Yara vloog met een propellervliegtuigje over de Whitsundays!

De Whitsunday eilandengroep aan de oostkust van Australië is een waar paradijs tijdens een prachtige rondreis per auto of camper. Zeil liefhebbers en strand aanbidders zijn hier aan het juiste adres. Een prachtige manier om de eilandengroep te verkennen is per zeilboot of catamaran. Dit kan met een dagtochtje of met een meerdaagse cruise. 

Zelf heb ik een meerdaagse cruise gemaakt. Het is een heerlijke ontspannen manier om de eilanden met haar prachtige stranden te ontdekken, de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef mee te maken en te overnachten op een zacht deinende oceaan. Whitehaven Beach is de highlight van deze excursie. Dit is het mooiste strand ter wereld met spierwit, poederzacht zand van 98% silicium oftewel silica. Vanaf het gewone uitzichtpunt is dit al spectaculair, maar stel je eens voor dat je dit vanuit de lucht kunt zien! 

Tijdens mijn reis langs de oostkust had ik een ochtend in Airlie Beach (de gate-a-way naar de Whitsunday’s) niets te doen. Dat vond ik maar niks dus ging ik opzoek naar een leuke opvulling. En die heb ik gevonden. Een scenic flight in een propellervliegtuigje over de Whitsunday eilanden en het Great Barrier Reef.  

Ik was een geluksvogel want ik mocht als co-piloot naast de piloot zitten! Mijn glimlach ging niet meer van mijn gezicht en de hele vlucht dacht ik WAUW wat een uitzicht!! 

Deze vlucht heb ik speciaal vroeg in de ochtend geboekt, Whitehaven Beach is het mooiste met laag water. De vormen van het strand komen dan het mooiste uit. Vanuit het vliegtuigje kun je alle eilanden zien, Hamilton Island, Day Dream Island, Hayman Island en Hook Island. Ik had voor een vlucht van ongeveer 1,5 uur gekozen want daarbij ga je ook richting het Great Barrier Reef. Vanuit de lucht is het goed te zien dat het rif uit verschillende lagen bestaat.  

Het bekendste stukje Great Barrier Reef is The Heart Of The Reef. Een stukje rif dat in de vorm van een hartje midden in de oceaan ligt. De piloot vliegt zo dat iedereen een panoramisch uitzicht voor de foto heeft. Dit doet hij ook bij Whitehaven Beach. Het maakt in het vliegtuigje dus niet uit of je links of rechts zit.