Yoni vertelt over haar bezoek aan Kangaroo Island

Kangaroo Island is het derde grootste eiland van Australië. Zoals de naam al verraad zijn er ook zeker genoeg kangoeroes te vinden op dit eiland! Maar daarnaast is er nog veel meer wildlife te vinden, zoals koala’s, possums, echidna’s, zeeleeuwen, vogelbekdieren, vleermuizen, slangen, wallaby’s, verschillende soorten vogels waaronder pinguïns en kaketoes. Naast de dieren die te vinden zijn op Kangaroo Island bezoeken veel mensen dit eiland ook vanwege de natuur. Het eiland staat vol met eucalyptusbomen, is begroeid met boomsavannes en heeft een prachtige kustlijn.

Vanaf Adelaide, de grootste stad van Zuid-Australië, is het ruim 1,5 uur rijden naar Cape Jervis. Vanaf hier vertrekt de ferry naar dit prachtige eiland. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. U kunt ervoor kiezen om dit eiland tijdens een tour met een gids te ontdekken. Ik heb dit zelf mogen ervaren en het fijne hiervan vond ik dat de gids ons meenam naar alle leuke plekken en hier veel informatie over kon delen. Dit waren ook plekken die niet heel bekend zijn bij toeristen, zoals een kleine honingboerderij waar ze honingijs verkochten en onze accommodatie voor een nacht was midden in de natuur. Maar dit eiland is ook heel goed zelf te ontdekken! Op de ‘normale’ wegen kunt u gewoon rijden, maar mocht u echt een groot avontuur willen beleven dan is het nodig om een 4x4 auto te huren, omdat u met een ‘gewone’ huurauto niet of gravelwegen of zandpaden mag rijden. Maar meer dan 80% van Kangaroo Island is gewoon te bereiken met een normale huurauto.

Kingscote is de hoofdstad van Kangaroo Island. Bijna de helft van de 4400 inwoners woont hier. Honing, wijn, wol en toerisme zijn de grootste bronnen van inkomsten. Toeristen bezoeken vrijwel altijd het nationale park: Flinders Chase. Dit park ligt aan de westkant van het eiland en alleen het rijden in dit park is al fantastisch! Overal ziet u prachtige natuur en u rijdt richting de kust waardoor het uitzicht prachtig is. U kunt hier verschillende wandelingen doen en in het park staat de beroemde Admirals Arch, een rotsformatie die een brug vormt, en de Remarkable Rocks. Deze laatstgenoemde rotsen hebben opmerkelijke vormen die door erosie zo zijn gesleten. De plek waar ze staan is ook prachtig. Ze staan helemaal aan het einde van het park boven de oceaan! Net even buiten Flinders Chase National Park vindt u Hanson Bay. Hier heeft u grote kans om koala’s te spotten.

Een van de hoogtepunten tijdens mijn bezoeken aan Kangaroo Island is toch wel Seal Bay. Hier kunt u naar het strand waar zeeleeuwen zijn. Dit mag alleen met een gids, zodat de dieren beter beschermd blijven. Maar de afstand tussen u en een zeeleeuw is echt heel klein! U loopt bijna tussen een grote groep van deze Australische zeeleeuwen. Echt een fantastische ervaring!

Tot slot zijn we naar Little Desert gegaan. Ook dit ligt aan de zuidkant van het eiland tussen de eucalyptusbomen. Dit zijn zandduinen waar wij zijn gaan sandboarden. Hier gaat u met een surfplank van een hoge duin afglijden. Dit hoeft u natuurlijk niet te doen, maar ik vond het echt een grappige belevenis!

Hierboven zijn een aantal hoogtepunten beschreven, maar is natuurlijk nog veel meer moois te zien en te beleven op Kangaroo Island. Wanneer u Zuid-Australië bezoekt is dit fantastische eiland echt een aanrader!