Yara reed met vijf vriendinnen langs de Great Ocean Road!

Samen met 5 vriendinnen heb ik een camper gehuurd in Melbourne om langs de Great Ocean Road te rijden. Doordat we met zijn 6e waren hadden we een grote camper nodig, de keuze viel op de 6 persoons Star RV Hercules. Een mooi voertuig van alle gemakken voorzien. In eerste instantie schrokken we een beetje van de afmetingen van dit voertuig, hij is niet bepaald klein. Maar het is me alles meegevallen. De wegen in Australië zijn ruim dus er was alle plek voor een grote camper zoals die van ons. Ook had de camper een achteruitrij camera, maar toen ik achteruit moest rijden heb ik even mijn reisgenootjes uit de camper gezet. Zo functioneerde zij als achteruitrijcamera !

We zijn onze dag rustig begonnen met een kopje koffie, in Melbourne zitten ontzettend veel leuke koffietentjes dus genoeg keuze. Dat maakt Melbourne ook tot een van mijn favoriete steden in Australië, de leuke kleine straatjes met eet en koffietentje. Er is daar echt van alles te vinden. Daarnaast heeft de stad veel graffiti en street-art wat de stad een leuke uitstraling geeft.  

Nadat we de camper hebben opgehaald bij het depot zijn we aan onze road trip begonnen. Het depot is makkelijk te bereiken met een taxi of uber. Deze laatste is vrij goedkoop en betrouwbaar.  

Eenmaal de camper opgehaald hebben we de supermarkt geplunderd voor lekker eten, want ja lekker eten is onderdeel van een mooie reis. De parkeerplaatsen in Australië zijn gelukkig erg groot waardoor we makkelijk met de camper konden parkeren.  

En dan, op weg naar de Great Ocean Road! Vanuit Melbourne reden we via Geelong naar Torqay. Het was inmiddels lunchtijd dus hier maakten we een stop voor een broodje. Na de lunch hebben we een kleine wandeling gemaakt, we kwamen al meteen een paar kangaroos tegen tijdens deze wandeling! There is nothing like Australia... 

Net voor het plaatsje Lorne staat een heel groot bord die over de hele weg hangt met Great Ocean Road. Het officiële begin van de route. Maar natuurlijk is ook het stuk ervoor al prachtig.  

Er zijn een aantal must see’s langs de Great Ocean Road. De Twelve Apostels is hiervan de bekendste. Overdag kan het erg druk zijn met touristen bij de Twelve Apostels. Wij hadden onze camper op een camping vlakbij geparkeerd. Dit was een camping in Princeville die ook nog eens helemaal vol zat met kangaroos. Met de zonsopkomst zijn we naar het de Twelve Apostels gegaan. Wat een ervaring was dat! De rotsformaties kleurde mee met de lucht, van roze naar paars en uiteindelijk blauw, daarbij waren we hier ook nog eens op dit vroege tijdstip helemaal alleen!  

Andere bezienswaardigheden zijn the London Bridge & Loch Ard Gorge maar sla ook zeker de minder bekenden Grotto niet over. Ook het Cape Ottoway National park is een aanrader. In het walvissen seizoen is het makkelijk om vanaf de vuurtoren walvissen te spotten. Wij hadden hier niet zo veel geluk en zagen een vin heel ver weg.. 

De Great Ocean Road heeft meer te bieden dan alleen een prachtige kustroute, zo is er ontzettend veel wildlife te zien langs de route. Bijvoorbeeld bij het plaatse Kennett River. Hier zitten gekleurde vogels en zitten er koalas in de bomen. Een andere plek waar veel wildlife te vinden is langs de Great Ocean Road is in Warrnambool. Hier is het Tower Hill Wildlife Reserve. Op deze oude vulkaan stikt het van de wilde dieren en daarmee is dit de perfecte plek om zelf op safari te gaan.     

Het mooie aan de camper is dat je zelf je dag indeling kunt maken. Er zijn genoeg campings en zelfs parkeerplaatsen waar overnacht kan worden. Tijdens het rijden is er dus geen haast om de volgende accommodatie op tijd te bereiken. De Great Ocean Road kan met 2 overnachtingen gereden worden, maar toch zou ik aanraden om hier langer de tijd voor te nemen waar mogelijk.