Een helikoptervlucht boven Kauai - een prachtige ervaring!

Ik heb mijn hart verloren aan de Stille Zuidzee.

De Stille Zuidzee heeft iets magisch, wat alleen daar te vinden is. Mensen die er al zijn geweest, weten precies wat ik bedoel.

Ik keer dan ook het liefst zo vaak mogelijk terug naar de Stille Zuidzee. Op mijn verlanglijstje stonden dan ook al een tijdje de eilanden van Hawaii. Dit jaar was het dan eindelijk zo ver! En ik heb véél meer gekregen dan verwacht. Wat is Hawaii bijzonder!

Met name doordat elk eiland compleet anders is. Na elke binnenlandse vlucht sta je weer in een totaal andere wereld. Er is zo’n verscheidenheid aan natuur die bijna niet te beschrijven valt. Die prachtige natuur wordt vooral zichtbaar als je jezelf trakteert op een helikoptervlucht. Niet de voordeligste traktatie, dat besef ik me, maar oh zo de moeite waard!

Ben je erover uit dat je jezelf wilt trakteren op een vogelvlucht boven Hawaii, kies dan voor het eiland Kauai. Kauai biedt de meest extreme en afwisselende natuur. Juist vanuit de lucht zie je de spectaculaire natuur extra goed. Je waant je een uur lang in Jurassic Parc! Voor het extra kippenvel gevoel, draaien ze de muziek van Jurassic Park tijdens je helikoptervlucht.

Ondanks dat het nóg wat duurder is, zou ik altijd aanraden om te kiezen voor een privé helikoptervlucht mét open deuren. Deze unieke excursie is immers niet voordelig.. Het zou dan toch zonde zijn als je je vlucht moet delen met anderen en dus niet pal naast het raam kunt zitten. Daarnaast zorgen die open deuren ervoor dat je foto’s nog mooier uitkomen.

Uniek is, dat deze helikoptervlucht wel een uur duurt. Eigenlijk is zelfs dat uur nog niet genoeg. Als je langs de watervallen, door de canyon naar de Napali kust vliegt, zou je willen dat het de hele dag duurde!

Het hoogtepunt van deze vlucht was een 360 graden regenboog boven de Napali kust. Aan land kan een regenboog “slechts” 180 graden meten. In de lucht is dat echter een totaal andere ervaring!

Praktische informatie helikoptervlucht

Ik heb mijn helikopervlucht geboekt bij Mauna Loa Helicopter Tours. Het kantoor van deze organisatie is gevestigd in Lihue op Kauai. 

U kunt de helikoptervlucht het beste vooraf online boeken. Mijn tip is om dit dan direct te reserveren voor de eerste dag dat u op Kauai verblijft. Mocht het weer de helikoptervlucht niet toelaten, dan geeft dit u nog ruimte om uit te wijken naar één van de andere dagen dat u op Kauai verblijft. 

Mijn persoonlijk grootste tip blijft om een privévlucht te reserveren en als het maken van waanzinnige luchtfoto's uw doel is, geef dan aan dat de deuren onderweg open moeten kunnen. 

Het is echt heel gaaf om Kaui vanuit een helikopter te bekijken, ik had het voor geen goud willen missen! 

Vakantie Hawaii boeken

Wilt u na het lezen van het blog van Sylvie ook een vakantie naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.