Marloes vertelt waarom Nieuw-Zeeland hét camper land is

Nieuw-Zeeland kent een veelzijdig landschap en na elke bocht zie je weer een prachtige ansichtkaart voor je liggen! De mooie bergen en meren, weilanden vol schapen, ongerepte groene natuur, het land is naar mijn mening een groot national park. Overal staan mooie wandelroutes aangegeven en je blijft je verbazen over de natuurlijke omgeving.

Onze reis begon in Auckland op het Noordereiland en eindigde in Christchurch op het Zuidereiland. Van te voren hadden wij de route die we wilden rijden, met onze ‘selfcontained-camper’, goed gepland waarbij we uiteraard rekening hielden met de vele stops op de prachtige plekjes. Dit was iets waar we goed over nagedacht hebben omdat we natuurlijk niks wilden missen. Het voordeel van reizen met een camper is dat je de vrijheid hebt om zelf te beslissen waar je stopt en waar je overnacht. Echt mijn favoriete manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken!

Omdat wij aan het reizen waren met een selfcontained camper mochten we wildkamperen. Hierdoor konden we onze camper overal neer zetten om te overnachten, wanneer we wilden overnachten op een DOC-camping (eenvoudige campings te vergelijken met staatsbosbeheer campings) moesten we bij aankomst een enveloppe met contant geld overhandigen. De camping had alleen een picknicktafel staan wat erg typerend is voor dit soort campings.

Wij staken in de ochtend via de ferry over naar het Zuidereiland, deze duurde ongeveer 3/3,5 uur. In de middag staat er meestal meer wind. Wat niet verrassend is aangezien je soms 4 seizoenen op een dag kan meemaken in Nieuw-Zeeland. We kwamen rond de middag aan op het Zuidereiland waardoor we nog genoeg tijd hadden om door te rijden naar een camping. Als je met een auto rondreist, is het nog altijd de vraag of je de auto op het Noordereiland achterlaat en er een nieuwe voor je klaar staat op het Zuidereiland, of dat je de auto mee mag nemen. Wat dus ideaal is aan een camper je mag de camper gewoon meenemen op de ferry, geen gestoei met spullen uitruimen en weer opnieuw inruimen! 

Onze reis werd met de dag mooier doordat we begonnen waren op het Noordereiland en reden naar het steeds spectaculairdere landschap van het Zuidereiland. Wij waren in oktober/november in Nieuw-Zeeland wat voor mij de perfecte tijd was, het land begint dan te bloeien! Daarbij zijn de vliegtickets in het hoogseizoen een stuk duurder en is het drukker met toeristen.

Tip: Bedenk vooraf welke excursies je graag wilt doen, het is verstandig deze vooraf te boeken.