Port Lincoln

"the seafood capital of Australia"

Port Lincoln is een klein stadje in het uiterste zuiden van het Eyre Peninsula. Het plaatsje heeft ca. 12.500 inwoners en leeft hoofdzakelijk van de visserij industrie. De stad wordt daarom ook wel eens "the seafood capital of Australia" genoemd.

De stad kreeg z'n naam van Matthew Flinders in 1802 en was aanvankelijk een vissershaven voor de walvisvangst. De pier stamt uit 1875, welke gebouwd werd t/b.v. de export van wol en graan. De visconservenfabriek werd in 1950 geopend en verwerkt hoofdzakelijk tonijn, die voor de kust wordt gevangen.

Toerisme wordt steeds belangrijker voor Port Lincoln. Er zijn een aantal bezienswaardigheden in het plaatsje, zoals het Mill Cottage museum, Settler's Cottage museum en het Rose-Wal Memorial Shell museum. Ook vindt u er een aantal kunstgalerieën.

Ten zuiden van Port Lincoln liggen een aantal fraaie witte zandstranden en ruige zeekliffen. Het gebied wordt beschermd in het Lincoln National Park. U kunt de Whalers Way volgen, een scenic drive langs het spectaculaire kustlandschap.

Voor de kust liggen een aantal fraaie eilanden, zoals Boston Island en Spilsby Islands. Bij het Dangerous Reef wordt veel gedoken. Er leven veel zeeleeuwen op en tonijn rond het rif. Het rif is wereldberoemd vanwege de mogelijkheid om te gaan duiken met de grote witte haai. Deze gevaarlijke menseneters komen hier in grote getale voor.

Cage Diving

De bekendste aanbieder van duikexcursies bij het Dangerous Reef zijn 'Rodney Fox Shark Expedition' en 'Adventure Bay Charters'. Zij bieden 'Cage Diving' excursies aan, waarbij u in een klein groepje met duikuitrusting en duikgids in een kooi afdaalt in de oceaan, terwijl witte haaien om de kooi cirkelen.

Hoogtepunten van Lincoln National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Lincoln National Park.

Coffin Bay

Het badplaatsje Coffin Bay ligt 35 km noordwestelijk van Port Lincoln. Het plaatsje heeft maar 400 inwoners, maar heeft door haar mooie ligging meestal meer toeristen. Coffin Bay wordt geheel omringd door het gelijknamige nationale park, waar u heerlijke wandeltochten kunt maken. Probeer bijvoorbeeld de 2,5 km lange Oyster Walk, dat u fantastisch uitzicht biedt over de baai.