Sylvie over een nog onbekend stukje Australië!

De Eyre Penninsula. Een nog onbekend stukje Australië. Althans voor de meesten.

Onbekend maar puur én buiten de gebaande paden. Misschien wel het best bewaarde geheim van Australië!

Mijn avontuur startte met een “REX” vlucht vanuit Adelaide naar Port Lincoln. Een klein propeller vliegtuig brengt je in minder dan een uur naar dit prachtige schiereiland. Vanuit de lucht krijg je al een glimp mee van de eindeloze kustlijnen die dit gebied te bieden heeft.

Zodra je land op Port Lincoln Airport krijg je meteen het gevoel dat je op het punt staat om het echte Australië te gaan proeven!

We worden opgehaald met een 4WD om naar het “Kangaluna Camp” te rijden. Dwars door de prachtige en avontuurlijke outback van de Gawler Ranges. We passeren het ene plaatje na het andere. En op het moment dat er tientallen kangoeroe’s over de open vlaktes huppen, is het kippenvel gevoel compleet!

We overnachten in een luxe tenten kamp. Van alle gemakken voorzien. Koud is het ’s nachts wel! Omdat je midden in de woestijn overnacht is die extra deken wel nodig. De gastvrouw komt zelfs een paar warme kruiken brengen. Wat een service.

Na een nachtje bibberen, is het wakker worden met zonsopgang extra fijn. Zodra de eerste zonnestralen opkomen begint het lekker op te warmen. Met een kopje koffie in de hand aanschouwen we hoe het wildlife naar de drinkputten komt. Wat een fantastische start van de dag.

We zwijgen om zo al het moois nog beter in ons op te nemen. Wat een indrukwekkende omgeving. En wat een stilte, zo midden in de natuur.

Na het ontbijt gaan we de Gawler Ranges per 4WD verder verkennen. We rijden door de woestijn, langs grille rotsformaties en over zoutvlaktes. Je voelt je hier één worden met de natuur. ’s Avonds genieten we, rond het kampvuur, na van onze avontuurlijke dag. De volgende ochtend moeten we helaas vertrekken, maar staat ons een nieuw avontuur te wachten. We verlaten de outback en begeven ons richting de kust. Daar staan de volgende hoogtepunten op ons te wachten.

We gaan duiken met witte haaien. En misschien nog wel meer bijzonder, is dat deze beangstigende beesten aangetrokken worden met muziek. Muziek! Maar doordat de haaien niet met aas aangetrokken worden aanschouw je ze juist op een hele mooie en gracieuze manier. Een indrukwekkende ervaring om nooit te vergeten.

We duiken tijdens deze reis niet alleen met witte haaien. Ook gaan we bij Baird Bay snorkelen met zeehondjes. Wat een unieke ervaring is dat. Ze zijn zo speels en nieuwsgierig dat je heel veel interactie met deze grappige beestjes hebt.

Om het wildlife avontuur compleet te maken, sluiten we reis af met een picknick met heerlijke wijnen, tussen de ‘manna gum trees’ die vol zitten met wilde koala’s. Australischer dan dit wordt het niet!