Nullarbor Plain - van Perth naar Adelaide

(ID: 141285)

Over de reis

Van Perth in West-Australië naar Adelaide in Zuid-Australië: deze autorondreis brengt u naar de belangrijkste bezienswaardigheden van deze afwisselende streek. U doorkruist de afgelegen gebieden van de bijna boomloze Nullarbor Plain en ontmoet de meest uiteenlopende Australische dieren.

In een oogopslag

  • 17 dagen autorondreis
  • van Perth naar Adelaide
  • hoogtepunten: o.a. Wave Rock, Cape Le Grand NP, Kalgoorlie, Nullarbor Plain & Gawler Ranges

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Perth - Hyden (336 km).

U vertrekt oostwaarts uit Perth. Een eerste stop die de moeite loont is het plaatsje York, dat in de vruchtbare Avon Valley ligt en in 1830 is gesticht. U rijdt door uitgestrekt farmland en bereikt de Wave Rock. Deze ca. 100 m lange en 15 m hoge rotswand in de vorm van een enorme golf ligt ietwat buiten het stadje Hyden.

Overnachting: Overnachting: Wave Rock Hotel.

Dag 2: Hyden - Esperance (382 km).

U rijdt naar Esperance, waar u een spectaculair kustlandschap en een boeiend dierenleven aantreft. Hier heeft u de gelegenheid om aan sneeuwwitte stranden turkooisblauw water en granieten rotsen te ontdekken. Esperance en zijn omgeving worden gerekend tot de mooiste regio’s van Australië.

Overnachting: 2 overnachtingen: Tranquil Retreat.

Dag 3: Cape Le Grand National Park (O).

De halve dagexcursie ´Cape Le Grand Tour´ van Esperance Eco Discovery Tours is een echte must. Als onderdeel van dit programma kunt u aan de stranden van het nationaal park zonnen, een 46 m hoge rots (met de auto) beklimmen, zwemmen in zee en sandboarden om een echte adrenaline-rush te ervaren. Bij de tour inbegrepen zijn transfers van/naar het Esperance Hotel, de toegang voor het nationaal park en een koffie-/theepauze.

Dag 4: Esperance - Kalgoorlie (391 km) (O).

Het reisdoel is vandaag Kalgoorlie. De stad is gesticht nadat in 1893 het eerste goud werd gevonden. Het erfgoed van de mijnpioniers staat hier in contrast met de moderne technologie.

Overnachting: 2 overnachtingen: Rydges.

Dag 5: Kalgoorlie.

U bezoekt de reusachtige mijnen tijdens een begeleide tour die 2,5 uur duurt. De tour vertrekt elke dag om 09.30 uur, behalve op zondag (zondag vertrek op aanvraag). Maak ’s middags een stop bij het historische museum of kuier over de brede Hannan Street met zijn prachtige openbare en private gebouwen uit de tijd van de eeuwwisseling. De cultuur en geschiedenis van het stadje zijn hier heel merkbaar.

Dag 6: Kalgoorlie - Fraser Range Station (290 km).

Via Kambalda en Norseman, langs de smalle zoutmeren Lake Cowan en Lake Dundas, rijdt u verder naar Fraser Range Station. Optioneel kunt u een farmtour of een sundowner tour maken op het station. De Fraser Range wordt gekenmerkt door granieten rotsen die omringd worden door ’s werelds grootste eucalyptusbomen.

Overnachting: Overnachting: Fraser Range Station.

Dag 7: Fraser Range Station - Cocklebiddy (335 km).

U rijdt verder richting Zuid-Australië. In Balladonia raden wij een bezoek aan het interactieve Cultural Heritga Museum aan en bij Caiguna kunt u een blowhole bewonderen, een waterfontein die veroorzaakt wordt door de getijden. In Cocklebiddy kunt u optioneel het Cocklebiddy Cave & Eyre Bird Observatory bezoeken.

Overnachting: Overnachting: Wedgetail Inn.

Dag 8: Cocklebiddy - Eucla (273 km).

Op de nationale Highway 1 rijdt u verder naar Eucla, de laatste stop in West-Australië.

Overnachting: Overnachting: Amber Motor Hotel.

Dag 9: Eucla - Nullarbor (196 km).

Eucla herbergde ooit het drukste telegraafstation van Australië, dat in 1877 is geopend en jaarlijks zo’n 11.000 berichten verstuurde. Bezoek de ruïnes van dit station en rijd vervolgens verder naar Border Village, de grens tussen West- en Zuid-Australië. Hier kunt u een mooie foto maken bij het bord tussen de deelstaten.

Overnachting: Overnachting: Nullarbor Roadhouse.

Dag 10: Nullarbor - Streaky Bay (406 km).

Parallel met de kust rijdt u verder naar Head of Bight, een spectaculair walvisobservatiepunt aan land. Een bezoekerscentrum geeft uitleg bij de verschillende stops die de walvissen op hun reis afleggen. Ze kunnen hier van juni tot oktober worden gespot. In Yalata kunt u een foto maken bij het beroemde verkeersbord dat waarschuwt voor kamelen, wombats en kangoeroes. U passeert ook Penong, het dorpje met de 100 windmolens. Verder naar Streaky Bay.

Overnachting: Overnachting: Streaky Bay Motel.

Dag 11: Streaky Bay - Kangaluna Camp (ca. 150 km) (D).

U rijdt optioneel naar de baai Baird Bay, waar u een onvergetelijke dierenervaring te wachten staat. Per boot vaart u ca. 5 km naar een lagune bij Jones Island, een grote zeeleeuwenkolonie. De zeeleeuwen vertrouwen snel mensen waardoor u met hen kunt zwemmen. Tijdens de vaart spot u heel wat dolfijnen en roggen. U kunt eventueel ook met de dolfijnen zwemmen. Aansluitend reist u verder naar Wudinna. U parkeert uw huurauto en samen met uw gids rijdt u in een 4x4 naar het Kangaluna Camp. U logeert de volgende twee nachten in een tent met twee slaapkamers, vaste bodem, tweepersoonsbed en badkamer. U verkent de Gawler Ranges Wilderness op een begeleide dagexcursie.

Overnachting: 2 overnachtingen: Kangaluna Camp.

Dag 12: Gawler Ranges (O/L/D).

U rijdt naar het spectaculaire Lake Gairdner, een reusachtig stralend wit zoutmeer. U wandelt op het zoutmeer en kunt de omgeving verkennen. ’s Middags rijdt u door het outbacklandschap naar oeroude vulkanische rotsformaties en een heleboel dieren, waaronder emoes en verschillende soorten kangoeroes. Na het diner kunt u de computergestuurde telescoop gebruiken om de sterrenhemel te verkennen. Alternatief kunt u van het kampvuur genieten.

Dag 13: Kangaluna Camp - Port Lincoln (ca. 230 km) (O).

Na het ontbijt transfer terug naar uw huurauto. U rijdt verder naar Port Lincoln.

Overnachting: 2 overnachtingen: Port Lincoln Hotel.

Dag 14: Port Lincoln.

Optioneel heeft u de mogelijkheid om verschillende tours te doen, bijv. zwemmen met tonijnen en kooiduiken met de grote witte haai, die gelokt wordt met muziek van AC/DC (heel spectaculair!). Een nieuwe boot maakt het mogelijk om in een soort onderwaterlift haaien te observeren en toch droog te blijven.

Dag 15: Port Lincoln - Port Augusta (343 km).

U rijdt langs de kust van de Eyre Peninsula richting noorden, naar Port Augusta. Hier raden we aan om het Wadlata Outback Centrum te bezoeken, waar u veel kunt bijleren over de lokale Aboriginals en Europese immigranten in Zuid-Australië.

Overnachting: Overnachting: Majestic Oasis Apartments.

Dag 16: Port Augusta - Adelaide (307 km).

U rijdt zuidwaarts door de beroemde wijngebieden Clare en Barossa Valley. Aankomst in Adelaide, de hoofdstad van Zuid-Australië. Verken de omgeving van Adelaide, de Adelaide Hills of de voorstad aan de kust, Glenelg.

Overnachting: Overnachting: Holiday Inn Express.

Dag 17: Adelaide (O).

Vandaag kunt u nogmaals Adelaide en zijn omgeving ontdekken. Inleveren van de huurauto in de namiddag.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

141285

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vermelde overnachtingen, vermelde maaltijden (O=ontbijt, L=lunch, D=diner), AVIS huurauto in de gekozen categorie incl. ongelimiteerd aantal km, voertuigverzekering zonder eigen risico, gedetailleerde route en informatie ter plaatse.

Exclusief

  • brandstof, one way fee (AUD 550 - wijzigingen voorbehouden, ter plaatse te betalen), entreegelden en toegang nationale parken, optionele excursies.

Opmerking

U kunt deze reis ook in omgekeerde richting boeken. Beste reistijd: oktober-april. Op feestdagen en tijdens schoolvakanties vereisen veel hotels langere minimumverblijven.

Voorwaarden mine tour: gesloten schoenen, lange broek, lang shirt. U moet nuchter zijn.