De eilanden van Hawaii

Ontdek de verschillen tussen deze prachtige eilanden

Oahu

Oahu is het hoofdeiland van Hawaii en biedt in die hoedanigheid vaak een eerste kennismaking met deze diverse eilandengroep. Oahu bruist! Het eiland herbergt zo'n driekwart van de totale bevolking op Hawaii en trekt vele toeristen. U geniet hier van het heerlijke eten in de vele restaurants en bars en kunt het beroemde Waikiki Beach bezoeken. Honolulu, de hoofdstad van Hawaii, beschikt over het grootste openluchtwinkelcentrum ter wereld: Ala Moana Center.  

Oahu heeft ook een zeer belangrijke rol in de geschiedenis gespeeld. De aanval van de Japanners op de beroemde marinebasis Pearl Harbor in 1941 leidde tot deelname van de Verenigde Staten aan de Tweede Wereldoorlog. Een bezoek aan het oorlogsmonument bij Pearl Harbor is zeer de moeite waard. 

Naast het, drukke, Waikiki Beach beschikt Oahu uiteraard over meer stranden waar u zich direct in het vakantiegevoel kunt storten. Hanauma Bay, Waimea Bay en Kawela Bay bijvoorbeeld. Hier vindt u afwisselend blauw water, surfspektakel en plekken waar u kunt snorkelen met zeeschildpadden!  

Oahu leent zich uitstekend voor een verkenning per huurauto.   

Kauai

Kauai biedt een mooie tegenhanger op het drukke Oahu. Op Kauai, het 'Garden Island', geniet u van de overweldigende natuur en prachtige landschappen. Hier vindt u weelderig groen regenwoud, het is één van de natste plekken ter wereld, en een spectaculair gebergte. Kauai biedt zeer fraaie hoogtepunten: Na Pali Coast is één van de mooiste kusten ter wereld, Waimea Canyon is de 'Grand Canyon' van de Stille Oceaan en een boottocht op de Wailua rivier naar de bekende Fantasy Island watervallen mag zeker ook niet ontbreken. Kaui is exotisch en ongerept, ideaal om tot rust te komen en op avontuur te gaan.

Big Island

Het eiland Hawaii wordt ook wel The Big Island genoemd. Dit eiland is ruimschoots het grootst van alle Hawaiiaanse eilanden en het groeit nog steeds! 

Op Big Island vindt u het spectaculaire Volcanoes National Park. Het Volcanoes National Park herbergt de actieve Kilauea vulkaan die in 2018 nog uitbarstte. Deze schildvulkaan is voortdurend actief en produceert een constante lavastroom. Een heel bijzonder natuurspektakel om met eigen ogen te aanschouwen.   

Big Island biedt ook talloze ontspannende vakantieactiviteiten, zoals snorkelen, kajakken en golfen.

Maui

Maui, 'The Valley Isle', wordt gekenmerkt door de grote valleien tussen de vulkanen in het noordwesten en zuidoosten.

Op Maui geniet u van het strandleven, bijvoorbeeld bij Wailea Beach en Makena Beach, en kleurrijke onderwaterlandschap. Met een huurauto kunt u een prachtige dagtocht maken naar het stadje Hana. De Road to Hana is een begrip. 83 km lang wordt u via de kronkelende kustweg langs de mooiste plekken gevoerd. Een aanrader! 

Op Maui vindt u ook de machtige Haleakala vulkaan. Vanaf de krater, op zo'n 3.000 meter hoogte, heeft u een fantastisch uitzicht op het 'maanlandschap' met zijn verschillende kleurschakeringen. Een heerlijke plek voor fotografen.      

Molokai en Lanai

Lanai is het kleinste bewoonde eiland van Hawaii. Het staat ook wel bekend als 'The Pineapple Isle', hier vindt u ananasplantages in overvloed. Op enig moment in de geschiedenis was Lanai zelfs goed voor zo'n 75% van de wereldhandel in ananassen.

Lanai heeft echter nog een tweede bijnaam 'The Private Island', het eiland biedt rust en veel privacy. U kunt hier genieten van mooie stranden en enkele prachtige golfbanen. Het veelzijdige Lanai biedt echter ook avontuur: u kunt hier met een 4WD het ruige landschap van het eiland verkennen.    

Molokai is 'The Friendly Isle' en tevens het minst toeristische eiland van Hawaii. Een eiland zonder fastfood restaurants en met gebouwen die geen van allen boven de hoogste palmboom uitkomen. De heerlijke 'laid-back' levenswijze van de inwoners zorgt ervoor dat bezoekers zich direct welkom voelen en met een relaxt gevoel het eiland verlaten.

 

Recensie vakantie Hawaii

Recensie van Roos

"Een hele fijne start van onze reis naar Hawaii dankzij pacific island travel! Iedere vraag en verzoek wordt binnen een paar dagen afgehandeld en je krijgt echt het gevoel dat ze met je meedenken ook als jij er niet aan denkt. Dankjewel Jurgen Pol voor je service! Een dikke 10!"

Eilanden Hawaii - overzicht

Kealakekau Bay | vakantie Hawaii

Vakantie Big Island

The Big Island

De frequente lava erupties maken dit het meest spectaculaire eiland van de archipel. Lava stroomt, langs je voeten, de helling af om met oorverdovend geweld de zee in te storten. Op dit eiland huist de godin Pele, die met haar stemmingen de vulkanische activiteit bepaalt. Spectaculair!

Kauai Napali Coast | vakantie Hawaii

Vakantie Kauai

The Garden Island

Het oudste en misschien wel mooiste eiland van de archipel. Door de gevarieerde en zeer indrukwekkende natuur wordt dit eiland met recht het “Garden Island” genoemd. De spectaculaire Na Pali Coast en de verbijsterende Waimea Canyon behoren tot de absolute hoogtepunten van Kauai. Nieuwsgierig naar dit exotische en weelderige eiland? Klik dan hier.

Lanai Keahiakawelo | vakantie Hawaii

Vakantie Lanai

The Private Island

Het eiland van de verborgen natuurschoon. De rust is weergekeerd op het afgelegen eiland, ideaal dus om lekker rustig te genieten van de natuur en de privacy. Lanai heeft een unieke vegetatie, opvallend zijn de vele pijnbomen. Als u alle drukte achter zich wilt laten en wilt genieten van privacy en het gemak van een comfortabel hotel dan is Lanai het perfecte eiland. Nieuwsgierig naar dit bijzondere eiland? Klik dan hier.

Maui vallei en waterval | vakantie Hawaii

Vakantie Maui

The Valley Isle

Van prachtige stranden tot slapende vulkanen. Van weelderig regenwoud tot gezellige dorpjes. Maui is misschien wel het meest afwisselende eiland. Op dit eiland kom je hoe dan ook tijd te kort. Een feest voor de zintuigen. Contrasten van kleur en geur, mens en natuur. In de wintermaanden trekken de walvissen langs dit prachtige eiland. Nieuwsgierig naar Maui? Klik dan hier.

Halawa Beach Park | vakantie Hawaii

Vakantie Molokai

The Friendly Island

Hang Loose! Op dit eiland kunt u onthaasten, u overgeven aan de rust en ontspannen sfeer. Molokai is het meest traditionele eiland van de archipel. Alles gaat in een rustig tempo en op geen ander eiland wonen zoveel oorspronkelijke Hawaiianen. Molokai is nog zoals de andere eilanden van Hawaii 50 jaar geleden waren. Nieuwsgierig naar Molokai? Klik dan hier.

Waikiki Beach | vakantie Hawaii

Vakantie Oahu

The Gathering Place

Het meest bekende eiland van Hawaii. Op dit eiland maken de meeste toeristen dan ook voor het eerst kennis met Hawaii. Honolulu, een moderne en multiculturele wereldstad in een exotische omgeving, biedt 1 van de vele gezichten van Oahu. Maar Oahu heeft meer te bieden dan het drukke leven in en om Honolulu. Als u de stad verlaat komt u al snel indrukwekkende en weelderige jungle tegen. U vindt op dit eiland tevens de wereldbekende surfstranden waarbij surfers immense golven trotseren. Nieuwsgierig naar Oahu? Klik dan hier.

Hawaii vakantie boeken

Wilt u uw vakantie naar Hawaii boeken? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om uw wensen te bespreken en een offerte voor uw reis op maat samen te stellen. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een offerteaanvraag sturen, wij nemen dan graag contact met u op.

U kunt uw reis naar Hawaii uitstekend combineren met een bezoek aan het vasteland van Amerika. Wij stellen graag een prachtige combinatiereis op maat voor u samen!