een ware kathedraal van primitieve kunst en cultuur.

Overnachting: 3 overnachtingen Sepik Guest House.

Dag 3: Middle Sepik (O/L/D).

Vandaag trekt u naar de diepere watervlakten, naar de enorme Chambri-meren. In het dorp Kirimbit bezoekt u een tweede spookhuis. Daarna vaart u per kano naar het dorp Aibom, de enige plaats in de omgeving waar aardewerk wordt gemaakt.

Dag 4: Middle Sepik (O/L/D).

U bezoekt het laatste dorp in de Sepik regio, Palembe, waar enkele van de mooiste kunstwerken worden gemaakt. Hier leert u de lokale levensstijl kennen. De vrouwen laten zien hoe vis wordt gevangen en hoe sago, het basisvoedsel van de Sepik, wordt bereid.

Dag 5: Middle Sepik - Mount Hagen (O/L/D).

Vlucht naar Mount Hagen en transfer naar uw hotel. Geniet van een vrije dag.

Overnachting: 3 overnachtingen: Highlander Hotel.

Dag 6: Kumul Lodge - Enga dorp (O/L/D).

U rijdt door de schilderachtige bergen naar Kumul Lodge om vogels te spotten. Kumul is hiervoor een uitgelezen plek en is de enige lodge in Nieuw-Guinea waar paradijsvogels regelmatig de voederbakken van de lodge bezoeken. Haal uw camera zeker boven! De vogelexcursie wordt gevolgd door een twee uur durende rit naar het westen, naar de provincie Enga. U ontdekt er traditionele dagelijkse activiteiten zoals tuinieren en koken met het gebruik van enkel traditioneel gereedschap. Daarna worden vrouwen- en mannendansen uitgevoerd. In het dorp wordt een door het hotel verzorgde picknicklunch geserveerd. Later op de dag keert u terug naar Mount Hagen.

Dag 7: Mount Hagen minishow (O/L/D).

Vandaag woont u een minishow. Geselecteerde groepen treden op in een traditionele dorpssetting. Tijdens deze show leert u de unieke en diverse cultuur van de Highlands op een andere manier kennen. U bent hartelijk welkom in het dorp voor het optreden van de Sing Sings en om de omgeving te verkennen.

Dag 8: Mount Hagen - Goroka (O/L/D).

Rijd naar Goroka met een tussenstop in de provincie Simbu. Vervolgens bereikt u Kagai, een klein dorp op een heuvel. Hier woont de Kuman-stam. Geniet van het lokale eten met een adembenemend uitzicht over de afgelegen bergen rondom het dorp. Ga verder over de Daulo Pass naar Goroka.

Overnachting: 2 overnachtingen: Bird of Paradise Hotel.

Dag 9: Goroka Cultural Festival (O/L/D).

Ga naar het Goroka Cultural Festival terrein. U ziet er hoe de artiesten zich voorbereiden op hun optredens. Dit is een uitstekend moment voor persoonlijke interacties en om mooie portretfoto’s te maken. Tijdens de show ziet u honderden dansers die hun eigen ritmes zingen. Het einde is voorzien aan het begin van de middag. Daarna bezoekt u de universiteitscampus met een geweldig uitzicht over de stad.

Dag 10: Goroka Cultural Festival - Port Moresby (O/L/D).

U woont de tweede dag van het Goroka Cultural Festival bij en geniet volop van de culturele diversiteit. In de namiddag vlucht naar Port Moresby en transfer naar uw hotel.

Overnachting: Overnachting: Airways Hotel.

Dag 11: Port Moresby - New Britain (O/L/D).

Doorreis naar Rabaul op New Britain en transfer naar Kokopo Beach Bungalows. Later rijdt u naar een Baining dorp in de nabijgelegen bergen. Geniet van de vele culturele activiteiten voordat u de dag afsluit met indrukwekkende vuurdansen.

Overnachting: 3 overnachtingen: Kokopo Beach Bungalows.

Dag 12: Duke of York Islands (O/L/D).

Excursie naar een Duke of York eiland incl. dorpsbezoek. Geniet van het eilandleven en ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen of ontspan op het strand.

Dag 13: Rabaul en omgeving (O/L/D).

Vandaag trekt u ruim op tijd naar de actieve vulkaan Tavurvur, zodat u deze nog voor de grote hitte kunt beklimmen. U ziet de warmwaterbronnen en ontmoet lokale bewoners die in het donkere vulkanische zand naar eieren van de grootpoothoender zoeken. Daarna rijdt u door de verlaten oude stad om het museum, het vulkaanobservatorium en enkele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog te bezoeken.

Dag 14: New Britain - Port Moresby (O/L/D).

Vlucht naar Port Moresby. U bezoekt het Nature Park en ontdekt de nationale planten en dieren. Daarna gaat u naar het National Museum and Art Gallery voor zijn enorme collectie oude maskers en verbazingwekkende kunstwerken.

Overnachting: Overnachting: Airways Hotel.

Dag 15: Port Moresby (O).

De reis eindigt met de transfer naar de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

189223

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • reis met lokale, Engelstalige reisbegeleiding (niet tijdens vluchten) incl. binnenlandse vluchten (vanaf 02.11.22 - wijzigingen voorbehouden); transfers; verblijf in één- of tweepersoonskamers in deels zeer eenvoudige accommodatie; vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), entreegelden nationaal park.

Exclusief

  • overige maaltijden en dranken, optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven.