Whitsundays to Cairns Drive

8 dagen autorondreis van Airlie Beach naar Cairns - kusten & binnenland in het tropische Queensland(ID: 104627)

Over de reis

De eilandenwereld van de Whitsundays met de luchthaven Hamilton Island trekt talrijke bezoekers aan. Na een eilandverblijf of een boottocht vanaf Airlie Beach kunt u de gevarieerde kustlijn naar Cairns volgen. Enkele bezoeken aan het binnenland en Magnetic Island kunnen daarbij niet ontbreken. Ontdek het tropische Queensland!

In een oogopslag

  • 8-daagse autorondreis van Airlie Beach naar Cairns
  • stranden, binnenland en outback
  • hoogtepunten: o.a. Paluma Range NP, Magnetic Island, Atherton Tablelands

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Airlie Beach - Townsville (ca. 310 km).

Na het ophalen van uw huurauto verlaat u Airlie Beach. In het Conway NP kunt u een prachtige wandeling maken door de typische regenwoudgebieden. Boek hier of in Airlie Beach optioneel een Segway tour - u dient dan 1 extra nacht in Airlie Beach te verblijven. Aansluitend rijdt u verder naar Townsville. Geniet aan Castle Hill van een prachtig uitzicht op de stad in het tropische noorden van Queensland. Wandel langs de kust en ontdek de fascinerende onderwaterwereld in het Reef HQ (Head Quarter).

Overnachting: 2 overnachtingen: Park Regis Anchorage.

Dag 2: Magnetic Island.

Per ferry gaat u vandaag naar Magnetic Island. Maggie - zoals het eiland door de inwoners liefdevol wordt genoemd - is grotendeels nationaal park en met tropische vegetatie bedekt. Met wat geluk ontmoet u tijdens een wandeling naar het fort enkele koala’s. U vindt hen waarschijnlijk in een van de vele eucalyptusbomen.

Dag 3: Townsville - Hidden Valley (ca. 110 km).

Het volgende hoogtepunt van uw reis is het Paluma Range NP en het idyllische Crystal Creek, waar u zich heerlijk kunt verfrissen. Het regenwoud behoort tot het Wereldnatuurerfgoed. Lunchen kunt u in het Rainforest Inn Cafe in Paluma. U vindt hier Lake Paluma en de Birthday Creek Falls. Daarna gaat u naar uw accommodatie waar u bij zonsondergang het vogelbekdier kunt spotten. U kunt ook deelnemen aan een begeleide tour.

Overnachting: Overnachting: Hidden Valley Cabins.

Dag 4: Hidden Valley - Mission Beach (ca. 180 km) (O).

Ontdek de omgeving van uw resort tijdens een ochtendwandeling. Ook de Wallaman Falls, de hoogste watervallen van Queensland, zijn een bezoek meer dan waard. In Mission Beach ontdekt u het regenwoud en het kustlandschap tijdens unieke wandelingen. Houd uw ogen open voor de casuarius, die enkel in het tropische regenwoud voorkomt. Op het strand kunt u heerlijk uitrusten.

Overnachting: Overnachting: Castaways on the Beach Resort.

Dag 5: Mission Beach - Malanda (ca. 190 km) (O).

Vandaag verlaat u de kust en rijdt u een stukje terug naar Innisfail. Van hieruit rijdt u richting Atherton Tablelands: door het Wooroonooran NP, langs de spectaculaire Millaa Millaa Falls en het Mt. Hypipamee NP (grote vulkanische krater) naar Malanda. Geniet in uw retreat van de rust en de luxe.

Overnachting: 2 overnachtingen: Rose Gums Wilderness Retreat.

Dag 6: Atherton Tablelands (O).

Uw luxueuze boomhut werd met liefde voor detail gebouwd en zorgt voor het nodige comfort en prachtige uitzichten. Ontspan in uw whirlpool en laat uw blik over het nabije Wooroonooran NP glijden.

Dag 7: Malanda - Undara (ca. 200 km) (O).

Geniet nog een laatste keer van uw ontbijt op de veranda. Daarna rijdt u via Atherton, Herberton en Mt. Garnet naar Undara. Er wacht u een rustige sfeer in de outback.

Overnachting: Overnachting: Undara Lava Lodge.

Dag 8: Undara - Cairns (ca. 300 km).

Verken ’s morgens de vertakte Undara lavagrotten tijdens de 2-uur durende Archway Explorer Tour met gids (de tour start om 8.00 of 10.30 uur - geef de gewenste starttijd aan bij het boeken). Daarna gaat u naar Millstream Falls. U rijdt door de Atherton Tablelands langs de beroemde Curtain Fig Tree en andere bezienswaardigheden. Via Gilles Range Highway, de weg met de meeste bochten van Australië, komt u aan in Cairns. Met het inleveren van de huurauto eindigt de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

104627

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), vermelde tours, AVIS huurauto in de geboekte categorie incl. ongelimiteerd aantal km, lokale belasting, voertuigverzekering zonder eigen risico, ferry Townsville-Magnetic Island-Townsville (auto & personen).

Exclusief

  • brandstof, optionele excursies, entreegelden nationale parken.

Opmerking

Vanwege weersomstandigheden wordt de reis enkel aangeboden van april tot oktober. Tijdens feestdagen of schoolvakanties gelden in het Park Regis Hotel toeslagen en is een minimum aantal nachten vereist. Reisprogramma en prijs worden dan ook aangepast. 4 personen samen delen 1 huurauto en overnachten in 2 kamers of in appartementen met 2 slaapkamers.